Swordfishtrombones natočili desku 'krev a mlíko'

06.02.2006 12:16 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Swordfishtrombones - Blood & Milk
© facebook interpreta
Třetí deska, třetí vydavatel. Řeč je o brněnské naději Swordfishtrombones, která první nahrávku šířila v příloze časopisu Tamto, dvojku svěřila labelu Escape firmy EMI a která se nyní stala koněm stáje Indies. Se svojí novinkou "Blood & Milk" přichází dlouhých pět let po vydání předchozí, rozpačitě přijaté desky "Hunting Season".

Nakolik se za ty roky změnila? "Od svých předchůdkyň se v mnohém liší a v mnoha dalších ohledech se jim zase podobá. Je z ní cítit syrovost prvního alba s promyšlenou, ale nepřekombinovanou hravostí druhého," říká tiskové prohlášení. V něm mimo jiné stojí i to, že nahrávání kapele trvalo celý rok a že o produkci se postaral Dušan Neuwerth. Jeho jméno je vzhledem k jeho zkušenostem (Tata Bojs, Umakart či Nierika) asi největším příslibem kýženého zlepšení kapely. Slova vydavatele to potvrzují: "Dušan Neuwerth dokázal být nešablonovitý a veskrze originální a přitom stále zůstal ve službách kapely. Na jejich výsostném území společně dokázali na album dostat to nejlepší, co SFT na prvních dvou deskách jen naznačili."

Album "Blood & Milk" obsahuje jedenáct písní: Sleepy Voices, Gold And Blue, PF 2003, Lo-Fi Animals, Honeywort, Hitler In Me, Slowtime, Head Of Concrete, Looking For Exile, Ronov, At War. Vychází 24. února, pokřtěno bude na těchto koncertech:

5.4. - Fléda, Brno
11.4. - AC klub, Hradec Králové
13.4. - Boomerang, Ostrava


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY