Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Soutěž o auto, zájezdy, notebooky - www.POJISTENI.cz
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck 9/10
Psykup - Ctrl+Alt+Fuck Novinka experimentátorů z Toulouse, kteří si již od roku 1995 říkají Psykup, je určena všem, kteří opovrhují hudebními hranicemi. Tihle Frantíci nezapřou inspiraci u Mikea Pattona, jehož vliv je citelný v každé z písní šesté a zároveň vůbec nejlepší nahrávky "Ctrl+Alt+Fuck". čtěte zde
Vydáno: 21.04.2017 13:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Jamiroquai - Automaton 8/10
Jamiroquai - Automaton Jamiroquai sice již nejsou všudypřítomní, jak si je někteří jistě pamatují, nebrání jim to ovšem v produktivní činnosti, jak se někdo možná obával. Po téměř sedmileté odmlce vydávají osmé studiové album "Automaton". Jejich poslední nahrávky byly přijaty převážně rozporuplně, novinka však příjemně překvapila. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2017 09:00 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Steve Hackett - The Night Siren 8/10
Steve Hackett - The Night Siren Stylotvorný kytarista, skladatel a zpěvák Steve Hackett, kdysi člen slavných Genesis, vydává po dvou letech své již dvacáté páté album. Nehledě na další desky, na které přispěl jiným interpretům, je to úctyhodný počet. Projevila se tato nebývale velká produkce na nové nahrávce s názvem "The Night Siren"? čtěte zde
Vydáno: 20.04.2017 10:00 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Invidia - As The Sun Sleeps 6/10
Invidia - As The Sun Sleeps Superskupina, složená ze členů In This Moment, Skinlab, Five Finger Death Punch a Six Ounce Gloves, se po roce působení rozhodla vydat debut "As The Sun Sleeps". A s čím tahle partička amerických hudebníků přišla? Se solidním heavy-metalových nářezem v duchu kolegů Hellyeah. čtěte zde
Vydáno: 19.04.2017 13:05 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
The Charm The Fury - The Sick, Dumb & Happy 8/10
The Charm The Fury - The Sick, Dumb & Happy Holandští The Charm The Fury jsou dalším nadějným jménem evropského metalu. Skupina kolem energické frontmanky Caroline Westendorp však není na scéně úplným nováčkem. Novinka "The Sick, Dumb & Happy" je totiž již jejich druhým albem. Díky němu ale konečně nakukují do první metalové ligy. čtěte zde
Vydáno: 17.04.2017 12:27 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Luboš Andršt & Energit - Time's Arrow 7/10
Luboš Andršt & Energit - Time's Arrow Formace Energit zformovaná kolem kytaristy Luboše Andršta patří k hudebním spolkům, které pomáhaly utvářet tvář československého jazz-rocku. To je všeobecně známo. O něco méně už se ví, že Energit byl zpočátku vlastně bluesrockový. Plánovaný debut však v sedmdesátých letech kapele nevyšel. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2017 14:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Body Count - Bloodlust 8/10
Body Count - Bloodlust Motherfucker létá vzduchem jako kulomet, Ice-T hrozivě varuje před rasismem, brutalitou, válkou i lidskou hloupostí, kytary riffují jako o život za účasti hostů Davea Mustaina, Maxe Cavalery a Randyho Blythea. Body Count se po třech letech vracejí s jedním ze svých nejlepších alb - "Bloodlust". čtěte zde
Vydáno: 15.04.2017 20:09 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Bob Dylan - Triplicate 9/10
Bob Dylan - Triplicate Přísloví, které mluví o tom, že se vícekrát nedá vstoupit do téže řeky, není v případě Boba Dylana a jeho čerstvého alba "Triplicate" tak úplně pravda. Už potřetí v řadě opouští vlastní tvorbu a věnuje se skladbám, které utvářely dějiny tradičního amerického popu (Sinatra, Gershwin nebo Carmichael). čtěte zde
Vydáno: 14.04.2017 10:20 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Waaktaar & Zoe - World Of Trouble 7/10
Waaktaar & Zoe - World Of Trouble Norská kapela A-ha už teď žije přípravami na akustické turné plánované na rok 2018, ale to nebránilo kytaristovi a skladateli Paulu Waaktaarovi-Savoyovi v uskutečnění dalšího bočního projektu. Tím je album dvojice Waaktaar & Zoe pojmenované "World Of Trouble". čtěte zde
Vydáno: 13.04.2017 15:45 v sekci Minirecenze - Pavel Parikrupa
Lucie Bílá - Missariel (Deluxe edice 2017) 8/10
Lucie Bílá - Missariel (Deluxe edice 2017) I když Lucie Bílá letos neslaví žádné kulaté jubileum, vydavatelství Warner Music se rozhodlo přijít s dárkem v podobě nové verze alba "Missariel", které původně vyšlo před pětadvaceti lety. Výroční reedice se ujal sám Ondřej Soukup a z výsledku je patrné, že si s úkolem pořádně pohrál. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2017 09:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Jethro Tull - The String Quartets 3/10
Jethro Tull - The String Quartets Jethro Tull je hudební legenda, která svůj debut nahrála už v roce 1968 a díky své originalitě se jí podařilo hudebně setrvat až do současnosti. Na kontě má dvacet dva řadových alb, "The String Quartets" je třiadvacáté vydané pod jejich hlavičkou. Jsou to však ještě Jethro Tull, nebo nás minstrel Anderson vodí za nos? čtěte zde
Vydáno: 12.04.2017 13:15 v sekci Minirecenze - Tomáš Rozkovec
Nelly Furtado - The Ride 6/10
Nelly Furtado - The Ride Předcházející "The Spirit Indestructible" nebyla špatná deska, z hlediska prodejů to byl ale poslední hřebík do rakve legendy, kterou si Nelly Furtado vybudovala s "Loose". Pro novinku "The Ride" se zpěvačka s velkým labelem rovnou rozloučila a zkouší to na vlastní pěst. Je to však jízda s pár karamboly. čtěte zde
Vydáno: 12.04.2017 09:00 v sekci Recenze - Simona Knotková
The Jesus And Mary Chain - Damage and Joy 8/10
The Jesus And Mary Chain - Damage and Joy The Jesus And Mary Chain dnes patří ke klasikům alternativního rocku osmdesátých a devadesátých let. Rozešli se v roce 1998, činnost obnovili po deseti letech a od té doby jsou aktivní. Jen na to nové album se stále čekalo. "Damage and Joy" je venku až nyní, po osmnácti letech. A to už je pěkný lán času. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2017 18:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
1st Choice - Rivers 7/10
1st Choice - Rivers Třetí album pražské skupiny 1st Choice hudebně nevybočuje, nepřináší originální zvuk a už vůbec nereaguje na aktuální hudební scénu. Přesto je na novince "Rivers" něco, co člověka nutí se k ní stále vracet. Ač to zní jako otravné klišé, z nahrávky je cítit srdce členů, kteří si za svou tvorbou stojí. čtěte zde
Vydáno: 11.04.2017 14:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Zrní - Jiskřící 8/10
Zrní - Jiskřící Tři roky, to je poměrně standardní mezidobí pro po sobě následující desky. Kladenští Zrní si toho zjevně byli vědomi a nenechali nic náhodě - stoupající popularitu nabitou výborným albem "Následuj kojota" z roku 2014 využili a na samém kariérním vrcholu vydávají novinku "Jiskřící". čtěte zde
Vydáno: 11.04.2017 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Selner
Sarah McKenzie - Paris In The Rain 8/10
Sarah McKenzie - Paris In The Rain Australská jazzová vokalistka a pianistka Sarah McKenzie vydává své druhé řadové album "Paris In The Rain". Bývalá studentka prestižní Berklee College of Music na něm skládá poctu Paříži, její atmosféře, lidem i příběhům. Ve městě světel ji také ve třech červnových dnech roku 2016 natočila. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2017 19:15 v sekci Minirecenze - Jiří V. Matýsek
The Picturebooks - Home Is A Heartache 8/10
The Picturebooks - Home Is A Heartache Duo The Picturebooks by člověk odhadl spíš na rodáky z Texasu, kteří se denně projíždějí na svých chopperech po poušti, než na kapelu z německého Güterslohu. Tihle milovníci rychlých strojů a pouštního blues se letos představí na festivalu Rock for People, kam přivezou novinku "Home Is A Heartache". čtěte zde
Vydáno: 10.04.2017 12:45 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Aimee Mann - Mental Illness 10/10
Aimee Mann - Mental Illness Americká písničkářka Aimee Mann se nejvíce proslavila písní "Save Me" (použitou pro film "Magnolia" z roku 1999), která jí vynesla nominace na ceny Grammy a Oscar za nejlepší filmovou píseň. Nyní se po pěti letech vrací s novým albem "Mental Illness", které ukazuje to nejlepší z její dosud nedoceněné tvorby. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2017 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin' 6/10
Kid Cudi - Passion, Pain & Demon Slayin' Titulek může znít jako nesmysl. Vždyť Kid Cudi tu celou dobu byl, nikam nezmizel. Umělcovy psychické problémy se však podepsaly na poněkud divokém materiálu posledních let a Cudi zmizel minimálně z radaru velkých a očekávaných jmen. Novinka ho naštěstí vrací zpátky do kurzu. Jen jí chybí špetka soudnosti. čtěte zde
Vydáno: 09.04.2017 14:30 v sekci Minirecenze - Simona Knotková
Vladimír Mišík & Etc... - (Stříhali dohola malého chlapečka) 10/10
Vladimír Mišík & Etc... - (Stříhali dohola malého chlapečka) Sedmdesáté narozeniny Vladimíra Mišíka jsou dobrou příležitostí k reedici jeho sólového debutu z roku 1976. Eponymní album se tak zařazuje do série chvályhodných reedic společnosti Supraphon, kterou nás toto vydavatelství poněkud nepravidelně (a nesystematicky) zásobuje. čtěte zde
Vydáno: 08.04.2017 17:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek

ALBUM TÝDNE 16/2017

The Charm The Fury
The Sick, Dumb & Happy

Holandští The Charm The Fury jsou dalším nadějným jménem evropského metalu. Skupina kolem energické frontmanky Caroline Westendorp však není na scéně úplným nováčkem. Novinka "The Sick, Dumb & Happy" je totiž již jejich druhým albem. Díky němu ale konečně nakukují do první metalové ligy.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)


Chaty

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 05.05.
The Japanese House (UK) (Chapeau Rouge, Praha)
Pá 12.05.
Paul Kalkbrenner (DE) (Hala 70, Praha)
So 20.05.
Kiss (USA) (Výstaviště BVV, Brno)
Po 22.05.
Deep Purple (UK) (O2 Arena, Praha)
St 24.05.
Depeche Mode (UK) (Eden Arena, Praha)
Pá 26.05.
Agnes Obel (D) (Palác Akropolis, Praha)
Pá 26.05.
The Kooks (UK) (Malá sportovní hala, Praha)
Ne 28.05.
Rammstein (DE) (Eden Arena, Praha)
Po 29.05.
Rammstein (DE) (Eden Arena, Praha)
St 07.06.
Gojira (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Madonna Lady Gaga Coldplay Beyoncé Ewa Farna Rihanna Sia Adele The Cure Kryštof AC/DC Lana Del Rey Ed Sheeran Tomáš Klus Lucie Bílá Metallica Ben Cristovao Aneta Langerová Taylor Swift Britney Spears
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver