Sledujte musicserver.cz také na Facebooku!
Paul Weller - True Meanings 9/10
Paul Weller - True Meanings Čerstvý šedesátník Paul Weller, bývalý předák The Jam a Style Council, od počátku 90. let působící sólově, je nebývale činný. Minulou desku "A Kind Revolution" vydal teprve před rokem, navíc ještě v mezidobí stihl i soundtrack k filmu "Jawbone". Nyní přichází s novým albem "True Meanings". čtěte zde
Vydáno: 25.09.2018 17:00 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Good Charlotte - Generation Rx 5/10
Good Charlotte - Generation Rx Nové album Good Charlotte "Generation Rx" potvrzuje to, co všichni už dávno vědí. Kapela nemá s punkem již nic společného. Její hudba je sladká elektronická limonáda sycená rockovými bublinkami. Pokérované ruce a rádoby hardcore image jsou to jediné, co muzikanty s původním žánrem spojuje. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2018 11:09 v sekci Recenze - Ondřej Michal
Xindl X - Sexy Exity 8/10
Xindl X - Sexy Exity Xindl X po dvou letech od "Kvadratury záchranného kruhu" vydává s čerstvou kapelou desku "Sexy Exity". Původně měla být bestofkou s několika novými písněmi, nakonec se ale Xindl při tvorbě tak rozvášnil, až je z toho album se čtrnácti položkami. Zpívá vesele o neveselých věcech, které spojuje téma úniku. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2018 00:01 v sekci Recenze - Hana Bukáčková
Owl City - Cinematic 7/10
Owl City - Cinematic Po vydání poslední desky "Mobile Orchestra" to sice chvíli vypadalo, že Adam Young uloží svůj jednočlenný projekt Owl City k ledu a bude se věnovat hlavně instrumentální hudbě, dlouho to ale nevydržel a letos v létě se vrátil s další nahrávkou nazvanou "Cinematic". A dobře udělal. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2018 11:30 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
All Saints - Testament 8/10
All Saints - Testament Ženská čtveřice All Saints prožila své největší úspěchy v době, kdy se o nich mohlo psát ještě jako o dívčí. Hity jako "I Know Where It's At" či "Pure Shores" jsou sice už dávno minulostí, nová deska "Testament" je však dalším povedeným zářezem do jejich diskografie. čtěte zde
Vydáno: 22.09.2018 10:00 v sekci Recenze - Honza Balušek
The Kooks - Let's Go Sunshine 6/10
The Kooks - Let's Go Sunshine Britská partička The Kooks si po právu v posledních letech vysloužila pozici jedné z největších hvězd indie rocku. I proto se letos pánové objevili v roli headlinerů Rock for People, kde představili nové písně z páté desky "Let's Go Sunshine". Budou sušenky pokračovat v rozletu? čtěte zde
Vydáno: 21.09.2018 10:30 v sekci Recenze - Ondřej Hricko
Autumnist ‎- False Beacon 9/10
Autumnist ‎- False Beacon Pět let jsme si museli na "False Beacon" počkat, Autumnist však ani tentokráte nezklamal. Natočil silnou desku, která má duši. Popisuje nástrahy současnosti, ale i neveselé představy o budoucnosti. Zvukově je asi nejsyrovější a zároveň nejpřímočařejší, zároveň je vystavěná na písňových formách. čtěte zde
Vydáno: 19.09.2018 17:30 v sekci Recenze - Dan Hájek
Paul McCartney - Egypt Station 9/10
Paul McCartney - Egypt Station Ex-Beatle Paul McCartney má na svém kontě další desku. "Egypt Station" je jeho čtyřiadvacátou studiovou nahrávkou a první dva uvolněné singly slibovaly mnohé. Zároveň ale v hlavě hlodal červíček pochybností. S pověstí živoucí legendy se ty nové desky přece jen netočí zrovna snadno. čtěte zde
Vydáno: 17.09.2018 08:18 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Manic Street Preachers - This Is My Truth Tell Me Yours Manic Street Preachers mají na kontě již třináct alb, nicméně přesně před dvaceti lety si nastavili laťku vysoko. Dne 14. září 1998 totiž vydali pravděpodobně svou nejzásadnější desku "This Is My Truth Tell Me Yours", od které se pak jen odráželi. Pojďme si tento klenot připomenout prostřednictvím Zaprášeností. čtěte zde
Vydáno: 14.09.2018 10:05 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Lenny Kravitz - Raise Vibration 7/10
Lenny Kravitz - Raise Vibration Ani po třiceti letech hudební kariéry nemá Lenny Kravitz důvod měnit svůj vítězný styl zvaný "složil, aranžoval, produkoval a nahrál Lenny Kravitz". Jedenáctá řadová deska "Raise Vibration" přináší do umělcova katalogu jen drobné změny, kvalita zůstává stejná. čtěte zde
Vydáno: 13.09.2018 09:30 v sekci Recenze - Pavel Parikrupa
Troye Sivan - Bloom 8/10
Troye Sivan - Bloom Tři roky po debutu "Blue Neighbourhood" přichází Troye Sivan s jeho nástupcem jménem "Bloom". Mladý Australan na něm vykvetl do zdravého sebevědomí. Desetiskladbová kolekce je moderní popovou deskou s chytře napsanými a dobře zprodukovanými písněmi a dost možná klíčem k bájné komnatě s trůnem pro Krále popu. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2018 00:00 v sekci Recenze - David Věžník
Sigrid - Raw 9/10
Sigrid - Raw Dvaadvacetiletá norská zpěvačka Sigrid bývá označovaná za jeden z největších talentů, který současná popová scéna může nabídnout. A i na pětipísničkovém EP "Raw" dokazuje, že to nejsou jen planá slova. Bez problémů na něm totiž sází jednu perlu za druhou. čtěte zde
Vydáno: 08.09.2018 11:53 v sekci Minirecenze - Honza Balušek
Peter Gabriel - II (Scratch) Druhé sólové album Petera Gabriela, někdejšího zpěváka Genesis, rozděluje jeho příznivce do dvou skupin. Jedni pokládají jeho Dvojku za majstrštyk, druzí nemohou tomuto počinu přijít na chuť. Jak obstojí "Scratch" v našich uších po čtyřiceti letech od jeho vydání? čtěte zde
Vydáno: 07.09.2018 13:00 v sekci Zaprášenosti - Tomáš Rozkovec
Ariana Grande - Sweetener 7/10
Ariana Grande - Sweetener Ariana Grande přichází se čtvrtým albem "Sweetener". Teroristický útok na jejím koncertu v Manchesteru ji neporazil, ač stopy jistě zanechal. I na tuto událost dává na své novince vzpomenout. Nahrávka však především odráží její dospělejší i zábavnější tvář přizpůsobenou vkusu současného mainstreamu. čtěte zde
Vydáno: 06.09.2018 08:29 v sekci Recenze - Jana Kloučková
Thom Artway - All I Know 9/10
Thom Artway - All I Know Očekávání plynoucí z úspěchu debutové desky "Hedgehog", která mu vynesla dva Anděly a poslala ho koncertovat až na gigantický maďarský festival Sziget, písničkáři Thomu Artwayovi ruce nesvázala. Druhá studiovka "All I Know" na prvotinu v mnohém plynule navazuje, zachycuje ale i jeho tvůrčí růst. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2018 00:01 v sekci Recenze - Josef Martínek
Decultivate - Milovat 8/10
Decultivate - Milovat Na domácí hardcorové scéně se vynořilo nové jméno. Decultivate ovšem není kapela žádných nováčků. Její aktuální desku opatřenou titulem "Milovat" charakterizuje drzý škleb ve tváři, agresivita a koncentrovaná nenávist ke světu. Na každý pád je hodna pozornosti. čtěte zde
Vydáno: 01.09.2018 14:15 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Mariah Carey - Music Box Mariah Carey se na hudebním poli objevila na přelomu osmdesátých a devadesátých let. Postupem času se nenápadná, ale velice talentovaná zpěvačka propracovala na popové výsluní. Vrcholem bylo třetí album "Music Box", které právě dnes slaví pětadvacet let od vydání. čtěte zde
Vydáno: 31.08.2018 10:33 v sekci Zaprášenosti - Jana Kloučková
Death Cab For Cutie - Thank You For Today 6/10
Death Cab For Cutie - Thank You For Today Seattle se změnil, s ním však i kapela Death Cab For Cutie. Ta se připomíná s novou deskou po třech letech od slušné "Kintsugi". Ben Gibbard, vůdčí postava sestavy, se opět posadil do křesla a podepsal se pod všechny skladby na "Thank You For Today". Poprvé však bez starého parťáka Chrise Wally a místy je to znát. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2018 11:15 v sekci Recenze - Ondřej Kocáb
Svartanatt - Starry Eagle Eye 9/10
Svartanatt - Starry Eagle Eye Ve Švédsku mají rádi retro a pro klasický hardrockový zvuk mají nějaký zvláštní čich. Nebo talent. Jinak si nelze vysvětlit, že tak dobře fungují lehce revivalistické tendence u Ghost či mnohem výrazněji u méně proslavených Graveyard. Do této vlny se teď zařadili i Svartanatt s deskou "Starry Eagle Eye". čtěte zde
Vydáno: 29.08.2018 16:49 v sekci Recenze - Jiří V. Matýsek
Slaves - Acts Of Fear And Love 7/10
Slaves - Acts Of Fear And Love Britským punkerům Slaves patří velký dík za to, že se jim podařilo oživit punkový žánr a dát mu odpovídající moderní háv, aniž by ztratil cokoliv ze své drzé autentičnosti. Nyní jim během tří let vychází již třetí album "Acts Of Fear And Love", kde se poprvé pokusili zaexperimentovat s vlastním zvukem. čtěte zde
Vydáno: 28.08.2018 11:38 v sekci Recenze - Ondřej Hricko

ALBUM TÝDNE 39/2018

Xindl X
Sexy Exity

Xindl X po dvou letech od "Kvadratury záchranného kruhu" vydává s čerstvou kapelou desku "Sexy Exity". Původně měla být bestofkou s několika novými písněmi, nakonec se ale Xindl při tvorbě tak rozvášnil, až je z toho album se čtrnácti položkami. Zpívá vesele o neveselých věcech, které spojuje téma úniku.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Po 01.10.
Xavier Rudd (AUS) (Palác Akropolis, Praha)
Út 02.10.
Al McKay’s Earth, Wind & Fire Experience (USA) (Bobycenturm, Brno)
St 03.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
Čt 04.10.
Vojtěch Dyk & B-Side Band (Metro Music Club, Brno)
So 06.10.
Shania Twain (CAN) (O2 Arena, Praha)
So 06.10.
Ondřej Havelka a jeho Melody Makers (Sono Centrum, Brno)
Ne 07.10.
Per Gessle's Roxette (SWE) (Forum Karlín, Praha)
Ne 07.10.
Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Ne 07.10.
[loveit] sound: Pouya (USA) (Roxy, Praha)
Po 08.10.
Crown The Empire (Futurum Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Debbi Pokáč Beyoncé Voxel Kryštof Sia Ewa Farna Coldplay Lady Gaga Adele Rihanna Vláďa Šafránek AC/DC The Cure Madonna Bára Basiková Linkin Park Marilyn Manson Britney Spears Antonín Rauer
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2018 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver