Hvězdy natáčí poctu Johnu Peelovi

17.10.2005 15:09 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

John Peel N_150x150
© stereoboard.com
Nedělní Den Johna Peela už je za námi, ale vzpomínání na legendárního rozhlasového DJe pokračuje. Další v řadě vzpomínkových akcí na jeho počest je singl britských hvězd, které mu společně složí poklonu.

Půjde o novou verzi klasické punkové vypalovačky "Ever Fallen In Love" od The Buzzcocks v produkci Andyho Gilla, producenta a člena Gang Of Four. Ve studiu se postupně vystřídali Robert Plant, Elton John, Roger Daltrey, David Gilmour, Jeff Beck, Peter Hook, The Futureheads, Datsuns, The Soledad Brothers nebo El Presidente. Obal singlu vytvořil Gordon Moakes z Bloc Party. Výtěžek ze singlu, který vychází 21. listopadu, půjde na fondy Amnesty International.

Skladbu vybral Peelův syn Tom Ravenscroft, který připravuje film "John Peel's Record Box". Stěžejním příběhem dokumentu je právě dřevěná krabice Peelových oblíbených singlů. Kromě "Ever Fallen In Love" obsahuje dalších asi 140 singlů. Film bude uveden na stanici Channel 4 v listopadu, ve stejné době, kdy bude John Peel uveden do Síně slávy britské hudby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY