Zpěvák Yes Jon Anderson se chystá do Prahy

08.07.2005 09:20 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Jon Anderson N
© gallery.mpjconnection.com
Pódium pražského divadla Broadway v září poctí svoji návštěvou Jon Anderson, zpěvák legendární rockové formace Yes. Vystoupí zde 20. září v rámci multimediálního projektu Work In Progress Tour Of The Universe.

Po několika návštěvách s domovskými Yes se Jon Anderson, vlastním jménem John Roy Anderson, Praze coby sólový interpret představí vůbec poprvé. Ovace si hodlá zasloužit nejen jakožto zpěvák, ale také jako schopný multiinstrumentalista. Na pomoc si k sobě vezme "nejmodernější technologie".

Hudební kariéru Anderson zahájil v kapele svého bratra Tonyho The Warriors. Následovalo krátké angažmá ve skupině The Party, dvě skladby pod pseudonymem Hans Christian Anderson a spolupráce s formací Gun. Osudové se mu stalo až setkání s Chrisem Squirem ve skupině Mabel Greer's Toy Shop, později přejmenované na Yes. Už počátkem sedmdesátých let si navzdory vytíženosti s touto skvadrou našel čas na boční projekty, z nichž nejznámější je spolupráce s Vangelisem, po svém odchodu z Yes koncem sedmdesátých let pak s Mikem Oldfieldem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY