Oasis prohráli na celé čáře

24.04.2000 19:34 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Ačkoli před vyjitím nového alba Oasis "Standing On The Shoulders of Giants" britský tisk nepsal snad o nikom jiném a ohlášené koncerty byly vyprodány během několika hodin, maximálně dnů, kapelu určitě netěší rozpačité prodeje, které rozhodně nesplnily očekávání, které všichni do nového alba vkládali. A podobná nepříliš velká čísla se začínají týkat i jejich singlů. Zatímco první "Go Let It Out" se hravě dostal na vrchol ostrovní hitparády, druhý "Who Feels Love?" (ačkoli v polovině minulého týdne mu bylo předvídáno místo druhé) se tento týden umístil až na čtvrté příčce, když před ním není žádná jiná novinka, ale pouze skladby, které v žebříčku figurovaly již v minulých týdnech. Pro kapelu, která měla zachránit kytarový rock rozhodně zklamání.

Na špici už druhý týden zůstává Fragma se svým "Toca's Miracle". Je to jedna ze skladeb, u kterých se našinec diví, jak se může dostat u Britů tak vysoko. Jednoduchý popěvek s tranceovým podkladem, jakých už byla nahrána spousta. Na diskotékách však určitě zabírá výborně. Na místě druhém je mladý Craig David se svou rap-popovou písničkou "Fill Me In". Melodie nijak objevná, ale po hudební stránce se v ní dějí velmi zajímavé věci, ne že by snad její úspěch zapříčinily snad ony. Hlavní roli hraje samozřejmě přitažlivost Craiga. Třetí místo - Sisqo se svým "Thong Song".

Na pozici páté je nová písnička Toni Braxton s jednoznačným názvem "He Wasn't Man Enough", který jasně naznačuje jakými vodami se skladba ubírá. Dalším zklamáním v žebříčku je až deváté místo pro nový singl Rickyho Martina, baladu "Private Emotion", kterou osobně považuji za velmi zdařilou a snad i nejlepší ze současného britského Top Tenu. Na třináctku se dostali Cypress Hill se dvěma verzemi svého nového singlu "Superstar", rockovou a rapovou. Pro mě osobně velkým zklamáním jsou nízká umístění nových a mimochodem skvělých singlů Hanson ("This Time Around", číslo 15) a Eagle-Eye Cherryho ("Are You Still Having Fun?", číslo 21).

Kompletní britskou hitparádu naleznete například zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY