Michael Kocáb se vyjádřil k situaci v Pražském výběru

18.06.2006 11:22 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Michael Kocáb N
© David Kraus
Michael Kocáb slíbil na webových stránkách Pražského výběru techno-punk-metalovou sólovku, jež se co nevidět dočká dokončovacích úprav, a s tím související aktualizaci svých osobních stránek. Při té příležitosti zveřejnil své osobní vyjádření ke vztahům v kapele, o nichž se již několik týdnů mluví jako o problematických.

"Co se týká Výběru, znovu opakuji: Nikdo Pavlíčka ani Čoka z kapely nevyhání a ani vyhánět nebude," stojí v internetovém stanovisku. Kocáb v něm vzkazuje svým spoluhráčům: "Můžete přijít natáčet nové CD hned zítra, po celý zbytek června a v červenci. V srpnu už by se mělo CD pomalu kompletovat, aby mohlo na podzim vyjít. Zrovna tak můžeme od zítra začít zkoušet na podzimní koncerty, jak jsme se na konci minulého roku jednoznačně domluvili. Klauda se kvůli tomu nevrátil do Austrálie a oba jsme počítali se zkouškami už v březnu. V únoru měla být definitivní a bohužel rok a půl zpožděná uzávěrka nového materiálu pro kapelu, já jsem připravil šest nových písní, a dále čtrnáct na své CD, ze kterých si ale můžete eventuelně také vybrat. Klauda má dvě pecky a od vás zatím nepřišlo nic. Stále čekáme a už ztrácíme naději (ale ne trpělivost)."

O osobních problémech mezi zpěvákem Michaelem Kocábem a kytaristou Michalem Pavlíčkem, dvěma hlavními autory písní Pražského výběru, se veřejně mluví od počátku června, kdy zpravodajský portál iDNES zveřejnil článek "Pražský výběr prožívá rozkol kvůli kytaristovi". Dle něj se skupina rozdělila na dvě navzájem nespolupracující frakce, přičemž aktivnější je zatím Kocáb s bubeníkem Klaudiem Kryšpínem, kteří si do studia přizvali australského kytaristu Glena Proudfoota. O jeho angažmá se Pavlíček, který má na svě straně basáka Viléma Čoka, měl dozvědět až z médií. Kocáb tehdy na Pavlíčkovu adresu prohlásil: "Buďto musí skousnout moje pecky, když na svoje nemá čas, nebo tam prostě nebude." Dnes mluví mírněji: "Nehodlám obsazení měnit. Těžko si dokážu představit Pražský výběr bez Pavlíčka nebo Čoka." Zároveň však dodává, že více než původní složení kapely pro něj znamená její nová deska: "Sebelepší obsazení kapely nevyváží její nečinnost." Jako další řešení stávajících problémů Kocáb vidí založení zcela nové formace, v níž by měl své místo bubeník Kryšpín.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY