shop.musicserver.cz
Nové desky pro 43. týden

Nové desky pro 43. týden

Vydáno: 20.10.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden vlétne do hudebních obchodů především Katy Perry se svým "Prism". Doplňovat ji bude James Blunt vracející se ke kořenům, s druhou deskou Patricie, brněnský Ivo Cicvárek po létech sólo, naživo Andrea Bocelli, představíme i finalistky amerického X Factoru Fifth Harmony a pro fanoušky českého electro folku už letí Listolet.

Pokud se v pondělí 21. října vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Katy Perry - Prism (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop / r'n'b

Katy Perry - Prism
Katy Perry vydala poslední studiové album před zhruba třemi lety a šlo o jednu z komerčně nejúspěšnějších desek poslední dekády. "Teenage Dream" se prodalo přes pět a půl miliónů kusů, strávilo v hitparádách tři roky a například v Kanadě a Austrálii získalo čtyřnásobnou platinu. S novinkou nazvanou "Prism" bude mít tedy americká zpěvačka na co navazovat a podle úspěchu prvního singlu "Roar" se zdá, že předpoklady k tomu má. Ačkoli se to dle zmíněného hitu nezdá, při přípravě alba se Katy Perry inspirovala především švédskými tanečními interprety jako třeba Robyn. Nikoho tedy nepřekvapí, proč byl hlavním spolupracovníkem švédský producent Max Martin společně s již osvědčenými autory a producenty jako Dr. Luke, Cirkut, Greg Wells, Benny Blanco, nebo StarGate. K nim se pak přidali ještě nově i Klas Åhlund, Bloodshy a Greg Kurstin. Ovšem i tento výčet může naznačovat, proč je třináct písniček standardní verze poměrně pestrou stylovou směsicí, kde se na taneční pop nabalují styly jako hip hop, folk, rock nebo i world music. Uslyšíte v nich i jednoho hosta, kterým je americký rapper Juicy J. Pokud by vám počet písniček nestačil, hledejte deluxe verzi, která nabídne o tři songy navíc. Abyste nekupovali zajíce v pytli, Katy Perry už dnes nabízí celou deluxe edici k poslechu na svém webu.


James Blunt - Moon Landing (Parlophone)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / soft rock

James Blunt - Moon Landing
Letos v květnu to bylo už osm let, co James Blunt svým singlem "You're Beautiful" pobláznil celý svět. Jenže poté se mu už na něj nepodařilo nikterak navázat. Tedy až do letošního roku. Před pár týdny vydal singl "Bonfire Heart" napsaný s Ryanem Tedderem, který sice neslaví takové úspěchy jako zmíněný hit, ale opět notně boduje v hitparádách. Předznamenává album "Moon Landing", na kterém se, dle vlastních slov, opět vrací zpátky k debutu. Narozdíl od předchůdců vznikala novinka zcela volně, bez tlaku vydavatelství a vedle již zmíněného frontmana One Republic, se na něm podíleli například Steve Robson, Claude Kelly, Wayne Hector či Steve Mac, tedy pánové, kteří pracují pro lidi jako Kelly Clarkson, Rascal Flatts, nebo Olly Murs. Tím nejdůležitějším je ale hlavní producent Tom Rothrock, který se podílel na úspěšném debutu. V tomto týmu nakonec připravil celkem jedenáct písniček pro standardní edici a tři více pro tu s přídomkem deluxe. Několik z nich představuje sám zpěvák v unplugged verzích na svém kanálu YouTube.com.


Tip týdne

Ivo Cicvárek - Velký svět (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Ivo Cicvárek - Velký svět
Brněnský písničkář Ivo Cicvárek posledních jedenáct let lehce pozapomněl na svoji sólovou tvorbu. Menší část této doby strávil s projektem Panoptikum a tu větší s Ladou Šimíčkovou. Nyní ale nazrála doba udělat pořádek za písněmi, které v této době vznikly a nebyly nikde vydány, a vydat je jako celistvé písničkářské album nazvané "Velký svět". Vznikat začalo v březnu, kdy do zlínské studia V sezval kytaristu Jana Žambocha, basáka Jakuba Šimáně a bubeníka Pospeho a pod dohledem Ivo Viktorina natočili základy. K nim se posléze přidaly elektronické či analogové samply, vokály Markéty Tulisové a především dechy - saxofony Jana Vašiny, lesní roh Václava Šmiřáka, tuba Petra Šmiřáka. Výsledkem je čtrnáct písniček, které se už tolik nedotýkají vážné hudby jako dříve, ale spíše inklinují k modernímu folku a soft rocku. Booklet desky má pak na svědomí další písničkářka a výtvarnice - Martina Trchová. Ukázky všech skladeb můžete poslouchat na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Lawson - Chapman Square Chapter II (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Lawson - Chapman Square Chapter II
Milovníci britských kapel, pozor! Už v loňském roce zaútočila na hudební scénu mladá formace Lawson se svou debutovou deskou "Chapman Square". Formace se rozhodla svůj útok opětovat s vyšperkovanou reedicí své povedené prvotiny. Na "Chapman Square Chapter II" tak najdete celkem osmnáct kousků včetně šesti nových tracků. Mezi nimi najdete taky song "Brokenhearted" a hymnickou "Parachute". Balení doplňuje ještě bonusový disk se sedmi akustickými písněmi a dříve nezveřejněný snímek "Everywhere We Go ? The Chapman Square The Film".


Andrea Bocelli - Love In Portofino (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasický crossover

Andrea Bocelli - Love In Portofino
Andrea Bocelli na počátku letošního roku představil své doposud poslední album "Passione", avšak již v létě loňského roku zpíval písničky z něj na koncertě v italském přístavu Portofino. Při západu slunce a před vyvolenými z řad publika Bocelli nabídl nejen písně z jeho poslední studiové desky, ale i další známé love songy. Koncert doplnilo i několik hostů v čele s trumpetistou Chrisem Bottim, americkou houslistkou Caroline Campbell, brazilskou zpěvačkou Sandy či německou zpěvačkou Helene Fischer. Atmosféru koncertu podtrhla i účast čtyřicetičlenného orchestru pod vedením producenta Davida Fostera. Koncertní záznam ojedinělého vystoupení Andrea Bocelliho byl promítán 14. února v kinech po celém světě včetně těch českých. Nyní se dostává i do domácích přehrávačů v podobě DVD a také v kombinaci CD a DVD. Pro ty, kteří záznam v kinech neviděli, může být malým lákadlem trailer na YouTube.com.


Listolet - Malý kluk (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / elektronika / alternativa

Listolet - Malý kluk
Elektrofolkoví Listolet na sebe nejprve upozornili singlem "Kdovíkam". Zvonivá písnička uvozuje nálad celé desky "Malý kluk", která se v příštím týdnu blýskne na pultech hudebních obchodů. Pokud jste na zmíněnou ochutnávku neměli ještě štěstí, nemeškejte a navštivte stránky http://www.hudebniknihovna.cz/maly-kluk-vyjde-v-listoletu-tajnem-to-mesici.html, kde najdete kromě "Kdovíkam" také píseň "Lullaby". Naživo si nové kousky budete moct poslechnout ned čtyřikrát: 4. listopadu v Brně, den na to ve Zlíně a 7. listopadu v Ostravě. Poslední show se bude konat 9. listopadu ve Valašském Meziříčí. A co přinese celá deska? Folkrockovou muziku s elektronickými a dalšími alternativními prvky. Pokud se vám ji podaří jednoduše zaškatulkovat, podějte se s námi o nápady v komentářích!


Patricie - Iris (Parlophone)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní pop

Patricie - Iris
Necelé tři roky připravovala nástupce debutu "Obamania" česká zpěvačka Patricie. Po vydání své první desky koncertovala a mohli jsme ji vidět například, i coby hosta rozlučkového turné Marie Rottrové. Jedenadvacetiletá zpěvačka svoji letošní novinku nazvala "Iris" a už z volby producenta, kterým je držitel cen Apollo i Anděl, Boris Carloff, lze očekávat, že bude tentokrát album zvukově jiné. Pod jeho dohledem vznikla kolekce dvanácti písní a nový zvuk potvrzuje i sama zpěvačka: "Boris na mě vytáhnul ty svoje mikrofony, na které nahrávala Barbra Streisand nebo Amy Winehouse, pak jsme s klukama z kapely trochu blbnuli a jednu písničku jsme zahrály v rock'n'rollové verzi, a už to bylo." Sama pak aktuální tvorbu označuje jako vinyl pop a dodává: "Při nahrávání desky nás to u každé písničky táhlo ke starým zvukům, které uslyšíte, když si doma pustíte gramofon a dáte do něj vinylku třeba od Beatles." Co je na tom pravdy, můžete zjišťovat již nyní poslechem několika reprezentantů na jejím soundcloud.com.


Steve Hackett - Live At Hammersmith (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

Steve Hackett - Live At Hammersmith
Steve Hackett a projekt "Genesis Revisited", to jsou dva pojmy, které neodmyslitelně patří k sobě. Slavný hudebník vydává na třec CD a dvou DVD záznam z vyprodané show v Hammersmith, která proběhla v rámci britského turné. Steve si na pódium pozval další slavné hosty, jako je třeba Nik Kershaw, John Wetton, Jakko Jakszyk, Steve Rothery a Amanda Lehmann. Za zmínku stojí také především atmosféra, která ten večer byla bombastická. "Byl jsem unešen reakcemi publika, které koncerty přivítalo s obrovským nadšením," dodal kytarista. Malou ochutnávku v podobě traileru najdete na webu YouTube.com.


Tears For Fears - The Hurting (30th Anniversary Edition) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: new wave / synth pop

Tears For Fears - The Hurting
Už je tomu třicet let, co se na scéně objevila nová deska od britské new wave formace Tears For Fears. A právě to je důvod k velkolepým oslavám. Na pultech tedy od pondělí najdete vyšperkovanou výroční edici, jež ve standardní edici čítá dva CD disky a v té rozšířené celkem 4 stříbrné kotoučky. V této edici najdete taky exkluzivní rozhovory a novou esej od Paula Sinclaira pojednávající o albu. Nechybí ani DVD s živákem " In My Mind’s Eye: Live At Hammersmith Odeon" z prosince 1983. A navíc, prvních pět set online objednávek přes Universal Music také vinylovou edici singlu "Change" s originálním obalem.


Dvořákovo trio - Smetana: Trio G moll, Dvořák: Slovanské tance, Dumky (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: klasická hudba

Dvořákovo trio - Smetana: Trio G moll, Dvořák: Slovanské tance, Dumky
Ivo Kahánek, Jan Fišer a Tomáš Jamník patří mezi nejvýraznější české hudebníky své generace, jak v roli sólistů, kdy koncertovali s Českou filharmonií, PKF, BBC SO, tak coby komorní hráči. Dříve pod označením Trio Concertino pracovali pod vedením Josefa Chuchra (Sukovo trio) a Ivana Klánského (Guarneri Trio). Nyní ovšem změnili své jméno na Dvořákovo trio a na své debutové nahrávce se ve shodě s novým názvem zaměřili především na Antonína Dvořáka. Z jeho díla si vybrali "Dumky pro klavírní trio op. 90" a "Slovanské tance op. 46: č. 2 e moll pro housle a klavír, č. 3 A dur a č. 8 g moll pro violoncello a klavír". Emocionálním vrcholem nahrávky je pak Smetanovo "Trio g moll", psané pod tíhou smrti skladatelovy dcerky. Více než názvy odhalí ukázky všech skladeb v internetovém obchodě Supraphonline.cz, kde je album ke koupi i v digitální podobě.


Fifth Harmony - Better Together (EP) (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / dance pop

Fifth Harmony - Better Together
Kdo sledoval poslední sérii amerického X Factoru, není pro něj Fifth Harmony neznámý pojem. Ostatním prozradíme, že se jedná o pětici zpěvaček, která původně přišla do soutěže odděleně. Ovšem kombinace velkého přetlaku v sólových kategoriích a velkého zaujetí porotců zapříčinila, že z nich sestavili skupinu, která v dalším průběhu dostala od diváků název Fifth Harmony. Ačkoli zpočátku nebyly dámy příliš přesvědčivé, postupně se pětice zlepšovala, až to nakonec dotáhla na třetí místo za pozdějšího vítěze Tatea Stevense a teprve třináctiletou, ovšem velmi talentovanou, Carly Rose Sonenclar. Staly se tak nejúspěšnější skupinou soutěže a není divu, že má s nimi jejich mentor Simon Cowell velké plány. Tím prvním je představované EP "Better Together", na kterém přinesou prvních pět svých skladeb. Dvě z nich už odhalily v podobě videí na svých stránkách.


Dále vychází:

Abramelin - The Complete Recordings (Universal)
AFI - Burials (Universal)
Browning - Hypernova (Mystic Production)
Daniil Trifonov - The Carnegie Recital (Universal)
Epysode - Fantasmagoria (Mystic Production)
Il Volo - Buon Natale:Christmas Album (Universal)
Necrowretch - Bestial Rites 2009-2012 (Universal)
Paradise Lost - Tragic Illusion 25 (Universal)
Scooter - 20 Years Of Hardcore (Universal)
Stray From The Path - Anonymous (Mystic Production)
The Lumineers - The Lumineers (Deluxe Edition) (Universal)

Vychází na vinylu:
Anthrax - Among The Living (Universal)
Genesis - Selling England By The Pound (Universal)
Katy Perry - Prism (Universal)
Různí - O Brother, Where Art Thou? (soundtrack) (Universal)
Různí - Pulp Fiction (soundtrack) (Universal)
Umakart - Vlci u dveří (Supraphon)

Reedice:
Soilwork - A Predator's Portrait (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Naživo: James Blunt si publikum ve Foru Karlín omotal kolem prstu (05.03.2024 11:49)
- Fotogalerie: Koncert Jamese Blunta objektivem fotoaparátu (05.03.2024 11:20)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu