Bloc Party pracují na novém albu

25.07.2005 09:34 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Bloc Party N
© facebook interpreta
Můžeme to říct otevřeně - Bloc Party jsou jednou z nejlepších nových kapel roku 2005. Jejich debutové album "Silent Alarm" bylo nominované na prestižní Mercury Prize, melodii skladby "So Here We Are" můžete slyšet v reklamě na T-Mobile, byť je to prachsprostá vykrádačka a Bloc Party s "vychutnáváním dvojnásobku" nemají nic společného. Frontman Kele Okereke a jeho parta nás ale nenechá příliš vydechnout. Už příští rok by chtěli do světa pustit další desku.

Kele Okereke na téma nové album řekl: "Asi před týdnem jsme natočili dvě nové skladby. Ještě jsme se nerozhodli, kterou použijeme jako singl, ale jisté je, že se budeme rozhodovat mezi "Hero" a "Two More Years". Zatím jsme napsali přes dvacet nových věcí a koncem roku jich bude ještě mnohem víc. Pak se zavřeme do studia a začneme nahrávat nové album. Opravdu nemůžeme čekat. Náš problém tkví v tom, že se snažíme pracovat co nejrychleji, ale strašně rychle nás to začne nudit. Z toho důvodu bychom novou desku chtěli dokončit co nejdříve."

Bloc Party už začali na koncertech zkoušet, jak publikum reaguje na novinky "Kids", "Into The Blue" a "The Present". Pokud máte chuť poslechnout si kapelu naživo, nejlepší možnost budete mít v listopadu, kdy Bloc Party pojedou krátkou tour po Německu. Nejblíže pak budou v Drážďanech.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY