Agharta Jazz Music Festival vyvrcholí koncertem Pata Methenyho

16.05.2005 08:08 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Pat Metheny N
© facebook interpreta
Ač se v rámci Agharta Jazz Music Festivalu koná po koncertu Pat Metheny Group, který se uskuteční 23. května ve velkém sále Lucerny, ještě vystoupení David Sanchez Group, pravým vyvrcholením tohoto tradičního jazzového festivalu bude právě pražská zastávka Pata Methenyho a jeho grupy.

Turné, které se koná na podporu nového alba "The Way Up", začalo již v únoru ve Spojených státech, v dubnu se Pat Metheny Group přesunul do Japonska a v těchto dnech již brázdí Evropu. Spolu s hlavním protagonistou, kytaristou Patem Methenym přijedou do Prahy jeho dlouholetí souputníci klávesista Lyle Mays a basista Steve Rodby. Trumpetista Cuong Vu a bubeník Antonio Sanchez se v Praze představili již při minulém Methenyho koncertě. Novými tvářemi ve skupině jsou švýcarský harmonikář Grégoire Maret a brazilský kytarista Nando Lauria.

Album "The Way Up" sklidilo po celém světě velkou chválu a lze očekávat, že převážnou část koncertu budou tvořit skladby právě z této desky, ale určitě by měly zaznít i takové hity, jakými jsou "Letter From Home" nebo "Minuano".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY