Zpěvačka Roxette vyhrála boj nad rakovinou

31.10.2005 10:33 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Marie Fredriksson N
© Thomas Evensson
Zpěvačka Marie Fredriksson, proslavená především jako polovina Roxette, skončila vítězně svůj boj s rakovinou, která ji sužovala poslední tři roky. V současné době si opět může užívat života bez léků, v důsledku jejichž užívání měla mimo jiné po dobu léčení výrazně opuchlou tvář.

Během nemoci se Marie kromě hudby věnovala i kreslení, při kterém zajímavým způsobem zachycovala uhlem na papíře výrazy své tváře. Některé kresby se dostaly i na obal desky "The Change", přičemž uvnitř bookletu se nacházejí další. Čtyřiadvacet děl si fanoušci či milovníci umění mohli prohlédnout na výstavě nazvané "After The Change", která se konala ve švédském Kungsträdgårdenu.

V současné době začíná Marie se svým manželem pomalu připravovat svou další sólovou desku, která by tentokrát měla být opět v rodné švédštině. Příští rok také Roxette oslaví dvacet let svého působení. Zatím však členové Per Gessle a Marie k této příležitosti nic neplánují. Rozhodně to však neznamená, že by skupina řekla své poslední slovo. Marie k tomu jen dodává: "Uvidíme, co přinese čas."


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY