Žofie Kabelková řádí se dvěma chlapy v Panoptiku

07.12.2005 09:37 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Žofie Kabelková, Ivo Cicvárek a Marcel Kříž N
© facebook interpreta
Jihlavská písničkářka Žofie Kabelková spolupracovala s Ivo Cicvárkem již několikrát. Z jejich spolupráce vzešel takový klenot, jako je písnička "Nový rok", která se objevila jak na albu Ivo Cicvárka a jeho OKA "Vidět víc", tak na sólové desce Žofky "Žiju". Nyní po nějakém čase se rozhodli tuto spolupráci ještě více prohloubit a společně s dalším písničkářem, Marcelem Křížem se tak stalo v projektu Panoptikum.

Výsledkem by měla být deska tří silných osobností mladé písničkářské generace plná příběhů, neobyčejných postav, nálad a point. Hudebně progresivní kompozice, oscilující mezi rockem, folkem a blues, hrající si s barvami akustických i elektroakustických nástrojů. Autoři se nevyhýbají ani experimentům se samplovanými zvuky. Celkový výsledek je dle slov autorů přesto přímočarý, emotivní, dravý, provokující. Mimo autorské trojice se na desce podíleli i další muzikanti: Luboš Pavlík (bicí), Petr Pospíšil (kontrabas), Antonín Mühlhansl (saxofony), Petra Klementová (flétny), Hubert Ratschker (trubka), Ladislav Prokeš (samply), Petr Šmiřák (tuba), Jan Žamboch (kytara) a Jana Havlová (violoncello).

Tracklist alba, které se bude křtít hned na třech místech republiky (13. prosince Praha - klub Mlejn, 19. prosince Brno - Fléda a 20. prosince Jihlava - hotel Gustav Mahler), je následující: Fanatikům, On a ona, Blues o pohřbu Libora M., Vítr, Modrý z nebe, Z novin bezpečnýho města, Listopad, Potichu,.Ostrava 23'15", Litovel, Podivnej valčík, Ingrid, Hory, Prostorem, Kolotoč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY