Rod Stewart ozdobí hvězdný červen

08.06.2005 14:06 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Rod Stewart N
© nme.com
Hned tři obrovské ikony britského a vlastně i světového popu vystoupí tento rok v naší stověžaté metropoli. Na koncert Phila Collinse si budeme muset počkat až do října, ale jak koncert Eltona Johna, tak vystoupení Roda Stewarta se již kvapem blíží. Poslední jmenovaný vystoupí v T-Mobile Aréně od 19 hodin již 18. června.

Rod Stewart, který letos slaví své šedesáté narozeniny, za svůj život zkusil snad všechny možné hudební styly. Od blues a folku, na kterém začínal, ve své kariéře dospěl k hardrocku a punku, kdy úspěšně působil ve skupině The Faces, kde hrál po boku Rona Wooda z Rolling Stones. V těchto letech ovšem také vydal jeden ze svých největších hitů "Maggie May", se kterým se dostal i do rock'n'rollové síně slávy. Úspěch této spíše popové písničky předznamenal jeho dlouholetou kariéru, kterou prozatím uzavírají tři swingová alba. Za svoji kariéru nahrál přes dvacet sólových řadových alb, dobyl několikrát vrcholy žebříčků jak za Atlantikem, tak i v rodné Británii. Jediné, co mu zatím chybí, je cena Grammy.

Rozsáhlé evropské turné, v rámci něhož se na vůbec prvním koncertu zastaví Rod Stewart i u nás, navazuje na jeho návštěvu Austrálie. Mezi hity, které zazpívá, by neměly chybět takové pecky jako "Tonight's The Night", "Have I Told You Lately That I Love You?", "Havin' A Party", "Rhythm Of My Heart", pochopitelně "Maggie May" a spousta dalších. Koncertní program Roda Stewarta obsahuje téměř třicet skladeb, takže návštěvníci jeho koncertu se mají na co těšit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY