Nejzbytečnější cédéčko všech dob? Ano...

18.08.2005 16:00 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Jedno z nejzbytečnějších cédeček spatřilo světlo světa! Heuréka! Kompilace "Česká dvanáctka" nám předkládá jeden z nejzvrhlejších playlistů všech dob. Hitparáda Radiožurnálu se totiž rozhodla, že do světa vypustí dvanáct skladeb, které se jí úspěšně prokousaly. Dobrou chuť!
1/10

Různí - Česká dvanáctka

Skladby: Leona Machálková/Petr Kolář - Den, kdy se vrátí láska, Daniel Landa - Morituri Te Salutant, Zuzana Navarová - Sedávám na domovních schodech, Václav Neckář - Oči koní, Pert Muk - Oh L'amour, Daniela Šinkorová - To je štěstí, Klára/Yemi - Doufám, Lava - Hořím, Turbo - Zahráváš si s ohněm, Lucie Bílá - Opary, Chinaski - 1970, O5 & Radeček - Praha, Kryštof - Sqěle, Tomáš Savka - Kde jsi ty?, Katapult a spol. - Až... 2006, Reflexy - Hranice, Aneta Langerová - Delfín, Sámer Issa - Babylon
Celkový čas: 62:58
Do téhle recenze jsem neměl ani tucha o tom, že existuje nějaká hitparáda Radiožurnálu, která se jmenuje "Česká dvanáctka". Vygooglil jsem, že ji uvádí Martin Hrdinka, plus nějaké žebříčky z posledních kol. Řeknu vám jedno, tahle hitparáda je snad to nejperverznější, s čím jsem na (českém) hitparádovém poli přišel do styku. Možná by bylo lepší, kdyby se mi tenhle kotouč vůbec nedostal do ruky. Proč? Protože je stejně perverzní jako samotná hitparáda. Aby také ne, když se skládá z těch úspěšných účastníků této SMS hitparády. Když se podívám na playlist (shitlist?), polije mě studený pot. Panebože! Kdo pro tohle hlasoval, to by mě teda zajímalo. Být to někdo z mých známých a já se to dovědět, tak bych ani nevěděl, jak se k němu chovat, až ho příště potkám. Vysmát se mu, proplesknout, nebo to nechat plavat? Těžká situace.

Už ta první - seriálová. Ach jo. Je vidět, jak ta každodenní novácká masáž perfektně funguje. Představa, že někdo zesiluje rádio, když hrají "Den, kdy se vrátí láska", mi způsobuje přinejmenším lehkou žaludeční nevolnost. Landův cover Kryla mě celkem bavil, než ho všechna možná média (internet, kamarádi, ústecké podniky, televize a rádio) totálně provařila. Václav Neckář - on ještě zpívá? Já myslel, že Yemi umí jenom tancovat, ale on i obstojně recituje. To jsou věci. Nesnažte se mi namluvit, že tuhle kompilaci dávali dohromady svéprávní lidé. Seberte jim mobily! Lucka Bílá a její "Opary", co to je? Katapult a spol. - to už si ale někdo dělá zatraceně velkou prdel. Sámer Issa se díky "Babylonu" stal mým nejoblíbenějším zpěvákem, který si plete antibiotika s prášky na spaní a zároveň se na booklet nechává fotit ve verzi "svůdný homosexuál".

Když už nic, tak se aspoň zasměju, říkal jsem si v duchu, než jsem to vrazil do věže. Kulový! "Česká dvanáctka" je to nejhorší, co jsem měl možnost doposud recenzovat. Ještě že tam někdo protlačil Kryštof, jinak by to snad bylo s nulou!! Dva vtipy na závěr. První - tahle nahrávka je "Copy Controlled". Proč? Kdo by si to chtěl vypalovat, toho mi ukažte! Druhý - citace z pravidel "České dvanáctky": "Novinkou se rozumí profesionální studiová nahrávka populární hudby domácí produkce, která je jako novinka nebo nová verze uváděna na hudební trh, ve zvláštní verzi pro rozhlasové vysílání, pro film apod. Novinky vybírá a nasazuje do hitparády hudební redakce ČRo 1 - Radiožurnálu. Výběr novinek je dán kvalitou a množstvím nabízených titulů všech hudebních vydavatelství." Opravdu si nejsem jistý, zda je výběr novinek dán tím, čím pravidla uvádějí. Posuďte sami. Víc takových hitparád! Dělám si prdel...

P.S.: Opravdu se těším na to, kolik lidí mi tu napíše, že neumím psát, jsem idiot a tak podobně. Ušetřete si čas, mně je to totiž jedno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY