Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Pojištění.cz - nejširší nabídka online pojištění v ČR!
Steven Wilson - To The Bone 9/10
Steven Wilson - To The Bone Novinka Stevena Wilsona s názvem "To The Bone" dokazuje, jak může být ošidné dopředu posuzovat budoucí kvalitu nové nahrávky podle vydaných singlů, kdy každý přinášel trochu jinou náladu. Jak nakonec nový počin dopadl, se můžete dočíst v recenzi. čtěte zde
Vydáno: 26.09.2017 11:30 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Foo Fighters - Concrete And Gold 9/10
Foo Fighters - Concrete And Gold Když v roce 2014 po garážově pojaté nahrávce "Wasting Light" vyšlo album "Sonic Highway", na kterém skupina natočila písně dle koloritu města, kde zrovna působila, zdálo se, že bylo experimentům učiněno zadost. Chyba lávky. Novinka "Concrete And Gold" sype na nepřipravené posluchače změny mírou vrchovatou. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2017 13:30 v sekci Recenze - Tomáš Rozkovec
Lvmen - Mitgefangen Mitgehangen 9/10
Lvmen - Mitgefangen Mitgehangen Hypnotičtí milovníci temnoty a poetiky spisovatele Vladislava Vančury Lvmen jsou už dnes tak trochu klasiky domácí tvrdě-alternativní scény. Se svou tvorbou nijak nespěchají, po devíti letech vydávají nástupce alba "Heron", novinku nazvanou "Mitgefangen Mitgehangen". čtěte zde
Vydáno: 22.09.2017 16:30 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Aneta Langerová - Na vlně Radosti 8/10
Aneta Langerová - Na vlně Radosti Aneta Langerová nenatáčí studiová alba jak na běžícím pásu a možná i to je jedním z důvodů, proč téměř z každého turné vydá oficiální živák. Mimořádně povedenou poslední řadovku "Na Radosti" tak nemohlo čekat nic jiného než její koncertní ekvivalent. A nutno hned na začátku napsat, že velmi povedený. čtěte zde
Vydáno: 22.09.2017 10:30 v sekci Recenze - Milan Menčík
Jana Jelínková - Dáma s čápem 7/10
Jana Jelínková - Dáma s čápem Jana Jelínková má hodné spoluhráče. Pánové ze ska kapely Sto zvířat jí totiž složili a pomohli natočit debutové sólové album "Dáma s čápem" psané zpěvačce přímo na tělo. Její osobitý projev navíc podtrhují skvělé texty Tomáše Belka, který velmi zdárně vystihl naturel své spoluhráčky. čtěte zde
Vydáno: 21.09.2017 13:00 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Eskimo Callboy - The Scene 6/10
Eskimo Callboy - The Scene Hvězda německé electronicorové party Eskimo Callboy stále stoupá. Důkazem je i povedený koncert na letošním ročníku Rock for People, kde si poradili i s hlavním pódiem. Již předchozí deska je vyšvihla do předních linií subžánru a novinkou "The Scene" se pokusí své místo na slunci minimálně udržet. čtěte zde
Vydáno: 19.09.2017 11:30 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Tata Bojs & SOČR - Live 7/10
Tata Bojs & SOČR - Live Tata Bojs si v listopadu 2016 na pódiu Fóra Karlín vyzkoušeli unikátní spojení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Výborný zvukový záznam koncertu je suvenýrem pro ty, co tam byli. Pro ty, kteří to čest neměli, je tu pak CD a LP "Live". čtěte zde
Vydáno: 18.09.2017 18:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Sparks - Hippopotamus 9/10
Sparks - Hippopotamus V záplavě prostoduchých tancovaček a rádiových jednohubek jsou veteráni Sparks výjimkou i důkazem, že existuje také překvapivý, nejednoznačný a přemýšlivý pop s přesahem. Bratrské duo Ron a Russell Maelovi to dokazuje i po více než čtyřiceti letech s novinkou "Hippopotamus". čtěte zde
Vydáno: 18.09.2017 10:15 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Diana Krall - Turn Up The Quiet 9/10
Diana Krall - Turn Up The Quiet Kanadská jazzová pianistka Diana Krall se po poměrně dlouhé době vrátila k tomu, co ji vyneslo na její krallovský trůn a výsostné postavení na světové hudební scéně. Na desce "Turn Up The Quiet" si ve své charakteristické intimní atmosféře excelentně pohrává s jazzovými a popovými standardy. čtěte zde
Vydáno: 16.09.2017 14:00 v sekci Recenze - Tomáš Parkan
Horkýže Slíže - Pustite Karola 7/10
Horkýže Slíže - Pustite Karola Pět let po vydání "St. Mary Huana Ganja" vydává slovenská stálice Horkýže Slíže nové album "Pustite Karola", na kterém přichází z další várkou třeskutých fórků i svižného kytarového punk-rocku. Jedna z nejúspěšnějších kapel našich východních sousedů své fanoušky ani tentokrát rozhodně nezklame. čtěte zde
Vydáno: 15.09.2017 14:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Ben Cristovao - Poslední 7/10
Ben Cristovao - Poslední Ben Cristovao patří mezi interprety, kteří svou tvorbu prezentují hlavně na internetu, a neskalní fanoušci se v záplavě jeho klipů a featuringů mohou snadno ztratit. Na začátku prázdnin však na tričku vydal EP "Poslední", které si už nyní můžeme poslechnout i na streamovacích službách. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2017 18:00 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Jake Bugg - Hearts That Strain 7/10
Jake Bugg - Hearts That Strain Jen něco málo přes rok trvalo zadumanému písničkáři Jakeu Buggovi nahrát nové album "Hearts That Strain", se kterým se hudebně vrací ke klasickému písničkovému rocku. Po kritikou strhaném předchůdci "On My One" se tak mladý zpěvák pokouší o návrat na vrchol. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2017 10:36 v sekci Minirecenze - Ondřej Hricko
Silverstein - Dead Reflection 6/10
Silverstein - Dead Reflection Pro hudbu kanadských melo hardcoristů Silverstein bylo vždy typické střídání tvrdých kytarových rifů s výraznými melodickými motivy. Na novém albu šly však chytlavé melodie stranou a místo nich dostal prostor nekompromisní metalcore. Pro fanoušky rané tvorby bude letošní novinka "Dead Reflection" nejspíš zklamáním. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2017 13:54 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Cabbage - Young, Dumb And Full Of... 8/10
Cabbage - Young, Dumb And Full Of... Nesnáší kapitalismus, Donaldu Trumpovi přejí smrt a ke královské rodině mají minimální úctu. Z legrace začali před dvěma lety působit jako kapela a z legrace se pojmenovali Cabbage. Protože jsou ale z rodiště hudebních legend, věhlasného Manchesteru, čekají se od nich vážnější výkony. Dosahují jich na debutu? čtěte zde
Vydáno: 09.09.2017 11:40 v sekci Minirecenze - Simona Knotková
Motörhead - Under Cöver 9/10
Motörhead - Under Cöver Lemmy z Motörhead byl ztělesněním rock'n'rollu už za svého života. Jeho smrt tento status jen potvrdila, ale i tak je potřeba ho čas od času přiživit. Po loňském spíše průměrném živém záznamu "Clean Your Clock" je tu nyní kompilace předělávek jiných interpretů, které Motörhead v průběhu let natočili. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2017 10:54 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
In This Moment - Ritual 8/10
In This Moment - Ritual In This Moment prodělali za dobu své existence velkou stylovou přeměnu. Z metalcorové party přes industriál až po současnou pop-metalovou tvář se vypracovali k nejvýraznějším jménům současné metalové scény. Kapela ani tentokrát neustrnula na místě a na šestém albu "Ritual" nabízí svou temnější tvář. čtěte zde
Vydáno: 05.09.2017 18:00 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Mogwai - Every Country's Sun 9/10
Mogwai - Every Country's Sun Milovníci krystalicky čistého atmosférického post-rocku jásejte. Skotští žánroví harcovníci Mogwai jsou zpět a jejich nová deska "Every Country's Sun" se může pyšnit řadou nepřeslechutelných kvalit. O tom jakých konkrétně, si můžete přečíst v následujícím textu. čtěte zde
Vydáno: 04.09.2017 00:00 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Willie Nelson - God's Problem Child 8/10
Willie Nelson - God's Problem Child Téměř pětaosmdesátník Willie Nelson je žijící legendou country music. Na svém kontě má sedmdesát jedna alb, hromadu živáků a nepočítaně hostování na deskách řady umělců, kteří ne nutně pochází z country ranku. Dvaasedmdesátou položkou jeho diskografie se letos stalo album "God's Problem Child". čtěte zde
Vydáno: 01.09.2017 14:12 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Chuck Berry - Chuck 6/10
Chuck Berry - Chuck Nejnovější album Chucka Berryho mělo být do jisté míry narozeninovým dárkem k životnímu jubileu velkého muzikanta, připomenutím ve stylu "Ještě jsem tady, ještě žiju". Nakonec se stalo Berryho testamentem, ohlédnutím za dlouhým životem pionýra rock'n'rollu, inovátora a nesporně inspirující osobnosti. čtěte zde
Vydáno: 31.08.2017 15:10 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Avicii - Avīci (01) 6/10
Avicii - Avīci (01) Švédský DJ Avicii měl ještě nedávno velké řeči, že svoji tvorbu zamrazí na pobřeží severských fjordů. Nicméně z hudebního světa víme, že konec kariéry žádné hvězdě nevydržel dlouho, a tak nyní vychází nové EP s názvem "Avīci (01)". čtěte zde
Vydáno: 29.08.2017 14:00 v sekci Minirecenze - Tomáš Navrátil

ALBUM TÝDNE 39/2017

Foo Fighters
Concrete And Gold

Když v roce 2014 po garážově pojaté nahrávce "Wasting Light" vyšlo album "Sonic Highway", na kterém skupina natočila písně dle koloritu města, kde zrovna působila, zdálo se, že bylo experimentům učiněno zadost. Chyba lávky. Novinka "Concrete And Gold" sype na nepřipravené posluchače změny mírou vrchovatou.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 26.09.
Timber Timbre (CAN) (Roxy/NoD, Praha)
St 04.10.
R5 (USA) (Roxy, Praha)
Čt 05.10.
Stu Larsen (AU) (Royal, Praha)
Pá 13.10.
BE25 Warm Up: Andhim (DE) (Roxy, Praha)
So 14.10.
Tora (AU) (Chapeau Rouge, Praha)
Po 16.10.
Machine Gun Kelly (USA) (Forum Karlín, Praha)
Út 17.10.
Fink (UK) (Fléda, Brno)
St 18.10.
Fink (UK) (Roxy, Praha)
Pá 20.10.
BE25: James Zabelia (UK) (Roxy, Praha)
So 21.10.
BE25: Dirtyphonics (FR) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Lady Gaga Coldplay Sia Rihanna Beyoncé Kryštof Ewa Farna Adele Madonna The Cure AC/DC Depeche Mode David Bowie Lucie Bílá Linkin Park Katy Perry Taylor Swift Marilyn Manson Take That Foo Fighters
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2017 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
DOPORUČUJEME: Kupte si nejprodávanější hosting v ČR se slevou 50% (slevový kód: MUSICSERVER)
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver