Soulová hvězda Marvin Gaye rozzáří stříbrné plátno

08.02.2006 12:35 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Marvin Gaye N
© cdn.channel.aol.com
Po uvedení snímků o Rayi Charlesovi ("Ray") a Johnny Cashovi ("Walk The Line") budou mít příznivci hudebních legend další důvod k návštěvě kina. Na cestě je totiž film vzpomínající život soulové hvězdy jménem Marvin Gaye.

Scénář snímku "Sexual Healing" se kvůli problémům s právy na nahrávky vydané u společnosti Motown soustředí hlavně na poslední léta života tohoto legendárního zpěváka, pianisty, kytaristy, bubeníka a věčného propagátora lásky k bližnímu svému. Hlavní rolí byl pověřen detektiv Edward Green z filmu "Právo a pořádek" alias herec Jesse L. Martin, režii si vzal na starost Lauren Goodman. Pro natáčení byly zvoleny lokace v Maďarsku a Německu.

Marvin Gaye k hudbě přičichl už v raném mládí, kdy zpíval gospely. Do studia se poprvé dostal koncem padesátých let jako člen skupiny The Marquees, jež se později přetransformovala v kapelu Harvey & The Moonglows. Za počátek Marvinovi sólové kariéry lze považovat jeho odchod do Detroitu k nahrávací firmě Motown, kde po měsících doprovodného studiového muzicírování zabodoval s řadou hitů, z nichž asi největším se stala píseň "I Heard It Through The Grapevine". V druhé polovině sedmdesátých let se zapletl s drogami a začal mít finanční potíže, načež se přestěhoval do belgického Ostendu. Za pomoci Freddyho Cousaerta pak vydal své nejprodávanější album "Midnight Love", obsahující comebackový hit "Sexual Healing". Marvinův pozdější návrat do USA k rodičům skončil tragicky - 1. dubna 1984, den před jeho pětačtyřicátými narozeninami, ho zastřelil vlastní otec.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY