Divokej Bill vyrazí na turné s britskými Levellers

24.10.2005 09:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Divokej Bill N
© facebook interpreta
Divokej Bill a angličtí Levellers jsou kapelami z těch nejpilnějších - jejich roční kalendář často přesáhne sto koncertů, oběma záleží především na pohodové atmosféře v kapele i mezi posluchači, obě kapely využívají svůj úspěch k pomoci ostatním muzikantům, kapelám i lidem v tísni. Teď se obě skupiny spojily na turné, které zakončí 23. listopadu v Praze ve velkém sále Lucerny.

Úvalská kapela Divokej Bill byla založena v průběhu roku 1997. Rozjíždějící se kapela pak podepisuje smlouvu s firmou Monitor EMI. První album s názvem "Propustka do pekel" vyšlo v červnu 2000. Formace se dostává do povědomí a nabídek k hraní přibývá. Přichází druhá deska "Svatá pravda", pak třetí album "Mezi nima". V roce 2004 Divokej Bill nahrál beznadějně vyprodaný koncert v pražské Lucerně, záznam vyšel na DVD a CD pod názvem "Lucerna".

Anglická kapela Levellers vznikla v roce 1988 - za tu dobu si kapela vybudovala vlastní nahrávací studio, svůj vlastní festival, vlastní vydavatelskou společnost On The Fiddle Publishing a má fankluby po celém světě. Kapela dosud vydala sedm studiových alb včetně platinové "Levelling The Land" a žebříčkové jedničky "Zeitgeist", jedno živé album a jedno "Best Of." Jako obvykle mají členové kapely diáře plné koncertů, které vydání desek následují. Není divu, neboť tuto část muzikantského života si užívají jako žádnou jinou. Hrát lidem.

Divokej Bill a Levellers společně vystoupí v následujících městech:

17. 11. - Záhřeb, Mochvara (Chorvatsko)
18. 11. Budapešť, Wigwam (Maďarsko)
19. 11. Bratislava, Babylon (Slovensko)
20. 11. Brno, Výstaviště Pavilon G1
22. 11. Plzeň, Hala Lokomotiva
23. 11. Praha, Lucerna


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY