Sáhněte si na Roda Stewarta

16.02.2005 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Pár let už uplynulo od živého vystoupení Roda Stewarta pro hudební kanál VH1, ale čas nic neubral na síle a kvalitě této televizní show. Proto nyní vychází na DVD pod pochopitelným názvem "Rod Stewart VH1 Storytellers".
7/10

Rod Stewart - VH1 Storytellers

Skladby: Cigarettes And Alcohol, Maggie May, Tonight's The Night, Stay With Me, Ooh La La, Forever Young, You're In My Heart, Get Your Rocks Off, Having A Party, Hot Legs, Have I Told You Lately
Celkový čas: 52 min.
Vydavatel: Warner Music
V lednu roku 2005 oslavil Rod Stewart šedesáté narozeniny a úvodem této recenze mi dovolte poblahopřát mu nejen k životnímu jubileu, ale také k čerstvé trofeji: ano, Stewart se dočkal Grammy v kategorii Best Traditional Pop Vocal Album za desku "Stardust...The Great American Songbook Volume III" (psali jsme o ní zde). DVD "VH1 Storytellers" nás ovšem posune zpět proti proudu času až do jara 1998, kdy se v New Yorku uskutečnilo vystoupení Stewarta s kapelou pro pořad Storytellers hudební televizní stanice VH1.

Sledujeme-li zaznamenaný koncert, máme hned opodstatnění pro oprávněnost vydat DVD i po těch uplynulých letech, protože Stewart se zde předvádí ve výborné formě. A nehovořím jen o formě pěvecké, ale hlavně bavičské. Čeho se vám u tohoto disku dostane vrchovatě, je právě zábava. Formát Storytellers je sám o sobě slibný - koncert se koná v intimním prostředí a interpret odpovídá na spontánní dotazy publika k písním. Rod je velký showman a v průběhu svého vystoupení živě komunikuje s posluchači, směje se, sedá si do publika, reaguje na narážky a vtipně odpovídá na dotazy. Skvělými okamžiky jsou chvíle, kdy podepisuje jedné divačce fotbalový míč pro jejího syna nebo zpívá s chlapíkem, jenž mu drží před očima text k písni "Ooh La La" (good man, hold the lyrics).

Stewart pochopitelně vybral klenoty své bohaté kariéry, k tomu přidal pár odpichových coververzí, takže zde slyšíme i "Cigarettes And Alcohol" od Oasis nebo "Get Your Rocks Off" původně od Primal Scream (zrovna v té době Rodovi vycházela mladická deska předělávek "When We Were The New Boys"). Je zbytečné zdůrazňovat, jak se publikum ke zpěvákovi svými sbory přidávalo, třeba u "You're In My Heart", kterou mimochodem Stewart na začátku pokazil, takže se nerozpakoval zastavit a jet znova.

Škoda, že koncert trvá jen čtyřicet čtyři minut a jedinými bonusy jsou dvě písně neuvedené v původním vysílání VH1, "Hot Legs" a "Have I Told You Lately". Jinak je nutno pochválit brilantní zachycení pohodové atmosféry, spousta kamer pokrývá každý metr malého klubu, kde se koncert odehrává, střih, obraz i zvuk je perfektní. Během sledování DVD jsem se velmi často usmíval a opravdu jsem záviděl lidem, kteří tam byli, ten těsný kontakt je úplně hmatatelný. Téměř rodinná atmosféra vyvrcholila při závěrečné "Having A Party", kdy tančící diváci zaplnili pódium a křepčili s protagonisty podařeného večera.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY