Chris Brown málem vzal v americkém žebříčku double

08.12.2005 21:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Mladičký zpěvák Chris Brown přišel o žebříčkové double, singl "Run It!", který už vede čtyři týdny pořadí Hot 100, mohlo následovat jeho bezejmenné debutové album. Nakonec se ho ale prodalo o pouhé čtyři tisíce méně než dvacátého dílu hitového výběru "Now!", který se tak vrací na číslo jedna po měsíci.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Chris Brown - Run It!
© facebook interpreta
Americkému singlovému žebříčku znovu vévodí šestnáctiletý zpěvák Chris Brown. Jeho "Run It!" vládne pořadí Hot 100 už čtvrtý týden, je ale dost dobře možné, že už naposledy, protože Brown našel silného soupeře - rapová čtyřka D4L mohutně útočí s chytlavým singlem "Laffy Taffy", který je tento týden už na čísle dvě. Znamená to, že Kanye West klesá s "Gold Digger" na trojku, na čtyřku se znovu vytáhli Nickelback s "Photograph" a pátý je Young Jeezy se "Soul Survivor". První desítka má dva nové přírůstky - Mariah Carey dokázala dostat do Top 10 už pátý singl ze své aktuální desky, když "Don't Forget About Us" postoupil z dvanáctky na sedmičku. Ještě větší skok udělal Eminem, jehož "When I'm Gone" vyšplhalo z čísla 25 na osmičku. Jen o fous minula desítka dalšího žebříčkového přeborníka, protože Nelly je jedenáctý s "Grillz". Nejvyšší novinku ve stovce má zpěvačka Cascada se singlem "Everytime We Touch" na čísle 86, o šest příček níže startuje rapper Notorious B.I.G. s "Nasty Girl", čtrnáctým posmrtným singlem ve stovce.

Různí - Now! That's What I Call Hot 20
© facebook interpreta
Chris Brown mohl k prvnímu místu v singlovém žebříčku přidat i vítězství v albovém pořadí, ale plány mu pokazil dvacátý díl hitového výběru "NOW! That's What I Call Music". Kompilace, na jejímž vydání spolupracují všechny velké firmy, prodala 158 tisíc kusů a o necelé čtyři tisíce ho porazila. Brownův bezejmenný albový debut tak startuje na čísle dvě. Na trojku se vrací "Some Hearts" Carrie Underwood, čtvrté je album Kennyho Chesneyho "The Road And The Radio". Na pětce je druhá nejúspěšnější novinka týdne - kolumbijská zpěvačka Shakira tam startuje s "Oral Fixation Vol. 2". Sesterské album "Fijacion Oral Vol. 1" debutovalo v červnu na čtyřce. Na číslo deset klesá jednička z minulého týdne "Hypnotize" od System Of A Down. Nové album INXS "Switch" je po prvním týdnu prodeje na čísle sedmnáct, což je nejlepší umístění od desky "Welcome To Wherever You Are" z roku 1992. Živák "Weekend On The Rocks" od Dave Matthews Band je na čísle 39, novinka The Darkness "One Way Ticket To Hell... And Back" je na konci sedmé desítky. Další velké pohyby v pořadí se už týkají jen vánočních desek, kterých je v první stovce hned dvacet dva. Nejvýše z nich jsou na šestnáctce Il Divo s "Christmas Collection". Věřte mi, že bude hůř! Za týden zamíchají pořadím nové desky od Korn, Lil Wayneho, Lindsay Lohan, výběr hitů Eminema.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY