Nové desky pro 14. týden

02.04.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů budou stěhovat nové desky od americké divošky P!nk, domácích kapel Divokej Bill a Post-It, amerických experimentátorů The Flaming Lips, australských rockerů The Vines a italských metalistů Lacuna Coil. Vychází také výběr hitů Daft Punk a koncertní album a DVD Lucie Bílé.
Pokud se v pondělí 3. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Pink - I'm Not Dead (Sony BMG)
web / Myspace / preview / psali jsme

Pink - I'm Not Dead
Americká zpěvačka vydává své čtvrté studiové album. Natočila ho společně s autory a producenty Maxem Martinem, Billym Mannem a The Indigo Girls. Prvním singlem je skladba "Stupid Girls", jejíž klip je k vidění na webu zpěvačky. Dalších pět ochutnávek z alba je ke slyšení na e-kartě desky. Limitovaná edice obsahuje také bonusové DVD, kde je celé album ve formátu 5.1 a obsahuje také dvě nové skladby a videoklipy.
Divokej Bill - Divokej Bill (EMI)
web / Myspace / preview / psali jsme

Divokej Bill - Divokej Bill
Své nové, čtvrté studiové album, které bylo několikrát odloženo na pozdější termín, kapela avizuje jako "nekonečnou plavbu po moři". Součástí desky bude i desková hra Divokej Bill včetně kostek a figurek. Obal zpracoval Codan ze skupiny Cocotte Minute. Píseň ohlašuje singl "Síť", která je k poslechu zde. Album samozřejmě propaguje velké turné, které začalo už v půlce března, kdy měla deska původně vyjít.
Post-It - Sektor 10 (Sony BMG)
web / Myspace / preview / psali jsme

Post-It - Sektor 10
Pražská kapela, která se prosadila i díky vysokému umístění v soutěži talentů Coca-Cola Popstar, natočila své druhé album, dva roky po debutu "Ideál". Za producentský pult si stoupl Yarda Helešic, skupina ho pokřtí příští týden v Akropoli, poté bude pokračovat současné turné. První singl se jmenuje "Závislost", kompletní album v ukázkách je k poslechu zde.


The Flaming Lips - At War With The Mystics (Warner)
web / Myspace / preview / psali jsme

Flaming Lips - At War With Mystics
Klasikové alternativního rocku vydávají své jedenácté studiové album, čtyři roky po velmi chváleném "Yoshimi Battles The Pink Robot". Album je prý kytarovější než předchozí nahrávky, prvním singlem byla skladba "The Yeah Yeah Yeah Song", druhým je aktuálně "The W.A.N.D." Obě písně jsou k poslechu na Myspace kapely.


The Vines - Vision Valley (EMI)
web / Myspace / preview / psali jsme

The Vines - Vision Valley
Australská garážová kapela vydává své třetí studiové album, které ovšem netrvá ani třicet minut. Produkoval ho Wayne Connolly a na desce už není slyšet basák Patrick Matthews, který kapelu opustil. Pilotní singl "Don't Listen To The Radio" je ke slyšení zde. Další dvě písně si můžete poslechnout na jejich webu.


Lacuna Coil - Karmacode (EMI)
web / Myspace / preview / psali jsme

Lacuna Coil - Karmacode
Čím dál populárnější italská goth metalová kapela vedená zpěvačkou Cristinou Scabbia vydává své čtvrté album, které vychází celé čtyři roky po poslední studiovce "Comalies". První singl "Our Truth" nepropaguje jen desku, ale také film "Underworld: Evolution". Uslyšíte také coververzi "Enjoy The Silence", původně od Depeche Mode. Ukázky z desky si můžete poslchnout na speciální stránce věnované desce.
Daft Punk - Musique Vol. 1 1993-2005 (EMI)
web / Myspace / preview / psali jsme

Daft Punk - Musique Vol. 1 1993-2005
Francouzští roboti sebrali své hitové singly na jedno CD. Kromě "Da Funk", "One More Time" nebo "Human After All" najdete na desce také tři raritní remixy, které Daft Punk dodali pro Scottyho Groovese, Iana Pooleyho a Gabrielle. Limitovaná edice výběru obsahuje deset videoklipů, včetně dvou nových - "The Prime Time Of Your Life" a "Robot Rock (Maximum Overdrive Mix)".


Lucie Bílá - Koncert (EMI)
web / Myspace / preview / psali jsme

Lucie Bílá - Koncert
Nejúspěšnější domácí zpěvačka posledních deseti let se připomíná živým albem a DVD. Natočila ho v divadle Ta Fantastika s kapelou Petra Maláska. Album obsahuje i coververzi "S cizí ženou v cizím pokoji" ovšem s pozměněným textem na "S cizím mužem v cizím pokoji", který přepsal Michal Horáček.


Dále vychází:

Bubba Sparxxx - The Charm (EMI)
El Presidente El Presidente (Sony BMG)
Erasure - Union Street (Acoustic) (EMI)
Chinaski - Movie Bar CD+DVD (Universal)
David Gray - Live In Slow Motion DVD (Warner)
John McLaughlin - Remember Shakti The Way (Universal)
MVP - Hip Hop, Clubs, Girls & Life Vol.1 (EMI)
Různí - Music Inspired By Da Vinci (Sony BMG)
Různí - Wacky Animals (Universal)
Queensryche - Operation: Mindcrime II (Warner)
Cassandra Wilson - Thunderbird (EMI)
Žamboši: To se to hraje... (Indies)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY