Podívejte se na klip Sigur Rós 'Hoppípolla'

13.12.2005 18:30 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Sigur Rós - Hoppípolla
© facebook interpreta
S letošním albem "Takk" se islandští Sigur Rós stali nečekanou senzací na obou stranách Atlantiku. Ne snad, že by nějak zkomerčněli, to spíše naučili i masového posluchače vstoupit do jejich těžce zaškatulkovatelné hudby. Deska se výborně prodávala (číslo 16 v Británii a 27 v Americe) a rozhodně neumlkly ani nadšené chóry, které na ně pějí kritikové. Sami můžete jejich kouzlo vyzkoušet díky klipu k singlu "Hoppípolla".

První oficiální singl z "Takk" navazuje na evropské promo "Glósóli" a americké "Sæglópur" a podporuje novou desku tentokrát na obou kontinentech zároveň. Skladba vyšla v Británii na konci listopadu a zabodovala na čísle 35 singlového žebříčku, a kapela se tak vůbec poprvé objevila ve zveřejňované čtyřicítce. "Hoppípolla" prý znamená v islandštině "skákání do kaluží" a řekl bych, že děj klipu s tím má něco do činění. Na b-straně singlu se objevily skladby "Með Blóðnasir" a destiminutová suita "Hafssól". Tu má kapela ve svém repertoáru už deset let, ale postupně ji měnila až do výsledné formy, která zazní na singlu. Ještě dodám, že videoklip se odehrává v Reykjavíku a každý z kvarteta se v něm objeví v malé roličce.

Na videoklip Sigur Rós se můžete podívat ve formátu Windows Media pro pomalejší a rychlejší připojení nebo ve formátu Real Media pro pomalejší a rychlejší připojení. Pokud ani pak nebudete mít Sigur Rós dost, přidje vám určitě k chuti dvouhodinový záznam jejich koncertu v hale Laugardalshöllin v Reykjavíku. Podívat se na něj můžete ve formátu Window Media pro pomalejší a rychlejší připojení a nebo ve formátu Real Media pro pomalejší a rychlejší připojení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY