Novinka Sunshine vyjde v Česku o měsíc dříve než v zahraničí

20.01.2005 17:03 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Sunshine - Moonshower And Razorblades
© facebook interpreta
Táborští Sunshine čím dál tím úspěšněji budují zvučné jméno nejen v zahraničí, ale také v domácím prostředí. Snad právě proto nabídnou svoje novinkové album "Moonshower And Razorblades" nejprve tuzemským a teprve poté - s prodlevou celého měsíce - až americkým a britským posluchačům. V souvislosti s vydáním desky (u nás to bude 7. února) proběhne koncertní turné (více zde).

"Moonshower And Razorblades" se může pochlubit hned několika zářnými jmény. Jednak vyjde na americkém labelu Custard, který patří Lindě Perry, někdejší zpěvačce skupiny 4 Non Blondes, dnes skladatelce a producentce nahrávek Pink, Christiny Aguilery, Courtney Love, Gwen Stefani a dalších hudebních hvězd. Za druhé se natáčelo ve špičkových studiích a zkušebnách pod producentským dohledem Bernda Burgdorfa (mj. Pink, Green Day či Tom Waits). A konečně za třetí se posluchač dočká hned několika vzácných hostů - v písni "Neon Religion" zní vokál trip-hoppera Trickyho, remixy nových věcí si vzali na paškál Fisherspooner, Amen a Chris Corner (Sneaker Pimps).

"Moonshower And Razorblades" je již čtvrtým titulem Sunshine. Předcházely mu desky "Hysterical Stereo Loops, Beasts And Bloody Lips" (2000), "Velvet Suicide" (2001) a "Necromance" (2002), které dokazují, že se táborští dokázali obklopit těmi správnými lidmi již dříve (spolupracovali s Rossem Robinsonem, producentem nahrávek Korn, Limp Bizkit, The Cure). Za sebou mají několik turné po USA a Evropě, šňůru po Japonsku, účast na soundtracku k filmu "Záhada Blair Witch 2" a dvojnásobnou účast na prestižním newyorském festivalu CMJ.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY