Nezavěšuj, tady je tvoje disko kočka!

23.11.2005 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Český singlový trh doznává mnoha děr, kdy k nám většinou tyto nosiče nejsou distribuovány - je to známý a bohužel smutný fakt. Sem tam se však zadaří a Madonnin třítrackový singl "Hung Up" ani u nás nesmí chybět, protože je to disco pecka jako vyšitá.
7/10

Madonna - Hung Up

Skladby: Hung Up (Radio Version), Hung Up (Tracy Young's Get Up And Dance Groove Edit), Hung Up (SDP Extended Version)
Celkový čas: 15:36
Vydavatel: Warner Music
O nové desce Madonny "Confessions On A Dance Floor" jste si již na musicserveru mohli přečíst a můžete se těšit i na naši hromadnou recenzi. Jako dovětek ke všemu tomuto disko šílenství, které tato dáma právě naplno rozjela, je i singl "Hung Up". Je to až zázrak, že se k nám i nějaký singl dostane. Hvězda formátu jménem Madonna má tento vstup na náš trh jaksi ze sekce V.I.P. a její singly se k nám naštěstí dostávají. "Hung Up" není vynecháno, i když evropské vydání je dosti oškubané, ale zaplať pánbůh i za tuto špetku remixů. O tom, jak Madonna získala samply z pecky Abby "Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)" se již psalo a tlachalo horem dolem i ve vedlejší vesnici, takže tyto informace v této recenzi neočekávejte.

V Evropě je singl složen ze tří tracků. "Radio Version" je velmi zkrácenou obdobou albové verze, jsou zcela vynechány pasáže po třetí minutě klipu, během nichž se Madonna zjevuje a následně paří v tanečním klubu. "SDP Extended Version" přichystal producent celé desky Stuart Price. Pokud se vám zdá i verze z desky příliš krátká, tato skoro osm minut trvající a šlapající verze naplní vaše očekávání. Stuart ji i více ošperkoval retro electro zvuky a samply signálů z telefonní budky, tenhle chlapík jednoznačně se všemi svými pseudonymy aspiruje na remixéra roku! "Get Up And Dance Groove Edit" sestavila dvorní pokušitelka tanečních úprav pro Madonnu - dýdžejka Tracy Young. Její verze stojí na výraznějším dupáku a jako jediná oželela ony samply Abby. Škoda jen, že je zde jen edit celé dlouhé verze, protože má ten správný dance šmrnc.

Milý disko příteli, nezavěšuj, jsi v pořadí! Madonna jednoznačně rozjela skvělé klubově laděné retro disco mejdlo a volba "Hung Up" jako pilotního singlu je velmi zdárná. Správný fanoušek jukne po nadupanějším americkém cédéčku s dvojnásobnou porcí remixů, ale i tento chudší bratr na diskošce zafunguje. Teď jen doufám, že naši sociální demokrati v kolaboraci s třešinkovou stranou pro nás nenachystají stejně imaginárně slibovaný koncert Madonny, kdysi nás takhle balamutili s Abbou, že nenastolí nějaký divný režim a tuhle rozjetou pařbu nezatrhnou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY