Kanaďané a Norové zpívají pro Asii

24.01.2005 11:07 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Lene Marlin a Espen Lind N
© facebook interpreta
Katastrofické zemětřesení, následné tsunami a jejich následky poznamenaly celý svět. Všichni se snaží nějak pomoci postiženým oblastem. Samozřejmě zpěváci a muzikanti nejsou výjimkou. V různých částech světa se pořádají koncerty a vznikají charitativní singly. O koncertech, které se konaly v naší republice, se toho napsalo dost. Další zajímavé akce a písně se chystají či jsou již na světě i jinde. Zde jsou dvě z nich.

Prvním je koncert kanadských hvězd, který se uskuteční 29. ledna ve Vancouveru a o dva dny později i v Calgary. Hlavní hvězdou celé této minisérie, která dostala název "The Concert For Tsunami Relief", bude Sarah McLachlan, ke které se připojí ještě Avril Lavigne, dále spolupachatelka jejího posledního alba "Under My Skin" Chantal Kreviazuk, skupina Barenaked Ladies a dva u nás neznámí interpreti - zpěvák Raine Maida a skupina Delirium. Celý koncert bude přenášet kanadská televize CTV a bude z něj pořízen i záznam na DVD.

Druhý počin se týká jednoho z prvních singlů pro Asii. Zatímco ve většině zemí se teprve formují uskupení, jenž většinou přezpívají nějaký starší hit, v Norsku opravdu nelenili a jejich charitativní song už je nějaký čas na světě. Jedná se o zbrusu novou věc, která dostala název "Venn", což v překladu znamená "Přátelé". O hudební složku se postarala zpěvačka Lene Marlin a autor hitu "When Susanna Cries" Espen Lind. Text pak dohromady poskládali všichni zúčastnění. Mimo autorů hudby se na nahrávání této písničky podílel třeba Kurt Nilsen a několik norských pěveckých hvězd.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY