Debutující The Game startuje na čele amerického žebříčku

27.01.2005 19:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Rapper z Los Angeles The Game prodal přes půl milionu kopií svého albového debutu "Documentary" a suverénně vede americký albový žebříček. V singlovém žebříčku stále dominuje mladíček Mario s "Let Me Love You". Více se dozvíte v pravidelném komentáři amerických hitparád.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Mario - Mario
© facebook interpreta
Šestý týden vládne pořadí Billboard Hot 100 r&b zpěvák Mario. Jeho "Let Me Love You" se zdá být nesestřelitelné a pomalu se začíná řadit k těm nejúspěšnějším singlům posledních let. Úspěch skladby ale překvapivě příliš nepomohl jeho albu "Turning Point", které se potácí ve druhé desítce a za měsíc prodalo něco přes 600 tisíc kusů. Za Mariem zůstává pronásledovací komando v sestavě Ciara a Missy Elliott ("1, 2 Step") a Usher, Ludacris a Lil Jon ("Lovers & Friends"). Do desítky se poprvé podíval rapper T.I. se skladbou "Bring Em Out", která poskočila z třináctky na devítku. Vzhůru letí i Usherův nový singl "Caught Up", který udělal skok o deset příček na čtrnáctku. Úspěšný týden měly také zpěvačky Jennifer Lopez s "Get Right" (41-28), Fantasia s "Truth Is" (51-34) a Mariah Carey s "It's Like That" (53-36). Nejvyšší novinku týdne má 50 Cent, jehož "Candy Shop" startuje na příčce 53, a newyorský rapper tak už má v první stovce čtyři singly. Další přírůstky ve stovce jsou Twista a "Hope" na pozici 65, Nellyho další singl "N Dey Sey" o čtyři příčky níže nebo 3 Doors Down a "Let Me Go" v osmé desítce.

The Game - Documentary
© facebook interpreta
Album "Documentary" rappera The Game zaznamenalo největší týdenní prodej tohoto roku a suverénně startuje na čele albového žebříčku s prodejem 580 tisíc kusů. The Game je pod ochranou 50 Centa, Eminema a hlavně Dr. Dre, který mu produkoval pět skladeb desky. "Documentary" bylo už dříve ohlašováno jako první velké album nového roku a do posledního puntíku předpovědi potvrdilo. Druzí Green Day s "American Idiot" zaostali o půl milionu kopií, třetí Eminem a jeho čerstvá kolekce "Encore" ještě o dalších deset tisíc. Čtvrtý Lil Jon si vyměnil jednu příčku s Johnem Legendem. Gospelový výběr "I Can Only Imagine: Ultimate Power Anthems Of The Christian Faith" postoupil o skoro 140 příček a je suverénním skokanem týdne na pozici 49. Tento týden vyšlo další silné album - country zpěvák Kenny Chesney se vrací s "Be As You Are", venku jsou i noví Chemical Brothers a nebo rockeři ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead. Jak si povedou se dozvíte příští týden.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY