Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Silent Stream Of Godless Elegy - Smutnice 8/10
Silent Stream Of Godless Elegy - Smutnice Jedna z nejoceňovanějších tuzemských folkmetalových skupin Silent Stream Of Godless Elegy se po dlouhých osmi letech po skvělém "Návazu" vrací s novou studivou nahrávkou "Smutnice". Ta vznikala pod vedením izraelského hudebníka a producenta Yossi Sassiho ve studiu Rolanda Grapowa a je skvělá. čtěte zde
Vydáno: 21.05.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Moose Blood - I Don't Think I Can Do This Anymore 6/10
Moose Blood - I Don't Think I Can Do This Anymore Mluvit o reinkarnaci fenoménu emo je poněkud přehnané. A to přesto, že se stále objevují soubory navazující na zvuk emo punkových kapel z přelomu tisíciletí. Jednou z nich jsou britští Moose Blood. Po poslechu jejich novinky "I Don't Think I Can Do This Anymore" to ale na velký návrat zatím nevypadá. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2018 11:00 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Janet Jackson - janet. Janet Jackson si nechtěně vysloužila nálepku sestra Krále popu. Na její hudbu se však v posledních letech nespravedlivě zapomíná. Zanechme pro jednou slavného bratra stranou a pojďme se podívat na její nejprodávanější desku "janet.", od jejíhož vydání uběhlo rovné čtvrtstoletí. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2018 17:00 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Dimmu Borgir - Eonian 6/10
Dimmu Borgir - Eonian Norové Dimmu Borgir se po osmi letech vrátili s další várkou svého osobitého symfonického black metalu, na který by po právu měli mít patent. Právě oni stáli u zrodu zpřístupnění žánru i širšímu metalovému publiku. Na kvalitu jejich produkce ale neexistuje jednoznačný názor. Změní to novinka "Eonian"? čtěte zde
Vydáno: 17.05.2018 13:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Dežo Ursiny - Modrý vrch (reedice 2018) 8/10
Dežo Ursiny - Modrý vrch (reedice 2018) Vydávání vinylových reedic desek slovenského rockového melancholika Deža Ursinyho pokračuje albem "Modrý vrch". Dostáváme se tak do období, kdy si hudebník začal prošlapávat nové cestičky pro svou tvorbu. Zároveň na této nahrávce pravděpodobně vyvrcholila jeho spolupráce s básníkem Ivanem Štrpkou. čtěte zde
Vydáno: 16.05.2018 11:40 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Ilona Csáková - Pořád jsem to já 8/10
Ilona Csáková - Pořád jsem to já Deset let uplynulo od vydání posledního studiového alba Ilony Csákové. Zpěvačka se v mezidobí věnovala hlavně rodině, ale na zpěv úplně nezanevřela. A nyní hlásí comeback s diskem "Pořád jsem to já". Na něm je vidět zpěvaččin láskyplný vztah ke swingu i moderním trendům. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 16:00 v sekci Recenze - Milan Menčík
Gin Wigmore - Ivory 6/10
Gin Wigmore - Ivory Novozélandská zpěvačka Gin Wigmore hranice svého souostroví už dávno překročila. Její zastřený, plný hlas i originální bluespopový feeling jí po právu vynesly mnoho úspěchů. Novinka "Ivory" je jejím čtvrtým albem a zároveň rozhořčenou reakcí na svět hudebního průmyslu. čtěte zde
Vydáno: 15.05.2018 12:13 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Blessthefall - Hard Feelings 4/10
Blessthefall - Hard Feelings Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 16:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino 9/10
Arctic Monkeys - Tranquility Base Hotel + Casino Původně sheffieldská čtveřice Arctic Monkeys si pro nás po delší pauze nachystala nové, v pořadí šesté album. Dostalo název "Tranquility Base Hotel + Casino" a od těch předchozích se liší snad ve všech směrech. Touha zkoušet nové věci muzikanty dovedla k nejdobrodružnější nahrávce v jejich kariéře. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2018 13:00 v sekci Recenze - Jakub Malar
Lissie - Castles 8/10
Lissie - Castles Americká zpěvačka Lissie nikdy nebyla typickou součástí mainstreamové scény, ačkoliv se jí povedlo hned několik svých písní dotlačit do rádií a k nejširší posluchačské obci. Ani novinka nesází na jasné hity, byť se zpěvačka na úkor folku vrátila ke své popovější tváři. čtěte zde
Vydáno: 07.05.2018 00:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Seal - Standards 7/10
Seal - Standards Seal si toužil splnit další sen - nahrát album, které by vycházelo z věhlasného období umělců tzv. Rat Packu. Nyní se s nimi zpěvák potkává na desce "Standards", kde vybrané skladby nejen přezpíval, ale dokonce i spolupracoval s hudebníky, kteří kdysi po boku velikánů typu Franka Sinatry významně figurovali. čtěte zde
Vydáno: 05.05.2018 16:30 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Car Seat Headrest - Twin Fantasy (Face To Face) 8/10
Car Seat Headrest - Twin Fantasy (Face To Face) Car Seat Headrest je dlouholetým projektem Willa Toleda, který se nakonec rozrostl v plnohodnotnou kapelu. V začátcích vše tvořil sám na svá amatérská nahrávací zařízení. Začal již v osmnácti letech a během sedmi roků vzniklo jedenáct desek. Nejnovější "Twins Fantasy" je návratem do minulosti... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2018 13:30 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Dorothy - 28 Days In The Valley 8/10
Dorothy - 28 Days In The Valley Skupina Dorothy, které vévodí skvělá zpěvačka Dorothy Martin, se po dvou letech vrací s druhým studiovým albem "28 Days In The Valley". To vychází znovu pod vydavatelstvím Roc Nation, které založil americký rapper a producent Jay-Z. Čeká nás další porce skvělého rock'n'rollu? čtěte zde
Vydáno: 03.05.2018 15:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
My Indigo - My Indigo 8/10
My Indigo - My Indigo Within Temptation na poli metalové hudby dosáhli statusu hvězd. Již dlouhé roky patří k nejzářivějším jménům symfonické scény, a to i přes postupné zakomponovávání popu do ještě před pár lety čistě metalového rukopisu. I proto není až tak překvapivé, že boční projekt Sharon Del Adel My Indigo je ryze popový. čtěte zde
Vydáno: 02.05.2018 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Together - Přes kamení 7/10
Together - Přes kamení Devítičlenné uskupení Together svůj styl samo označuje jako housle'n'roll, kombinující klasický rock s akustickým doprovodem a houslovým kvartetem. V tomto duchu také v uplynulém roce muzikanti nahráli debut "Přes kamení", který jim produkoval Boris Carloff a zahraniční producenti Simon Young a Ian Kelosky. čtěte zde
Vydáno: 01.05.2018 16:15 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
The Longshot - Love Is For Losers 9/10
The Longshot - Love Is For Losers Překvapení tohoto typu mám rád. Billie Joe Armstrong z Green Day se asi nudil, a tak dal dohromady novou kapelu The Longshot, bez přípravy vypálil do světa ípíčko, a než jsme se stačili vzpamatovat, na světě je kompletní deska "Love Is For Losers". Máme tu čest s novým "Dookie"? čtěte zde
Vydáno: 30.04.2018 09:37 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
John Hayllor - Jam Again 9/10
John Hayllor - Jam Again Vznikne-li kapela v podstatě spontánně, přirozeně a na přátelské bázi, pozná se to. Je-li dominantní snahou hraní hudby a ne honba za slávou, pozná se to rovněž. A spojí-li se to dohromady, v podstatě nelze šlápnout vedle. Z debutujících John Hayllor z Chrudimi vše výše uvedené přímo čiší. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2018 14:29 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Robbie Williams - Under The Radar Vol 2 8/10
Robbie Williams - Under The Radar Vol 2 Robbie Williams již podruhé vydoloval ze šuplíku rarity, béčka nebo demo verze a nechal vzniknout album "Under The Radar Vol 2". S trochou nadsázky by se dalo říct, že v tomto projektu by mohl pokračovat a vznik absolutně nových nahrávek odsunout na neurčito. Pravděpodobně by se takový krok i vyplatil. čtěte zde
Vydáno: 28.04.2018 12:30 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Lipo - Lyrika 9/10
Lipo - Lyrika Album "Lyrika" patří k těm, u nichž slova neplní funkci prázdné výplně hudby. Inspiraci hledal Lipo hlavně ve vztahové rovině a je v ní mnohem autentičtější a otevřenější, než je u nás běžné. K jeho osobitým zpovědím navíc vyhrávají zpěvné, ale neprvoplánové melodie. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2018 11:00 v sekci Recenze - Josef Martínek
Tinashe - Joyride 5/10
Tinashe - Joyride O talentu Tinashe nelze pochybovat - umí výborně zpívat, snad ještě líp tancovat, dokonce i hudbu psát a sama produkovat. Deska "Joyride" však k muzikantčině smůle poukazuje na to, že na cestě ke slávě, jakkoliv trnité kvůli diktátu vydavatelství, tohle všechno umět nestačí. čtěte zde
Vydáno: 25.04.2018 16:10 v sekci Recenze - Jiří Macenauer

ALBUM TÝDNE 21/2018

Silent Stream Of Godless Elegy
Smutnice

Jedna z nejoceňovanějších tuzemských folkmetalových skupin Silent Stream Of Godless Elegy se po dlouhých osmi letech po skvělém "Návazu" vrací s novou studivou nahrávkou "Smutnice". Ta vznikala pod vedením izraelského hudebníka a producenta Yossi Sassiho ve studiu Rolanda Grapowa a je skvělá.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 22.05.
Bonobo (UK) (Forum Karlín, Praha)
Čt 24.05.
We Are Scientists (USA) (Futurum Music Bar, Praha)
So 02.06.
Lenny Kravitz (USA) (O2 Arena, Praha)
Po 04.06.
Michael Malarkey (USA) (Fléda, Brno)
Po 04.06.
Baroness (USA) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 06.06.
Scorpions (DE) (Ostravar Arena, Ostrava)
St 06.06.
Moose Blood (UK) (Futurum Music Bar, Praha)
So 09.06.
Ben Howard (UK) (Lucerna - Velký sál, Praha)
Út 12.06.
Judas Priest + Megadeth (Home Monitoring Arena, Plzeň)
St 13.06.
Ozzy Osbourne (UK) + Hollywood Vampires (USA) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lucie Sia Lady Gaga Linkin Park Kryštof Avicii Adele 30 Seconds To Mars Coldplay Beyoncé Ewa Farna Ed Sheeran The Cure Madonna Amy Winehouse Richard Krajčo Pavel Callta Metallica Kelly Family Marilyn Manson
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver