Palác Akropolis podpoří hnutí Amnesty International

24.05.2006 12:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pavel Šporcl N
© palacakropolis.cz
Známý houslový virtuos Pavel Šporcl vystoupí ve čtvrtek 1. června v pražském Paláci Akropolis na benefičním večeru Amnesty International (AI), jehož oficiální začátek byl stanoven na půl osmé hodiny večerní. Koncert zahájí hudebníci Pavla Milcová & Tarzan Pepé, v jejichž tvorbě se objevují například prvky jazzu, folku či písničkářství. Vystoupí také všestranný bubeník Pavel Fajt, který si pozval milého hosta, Moniku Načevu.

Pavel Šporcl představí společně s klavíristou Petrem Jiříkovským díla českých autorů, především Antonína Dvořáka a Josefa Suka. "Amnesty International je organizace, která se snaží pomáhat slabším a těm, kteří potřebují pomoc. Proto jsem se rozhodl vystoupit na tomto benefičním koncertu," říká Pavel Šporcl. Oba umělci podpoří Al bez nároku na honorář.

Benefiční koncert Amnesty International je příležitostí slyšet skvělou hudbu a přitom podpořit dodržování lidských práv. Díky výtěžku AI podpoří šance uprchlíků najít v České republice nový domov. Vznikne proto internetová databáze o stavu lidských práv v jednotlivých zemích světa, která by měla sloužit v azylovém řízení. Úředníci, kteří rozhodují o osudu uprchlíků, získají ověřené informace o jejich důvodech k odchodu z vlasti. Internetová databáze bude zároveň přístupná každému zájemci o situaci ve světě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY