Do prodeje přišly jednodenní lístky na balkánský festival

23.04.2006 16:40 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Boban Markovič N
© facebook interpreta
Od 18. dubna jsou v prodeji jednodenní vstupenky na velký festival balkánské hudby Colours Of Balkan Brass, který proběhne 9. a 10. května v pražském klubu Roxy. Na 9. května, kdy je hlavním headlinerem Slonovski Bal, stojí 300,- Kč, na 10. května s Boban i Marko Marković Orkestarem v čele stojí 400,- Kč. V prodeji zůstávají zvýhodněné dvoudenní permanentky za 550,- Kč. Všechny druhy vstupenek jsou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketstream a jejich cena je včetně poplatků. Kapely odehrají standardně dlouhé koncerty, Slonovski Bal i Boban i Marko Marković Orkestar zahrají minimálně hodinu a půl, a proto oba večery začínají již v 19 hodin.

Headlinerem prvního dne je oblíbená francouzsko-srbská kapela Slonovski Bal, před níž vystoupí vůbec poprvé v ČR belgičtí Va Fan Fahre s muzikanty z nejlepších tamních formací. Taneční afterparty v balkánském duchu obstará DJ Shantel, asi nejslavnější DJ, který spojuje balkánskou hudbu s elektronikou. DJ Shantel za svoji originální kompilaci "Bucovina Club Vol 2", na které míchá vše od Gorana Bregoviće, Taraf de Haidouks, Fanfare Ciocarlia až po Bobana Markoviće, získal na konci února prestižní cenu BBC World Music Award 2006 a časopis Songlines ji zařadil mezi 10 nejlepších desek roku 2005.

Hlavní kapelou druhého dne je nejlepší srbská dechovka Boban i Marko Marković Orkestar, která nese nově vedle jména krále balkánské dechovky i jméno jeho syna. Pod novým názvem bude v ČR vystupovat vůbec poprvé. Podobně jako loni v Praze, Berlíně a Drážďanech vystoupí na jednom pódiu s Bobanem Markovićem romský rapper Gipsy, tentokrát ale navíc s houslistou Vojtou Lavičkou, Petrem Surmajem, který hraje na kytaru a akordeon, a basistou Janem Surmajem. Gipsy zahraje jak samostatný set, tak i společně s Bobanem a Marko Markovićem. Po koncertu Bobana Markoviće nastoupí BalkanBeats Berlin DJs, kteří se svojí taneční party v balkánském duchu po koncertech Gogol Bordello a Gipsy.cz v Praze sklidili u diváků velký úspěch.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY