Publicisté rozeberou hudební rok 2005

29.01.2006 11:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Arcade Fire N
© facebook interpreta
Hudební publicisté Pavel Klusák, Karel Veselý a Ondřej Štindl se ohlédnou za uplynulým rokem a zrekapitulují vrcholy i průšvihy v hudbě všech žánrů. Seminář Hudba 2005: Co se stalo? se uskuteční 2. února od 19.00 v Divadle Archa.

Hudba 2005: Co se stalo? je, jak publicisté uvádí, bilanční večer či spíše trojí subjektivní ohlédnutí za vrcholy i průšvihy uplynulého roku v hudbě všech žánrů. Co odchází a co visí ve vzduchu, jak si čistit uši, co se stalo? Od podvratného hip hopu k transsexuálním andělům, od latino infúze k norským postmodernistům, od nových výbojů ke starým láskám. Půjde však spíše o hledání silných příběhů v dnešní hudbě a o její spojitost se zbytkem světa než o hitparády - ačkoli výběr z výročních anket světových médií připravili autoři také.

Projekce filmů a DVD zpřítomní hudebníky a stylové proudy, které v českých médiích vídáme vzácně nebo vůbec. Na programu budou rovněž četné zvukové ukázky, odvážné teorie i výmluvná fakta. Z hudebního, klipového a filmového programu budou uvedeny například Antony & The Johnsons, CocoRosie, R. Kelly, Roll Deep Crew, The Arcade Fire, Róisín Murphy, Supersilent & další.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY