Nové desky pro 9. týden

26.02.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů budou stěhovat nové desky od domácí kapely Southpaw, anglické soulové zpěvačky Corinne Bailey Rae, bývalé členky Morcheeby Skye, brněnských rockerů Swordfishtrombones, rappera Pluta, rockerů The Research, r'n'b zpěváka Ne-Yo, pop-operové hvězdy Andrea Bocelliho, rappera Kano, peprných Temperamento a kolekce singlů britských Stereolab.
Pokud se 27. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Southpaw - Heart Disk (MenX)
web / preview / psali jsme

Southpaw - Heart Disk
Pracovitá česká kapela se vrací s novou deskou, která vychází dokonce v podobě dvojalba. Album obsahuje i singl "Isolated", který si můžete poslechnout zde. Na desce hostují také rappeři Gipsy a NI nebo zpěvačka japonské kapely Papaya Paranoia Yumiko Ishijima, o zvuk a produkci se postaral Ondřej Ježek. Tři ukázky z nové desky jsou ke slyšení na Myspace kapely, v sekci Discography jejcih webu najdete půlminutové ochutnávky dalších skladeb. (Album vychází 1. března.)
Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae (EMI)
web / preview / psali jsme

Corinne Bailey Rae - Corinne Bailey Rae
Anglická zpěvačka Corinne Bailey Rae s výrazným soulovým hlasem, které mnozí předvídají velkou budoucnost, debutuje dlouhohrající eponymní deskou. Je na ní samozřejmě i debutový singl "Like A Star" i aktuální hit "Put Your Record On", na jehož videoklip se můžete podívat zde. Několik dalších skladeb je ke slyšení v Jukeboxu na oficálním webu zpěvačky.


Temperamento - Uno Momento (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Temperamento - Uno Momento
Vítězové posledního ročníku české verze vyhledávací soutěže Coca-Cola PopStar, kapela Temperamento, přichází se svým debutovým albem. Skupina na něm kombinuje pop, hip hop i další příbuzné styly do u nás zatím neslyšeného amalgánu. V sekci Audio/Video jejich oficiálního webu jsou ukázky čtyř skladeb z jejich repertoáru. (Album vychází 1. března.)


Stereolab - Fab Four Suture (CDirect)
web / preview / psali jsme

Stereolab - Fab Four Suture
Slavná britská skupina se připomíná CD kolekcí sestavenou z materiálu, který loni vydali na třech vinylových EPčkách, a třemi novými písněmi, které také aktuálně vychází na LP. Mezi nahrávkami je i dvoudílná skladba "Kyberneticka Babicka" inspirovaná animovaným filmem českého tvůrce Jiřího Trnky. Naživo kapela domácímu publiku skladby představí na svém dubnovém koncertě v Praze.


Kano - Home Sweet Home (Warner)
web / preview / psali jsme

Kano - Home Sweet Home
Loňský albový debut londýnského rappera se nyní dostává i na český trh. Od svých grimeových začátků se Kano na desce, za kterou získal několik výročních ocenění, posunuje směrem k originálně pojatému hip hopu a r'n'b. Na albu se podílel i kolega The Streets a producenti Diplo a DaVinche. Několik skladeb z desky je ke slyšení v Jukeboxu na jeho oficálním webu. Klip k poslednímu singu "Brown Eyes" je k vidění zde.


Swordfishtrombones - Blood & Milk (Indies)
web / preview / psali jsme

Swordfishtrombones - Blood & Milk
Pět let po své druhé desce "Hunting Season" se vrací s novým materiálem brněnská kapela Swordfishtrombones, jejíž hudba by se na novince dala s jistými výhradami přirovnat k britské kytarové scéně. Na desce podílel také producent Dušan Neuwerth. Skladba "Gold Blue" je ke stažení dostupná zde, její videoklip pak zde.


Andrea Bocelli - Amore (Universal)
web / preview / psali jsme

Andrea Bocelli - Amore
Páté popové album italského pop-operového zpěváka obsahuje několik duetů, které natočil například se Steviem Wonderem, Chrisem Bottim nebo Christinou Aguilerou. Album obsahuje i skladbu "Because We Believe", se kterou se zúčastní závěrečného ceremoniálu letošních zimních olypijských her.


Skye - Mind How You Go (Warner)
web / preview / psali jsme

Skye - Mind How You Go
Bývalá zpěvačka úspěšné britské kapely Morcheeba startuje poté, co byla ze skupiny odejita, na své sólové kariéře debutem "Mind How You Go". Spoluproducentem desky je její manžel Steve Gordon, kromě něho se na nahrávce podíleli i Pat Leonard nebo Daniel Lanois, který působil třeba jako jako producent U2.


Ne-Yo - In My Own Words (Universal)
web / preview / psali jsme

Ne-Yo - In My Own Words
Po úspěšném singlu "So Sick", který boduje v první desítce amerického žebříčku, se dvaadvacetiletý zpěvák Ne-Yo hlásí o slovo dlouhohrajícím debutem. Dříve psal materiál pro hvězdy jako Mary J. Blige nebo Faith Evans, teď si tedy napsal album pro sebe. Na desce mu hostuje rapper Peedi Crack. Pět streamů skladeb a dva videoklipy najdete zde.


Pluto - Čokl Mikymauza (Paranormalz)
web / preview / psali jsme

Pluto - Čokl Mikymauza
Vítěz prestižního klání Utkej se v rapu a čerstvý obyvatel druhé vily Vyvolených, MC Pluto, přichází se svým albovým debutem. Tři skladby z desky jsou rapované v portugalštině, zbytek česky. O produkci se postarali Gipsy a Sadaam. Mezi hosty jsou kromě Gipsyho i kapela Swazaarm, zpěvačka Mady a rapper Pan Chalan.


The Research - Breaking Up (EMI)
web / preview / psali jsme

The Research - Breaking Up
Britská synth-rocková kapela vedená Russellem Searlem debutuje svým dlouhrajícím albem. Deska obsahuje i singly "Lonely Hearts Still Beat The Same" a "The Way You Used To Smile", jejichž videoklipy jsou k vidění v sekci Media na jejich oficiálním webu. Celá deska je pak ke slyšení zde.


Dále vychází:

The Choir Boys - The Choir Boys (Universal)
The Fallout Trust - In Case Of The Flood (EMI)
Natalie Merchant - Retrospective 1995 - 2005 (Warner)
OK GO - Oh No (EMI)
Deep Purple - Live 1993 (Sony BMG)
Různí - Dead Man Walking (Sony BMG)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY