Sinéad O'Connor se vrací z hudebního důchodu

28.04.2005 11:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Sinéad O'Connor N
© roadrunnerrecords.de
Sinéad O'Connor si získala přízeň svým neodolatelným hlasovým projevem, na druhou stranu se často stala terčem kritiky za své výroky nebo přetržení fotky Svatého otce v přímém televizním přenosu. Od dob megahitu "Nothing Compares 2 U" už uteklo hodně vody a poslední autorský studiový počin "Faith And Courage" vyšel v roce 2000. Následoval soubor irských tradicionálů "Sean-Nós Nua" (2002) a kompilát pro fanoušky s nevydanými raritami "She Who Dwells In The Secret Place Of The Most High Shall Abide Under The Shadow Of The Almighty" (2003). O rok později si podala inzerát do novin, aby jí novináři dali konečně pokoj. Rok se sešel s rokem a vše je úplně jinak. Sinéad O'Connor prostřednictvím interview v Hot Press, jehož část je k přečtení i na těchto stránkách, vydala zprávu, že se vrací, natočí nové nahrávky a vyrazí na turné.

Věci se mají tak, že podepsala smlouvu na tři alba s vydavatelstvím Sanctuary Records, to první by prý mělo být hozené do reggae. Deska teprve vzniká a měla by vyjít ještě letos, je však otázkou, co na nás tato něžná rebelka nachystá. Jistá je však jedna věc, a to, že 23. května vychází další kompilace pojmenovaná "Collaborations". Zde fanoušci, jak už název napovídá, naleznou její pěvecké spolupráce - například s Petrem Gabrielem, Massive Attack, U2, Mobym a dalšími. Největším lákadlem se však asi stane jedna z raných nahrávek, tu má na svědomí The Edge z U2, který na svém soundtrackovém debutu "Captive" svěřil zpěv Sinéad ve skladbě "Heroine".

Tracklist "Collaborations" má následující podobu: Special Cases (Radio Edit) - Massive Attack, 1000 Mirrors - Asian Dub Foundation Feat. Sinéad O'Connor, Empire - Bomb The Bass Feat. Sinéad O'Connor & Benjamin Zephaniah, Guide Me God - Ghostland, Visions Of You - Jah Wobble's Invaders Of The Heart Feat. Sinéad O'Connor, Release (Album Edit) - Afro Celt Sound System, Wake Up And Make Love With Me - The Blockheads, Kingdom Of Rain (Album Version) - The The, I’m Not Your Baby - U2 & Sinéad O'Connor, Tears From The Moon (Album Version) - Conjure One Feat. Sinéad O'Connor, Blood Of Eden (Radio Edit) - Peter Gabriel & Sinéad O'Connor, Harbour - Moby Feat. Sinéad O'Connor, Up In Arms - Aslan, It’s All Good - Damien Dempsey Feat. Sinéad O'Connor, Heroine (Theme from "Captive") - The Edge & Sinéad O'Connor, Monkey In Winter - The Colourfield Feat. Sinéad O'Connor, All Kinds Of Everything - Sinéad O'Connor & Terry Hall


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY