Noel Gallagher odešel od Oasis

23.05.2000 18:05 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Noel Gallagher
© MTV Online
Celé dnešní ráno se spekulovalo o tom, jaké vztahy nyní panují v Oasis. Kapela totiž zrušila několik koncertů (Barcelona, Paříž), i když vždy si našla nějaký "oficiální" důvod. Odpoledne však Oasis vydali oficiální tiskovou zprávu, která spekulace potvrdila - Noel odchází z kapely.

Pro fanoušky však není zpráva tak úplně hrozná, protože Noel zatím jen odchází ze současného světového turné, ale členem kapely zůstává. Hlavní (neboli v podstatě jediný) skladatel a vedoucí Oasis své rozhodnutí zdůvodnil tím, že už ho nebaví hrát koncerty po celém světě. Jeho náhlý a předem neohlášený odchod však povzbuzuje také neoficiální informace, že daleko více ho štve skutečnost, že jeho bratr Liam začal na turné opět pít.

Všechny dosud naplánované letní evropské koncerty proběhnou podle plánu, jen čtyři koncerty ve Francii, které se měly uskutečnit do konce května, byly zrušeny. Důvodem je to, že kapela sice okamžitě našla náhradního kytaristu za Noela, Matta Deightona (který hrál například s Paulem Wellerem nebo Mother Earth), ale ten se s nimi musí samozřejmě sehrát a naučit všechny kytarové party. Noel by se podle svých slov měl do kapely vrátit pouze na koncerty, které budou odehrány na britských ostrovech.

Jak celá věc skončí je zatím ve hvězdách, každopádně kdyby Noel opustil Oasis úplně, byl by to pravděpodobně jejich konec.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY