Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Soutěž o auto, zájezdy, notebooky - www.POJISTENI.cz
Aaron Keylock - Cut Against The Grain 8/10
Aaron Keylock - Cut Against The Grain Mládí vpřed, chce se až skandovat při poslechu debutové desky "Cut Against The Grain" kytarové senzace v teenagerských letech, Aarona Keylocka. Mladý Brit stoupá na vrchol vlastní pílí a nepřeslechnutelným talentem, jeho první deska to dokazuje celkem jasně. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2017 16:43 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Fight The Fight - Fight The Fight 7/10
Fight The Fight - Fight The Fight Debut norské hardcore-punkové party Fight The Fight zavání talentem tak mocně, že doplul až k nám do České republiky. Eponymní prvotina nadějného kvintetu mísí prvky klasického severského rock'n'rollu, punku. A do toho zatraceně chytlavé refrény a demolující hardcorová energie. čtěte zde
Vydáno: 24.03.2017 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Courage My Love - Synesthesia 7/10
Courage My Love - Synesthesia Mají rádi Batmana, pohádky od Disneyho, severskou trilogii "Milénium", ale animáky od Looney Tunes už jim zase přijdou až příliš násilnické. Vnitřní rozpory přenáší i do svého druhého alba, s nímž v květnu zavítají k našim německy hovořícím sousedům. Kdo jsou Courage My Love a proč byste je měli znát? čtěte zde
Vydáno: 23.03.2017 11:25 v sekci Recenze - Jan Trávníček
Anna K. - Světlo 8/10
Anna K. - Světlo Více než pětileté čekání na nové řadové album Anny K. je u konce. Zpěvačka se rozhodla do domovů letitých fanoušků přinést "Světlo" a pevně věří, že s aktuální nahrávkou najde i nové posluchače. Šance na to s deskou, ze které dýchá život, rozhodně má. čtěte zde
Vydáno: 21.03.2017 13:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
The Cell - Memories 7/10
The Cell - Memories Pražská, jižansko-rocková parta The Cell by klidně mohla hrát jen léty prověřené hity zaoceánských legend a své fanoušky by si jistě našla. Skupina ale šla s kůží na trh a sází i na vlastní tvorbu. Jak zní na desce "Memories" typicky americká hudba v podání tuzemských The Cell? čtěte zde
Vydáno: 21.03.2017 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Makrorecenze ÷ (Divide) Eda Sheerana Přelom letošní zimy a jara je v hudebním světě zcela ve znamení nové desky "÷" neboli "Divide" Eda Sheerana. Anglický písničkář si dal na nějaký čas oddech, aby se letos vrátil vskutku ve velkém. Jak ale jeho třetí deska zarezonovala v uších pětice redaktorů musicserveru? čtěte zde
Vydáno: 20.03.2017 15:30 v sekci Makrorecenze - Redakce
Danny Worsnop - The Long Road Home 7/10
Danny Worsnop - The Long Road Home Staronový lídr hvězdné metalové formace Asking Alexandria Danny Worsnop se podobně jeho někteří jeho kolegové nakazil láskou ke country a rozhodl se to přetavit do sólového počinu. Ten dostal název "The Long Road Home" a pro původní metalové fandy bude poslech drsnější než očistec. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2017 13:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Depeche Mode - Spirit 7/10
Depeche Mode - Spirit V již tradičním čtyřletém cyklu vydávají Depeche Mode svá nová studiová alba. To nové, v jejich diskografii již čtrnácté, dostalo název "Spirit". A je to název trefný, skladby totiž nahlížejí na ducha dnešní doby. Jak se dalo očekávat, není to pohled právě lichotivý. čtěte zde
Vydáno: 20.03.2017 08:21 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
emozpěv - Hebké bolesti 3/10
emozpěv - Hebké bolesti Pod názvem emozpěv se skrývá muzikantské duo Ondřej Vratislav Vyšehradský a Martin Drahoňovský, kteří v loňském roce vydali svůj druhý počin "Hebké bolesti". Na albu sází na mateřský jazyk a jednoduchý folk, nicméně nevykračují ze stínu předchozí nahrávky. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2017 19:30 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Katarína Máliková - Pustvopol 9/10
Katarína Máliková - Pustvopol Alternativní hudebnice Katarína Máliková neatakovala slovenské hitparády, ani se o ní v médiích široce nepsalo. Přesto máme důvod se k jejímu albu "Pustvopol", vydaném v listopadu 2016 pod hlavičkou vydavatelství Slnko Records, vrátit. Tato magická nahrávka totiž rozhodně stojí za pozornost. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2017 09:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Pete Doherty - Hamburg Demonstrations 9/10
Pete Doherty - Hamburg Demonstrations Od jeho první sólové desky uplynulo už několik let, ale Pete Doherty tuto propastnou pauzu ve své hudební kariéře opět konečně doplnil o nové album. To vyšlo v posledním měsíci minulého roku a je příjemným pohlazením po duši, ač hlavní témata nejsou vůbec optimistická. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2017 13:30 v sekci Recenze - Karolína Volšická
Satan Takes A Holiday - Aliens 8/10
Satan Takes A Holiday - Aliens Stockholmská parta Satan Takes A Holiday se pyšní tím nejryzejším rock'n'rolem, jaký si umíte představit. Pivo, holky, syrové kytary, špinavý zvuk a nadto Satan na dovolené. Čtvrtá deska "Aliens" je jejich doposud nejvyrovnanějším materiálem, kterým se rozhodli dobýt Evropu. čtěte zde
Vydáno: 15.03.2017 16:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
You Me At Six - Night People 7/10
You Me At Six - Night People Některé kapely mají nálepku muzika pro teenagery. Někdy to bývá škoda, protože dříve narozené publikum se jim pak spíše z principu vyhýbá. Tak nějak na tom je i britská pětka You Me At Six. I když jádro jejich fanouškovské základny ještě chodí do školy, novinka "Night People" bude bavit i ty starší. čtěte zde
Vydáno: 14.03.2017 09:30 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Mňága a Žďorp - Třínohý pes 7/10
Mňága a Žďorp - Třínohý pes Třicet let na scéně je obdivuhodný výkon, zvlášť když si formace kolem lídra Petra Fialy nadále udržuje vysoký umělecký standard i obdivuhodné množství fanoušků. Valmezská parta Mňága a Žďorp toho využila a podruhé vsadila na crowdfundingovou kampaň, ze které vytěžila dost na vydání novinky "Třínohý pes". čtěte zde
Vydáno: 13.03.2017 08:24 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ed Sheeran - ÷ (Divide) 8/10
Ed Sheeran - ÷ (Divide) Když v roce 2011 mladý sympatický zrzek Ed Sheeran představil album "+", ukázal světu čistou muzikantskou duši a to, jak všechny správné ingredience spojit v kladný výsledek. O tři roky později svoji slávu a úspěch znásobil a nyní dochází na královské dělení. čtěte zde
Vydáno: 13.03.2017 08:23 v sekci Recenze - Tomáš Navrátil
Mike Oldfield - Return to Ommadawn 9/10
Mike Oldfield - Return to Ommadawn "Man on the Rock", tak se jmenovala poslední řadovka Mika Oldfielda z roku 2014. Obsahovala kolekci poprockových písní sice s autorovým rukopisem, ale on sám jako instrumentalista stál spíše v pozadí. Nyní si vše vynahradil novým albem "Return to Ommadawn", které nahrál zcela sám, v duchu svých nejlepších alb. čtěte zde
Vydáno: 10.03.2017 08:36 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Mick Harvey - Intoxicated Women 8/10
Mick Harvey - Intoxicated Women Ti dva pánové si k sobě až neuvěřitelně sednou. A i když Gainsbourga vnímám jako rebela a Harveyho spíš jako spořádaného člověka, který byl v každé kapele, v níž hrál, za toho slušňáka, u Sergeových písní se jejich pohled na dekadenci a šanson potkal a z Harveyho se dnes už stal vlastně jeho dvorní předělávač. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2017 15:30 v sekci Recenze - Honza Průša
Thorbjørn Risager & The Black Tornado - Change My Game 8/10
Thorbjørn Risager & The Black Tornado - Change My Game Blues je hudebním žánrem, který nezná státních ani jiných hranic. Jasně to dokazuje dánský zpěvák a kytarista Thorbjørn Risager. Ten se svou kapelou The Black Tornado vydal v lednu 2017 album "Change My Game", na kterém jasně dokazuje volnost, s jakou lze s blues nakládat, a přesto zůstat žánru věrný. čtěte zde
Vydáno: 09.03.2017 10:45 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Lakuna - Lakuna 8/10
Lakuna - Lakuna Označení objev se mnohdy zneužívá pro prakticky jakoukoliv začínající kapelu, která nahraje alespoň trochu slušný debut. Plzeňská Lakuna si ho ale zaslouží více než mnohé jiné domácí skupiny. Jejich eponymní debut je přehlídkou pestré škály žánrů, kde nechybí rock, jazz, folk ani šanson. čtěte zde
Vydáno: 08.03.2017 10:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Elbow - Little Fictions 6/10
Elbow - Little Fictions Elbow jsou po třech letech zpět s další deskou "Little Fictions". Domovinou milovaní hudebníci v uplynulých měsících připravili materiál pro sedmou řadovku i za pomoci manchesterského The Hallé Orchestra. Celkem se na novinku dostalo deset skladeb a hned z úvodních singlů byly slyšet zvukové inovace. čtěte zde
Vydáno: 07.03.2017 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb

ALBUM TÝDNE 13/2017

Anna K.
Světlo

Více než pětileté čekání na nové řadové album Anny K. je u konce. Zpěvačka se rozhodla do domovů letitých fanoušků přinést "Světlo" a pevně věří, že s aktuální nahrávkou najde i nové posluchače. Šance na to s deskou, ze které dýchá život, rozhodně má.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)


Chaty

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 29.03.
Parkway Drive (AUS) + Asking Alexandria (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 30.03.
Us The Duo (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
Čt 30.03.
Korn (USA) + Heaven Shall Burn (DE) + Hellyeah (USA) (Forum Karlín, Praha)
Ne 02.04.
Dave Matthews & Tim Reynolds (USA) (Forum Karlín, Praha)
Ne 02.04.
Counterfeit (UK) (Chapeau Rouge, Praha)
Po 03.04.
Deaf Havana (UK) (Rock Café, Praha)
So 08.04.
Cigarettes After Sex (USA) (Fléda, Brno)
Ne 09.04.
Temples (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Po 10.04.
Cigarettes After Sex (USA) (Roxy, Praha)
So 22.04.
Circa Waves (UK) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Madonna Beyoncé Sia Coldplay Rihanna Kryštof AC/DC Ewa Farna Adele The Cure Ed Sheeran Metallica Ben Cristovao Lana Del Rey Lucie Bílá Tomáš Klus Aneta Langerová Taylor Swift Britney Spears
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver