Vychází Music s klubovou přílohou

11.03.2005 12:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music - 03/05 N
© facebook interpreta
MUSIC, který nedávno obhájil titul Hudební časopis roku, se v březnu rozrostl na 64 stran, aby svým čtenářům nabídl přehled šedesátky největších a nejznámějších (převážně rockových) klubů Čech a Moravy. Jarní přílohu s názvem "NA KLUBY NÁM NESAHEJTE!" připravila Markéta Brchelová-Turková (ČT - Noc s Andělem, Poprask) a poptala se na zkušenosti s klubovým životem i ostřílených harcovníků, kteří shodou okolností na jaře do klubů vyrážejí hrát - ANNY K, RICHARDA KRAJČA a skupin WOHNOUT, UDG a VYPSANÁ FIXA. Klubový bedekr obsahuje od informací o tom, co se čepuje, až po kontakty na produkční zázemí jednotlivých klubů, takže může přijít vhod nejen návštěvníkům, ale i potenciálním vystupujícím.

MIG 21 nalétává na české kluby (Martina Kotrbová)
Titulní tváří březnového musicu je JIŘÍ MACHÁČEK - zpěvák, textař, herec, scénárista a moderátor. Na otázku, jak dokáže všechny tyto role střídavě a někdy i současně zastat, odpovídá: "Víte, já jsem nikdy nic nedělal tak, aby to bylo takzvaně pořádně. Vždycky jsem se všemu snažil věnovat tak, aby mě to bavilo. To pro mě znamená 'pořádně'."

Digitální skřítek MOBY (Josef Vlček)
Na výsluní hudebního šoubyznysu se propracovává už 14 let a za tu dobu vyzkoušel všechny žánry. Začínal v hardcorové skupině, první hit "Go" (1991) se chytil na newyorské klubové taneční scéně. Hrál kytarový rock, v Praze jsme ho viděli i kouzlit za gramofony. Skládá romantickou elektronickou hudbu a zabývá se remixy. MOBY je prostě typickým umělcem 21. století, který kromě vytváření hudby navíc dokonale ovládá i způsoby, jak ji zpropagovat a zpeněžit.

ZAMĚŘENO: Hudba v zajetí kilobajtů II. (Jakub Holý)
Úvodní díl seriálu se věnoval on-line prodejnám muziky a digitální distribuci jako takové, druhý díl se zaměří na poslední úsek cesty získaných nahrávek k uchu posluchače. Jak jinak, řeč bude o přehrávání. Pamětníci si možná vzpomenou na euforii, kterou vyvolal walkman na konci sedmdesátých let a jeho dominanci v letech osmdesátých. Něco podobného se k nám teď pomalu blíží znovu, jen místo kazet budeme s sebou nosit paměťové karty pohodlně schraňující přinejmenším desítky desek v prvotřídní kvalitě.

Další rozhovory a profily březnového čísla:

GREEN DAY - návrat ztracených (zlo)synů (Martina Kotrbová)
PETR FIALA: přežil jsem všechno, dechovku i techno (Vladimír Vlasák)
SCISSOR SISTERS - Nové nůžky na retro (Vladimír Vlasák)
Soulový génius RAY CHARLES (Josef Vlček)
ANETA LANGEROVÁ stojí na vlastních nohách (Vladimír Vlasák)
APOCALYPTICA: Je to docela hukot (Martina Kotrbová)
Vrátí se LISA STANSFIELD? (Josef Vlček)

V pravidelných rubrikách nabízí nový MUSIC přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a obvyklou porci recenzí a soutěží.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY