Garbage bez firmy?

30.04.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Garbage, kteří se naposled připomenuli na podzim s titulní skladbou k filmu s Jamesem Bondem "The World Is Not Enough", se minulé dva týdny nacházeli ve studiu, kde začali pracovat na materiálu pro nové album.

Garbage
© facebook interpreta
Tato zpráva je pro fanoušky docela překvapivá, protože kapela už na počátek tohoto roku plánovala vydat dvoucédéčkovou kompilaci ze svých béček singlů a remixů, doplněnou o dvě novinky. Prodlužování vydání těchto rarit však zapříčinilo postupné ukončování činnosti jejich nahrávací společnosti Almo Sounds, a tak se Garbage rozhodli rovnou začít nahrávat zcela novou desku. Mají sice stále platnou smlouvu s Almo Sounds, ale očekává se, že svůj label brzy změní. Jak to bude s onou kolekcí rarit je v současné době bohužel ve hvězdách.

Ačkoli si kapela po náročném turné dala na čtyři měsíce oddych, jejich bubeník (a bývalý producent Nirvany a původně i největší hvězda kapely, než jeho místo na výsluní zaujala Shirley Manson) Butch Vig opět nezahálel a podílel se na dalších nahrávkách, i když ne své mateřské formace. Produkoval dvě nové skladby punkpopařů The Offspring, obě coververze a obě určené pro filmové soundtracky. Předělávka "Totalimmortal" od AFI je určena pro nový film s Jimmem Carreym "Me, Myself And Irene" a "Bloodstains" původně od Agent Orange zase pro "Ready To Rumble". Kromě toho Vig udělal remix současného hitu Korn "Make Me Bad". Všechno je to pěkné, ale na nové písně Garbage se stejně těším víc.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY