Pražské pivobraní ozdobí Kryštof a Anna K

22.06.2005 09:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Kryštof N
© Petr Hrubeš
Ve dnech 24. - 25. června připravuje Městská část Praha 3 ve spolupráci s Prahou 9 sedmý ročník tradičního pivobraní ŽiVy-ó, které se letos poprvé koná na vrchu Vítkově. Hudební vystoupení, ze kterých si vybere opravdu každý, budou střídat pecky světových hvězd v podání revivalových kapel. Oba večery pak vyvrcholí koncerty absolutních špiček naší pop-rockové scény: kapely Kryštof a Anny K. Navíc je připraveno přes padesát druhů piva, množství pochutin, atrakce a hry pro děti, soutěže o ceny pro dospělé a autobusová pivní linka zdarma. Program začíná po oba dva dny ve 14 a končí ve 22 hodin a co je pro mnohé důležité – na akci se neplatí vstupné.

Název tohoto populárního pražského pivobraní vznikl podle míst, kde se střídavě koná: Žižkov a Vysočany. Dříve se pivobraní slavilo v každé této městské části samostatně, ale žižkovský starosta Milan Český přišel před několika lety s nápadem pořádat slavnosti putovního charakteru. "Letos bude akce poprvé probíhat na žižkovském Vítkově, místě s překrásnou vyhlídkou a příjemnou atmosférou rozlehlého parku," říká starosta Milan Český.

Na pivobraní ŽiVy-ó najdete již tradičně kvalitní hudební vystoupení předních českých interpretů. Kromě držitelů sošky Anděla za nejlepší pop album minulého roku kapely Kryštof a pěvecké hvězdy Anny K zahrají návštěvníkům například kapely Sto zvířat, Petr Kocman Band, Jihočeská Vlachovka, The Fireballs, OOZ či keltské skupiny Dún an Doraz a Bran. Chybět nebudou ani písně světových hvězd v podání kapel Rolling Stones Revival Prague a U2 POP Revival.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY