shop.musicserver.cz
Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna

Nové desky 20/2024 - od Billie Eilish přes Slashe po Zayna

Vydáno: 22.05.2024 11:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Daniel Prakopcyk

Tento týden vás čeká příval hudebních novinek, kterému vévodí zejména Billie Eilish a její britský kolega Zyan se stylově netradiční nahrávkou. Doprovází je Cage The Elephant, matador Slash, Ani DiFranco, sólovka Beth Gibbons z Portishead, metaloví Pain, Marty Friedman, Galantis, Sasha Alex Sloan nebo New Kids On The Block.

V pátek 17. května vyšly tyto nové tituly:

Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
žánr: progresivní pop / electro goth / experimentální rock

Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
Necelé tři roky si fanoušci Billie Eilish museli počkat na její třetí album "Hit Me Hard And Soft", ačkoli jim americká zpěvačka zkrátila čekání ještě ípíčkem "Guitar Songs" a hitem z filmu "Barbie" "What Was I Made For?". Pro nástupce dvojky "Happier Than Ever", za níž si vysloužila dvě nominace na Grammy, připravila deset písniček a opět jí byl jediným hudebním partnerem její bratr. Finneas se postaral o většinu nástrojů; pouze ve třech skladbách se k nim připojil ještě Attacca Quartet. Jak zjistíte na jejím YouTube profilu, tentokrát se stylově pohybuje na rozmezí progresivního popu, experimentálního rocku, electro gothu a indie popu. Naživo si ji budete moc vychutnat za rok na Den dětí v pražské O2 areně.


Zayn - Room Under The Stairs
žánr: country

 Zayn - Room Under The Stairs
Kdo zná Zayna Malika pouze coby někdejšího člena One Direction, toho nejspíš jeho čtvrté album hodně překvapí. Anglický zpěvák se na něm totiž vrhnul na country, a jak sám poznamenal v rozhovoru pro Rolling Stone, jako inspiraci si pouštěl alba Chrise Stapletona a Willieho Nelsona. Nikoho tedy nepřekvapí, že patnáct písniček, respektive dvacet v případě deluxe edice, v sobě nese také nádech soulu, popu, americany a rhythm and blues. Aby výsledný zvuk zněl příhodně, produkce se ujal držitel několika Grammy Dave Cobb, do jehož stáje spadá právě Stapleton, ale také Jason Isbell, Brandi Carlile, Lori McKenna nebo třeba Rival Sons. Pouze dílčí roli pak měli Gian Stone, Carter Lang nebo German z The Monsters & Strangerz, jejichž služeb využili třeba SZA, Post Malone nebo Demi Lovato. Novinka "Room Under The Stairs" je ovšem první nahrávkou, na níž se Zayn obešel bez hostů. Podle prvních reakcí je výsledek nadprůměrný. Jak se deska bude líbit vám, zjistíte na Zaynově YouTube.


Slash - Orgy Of The Damned
žánr: rock / blues rock

Slash - Orgy Of The Damned
Legendární kytarista Slash, ikona hard rocku a člen Guns N' Roses, se vrací s novým albem "Orgy Of The Damned". De facto se jedná o jeho druhou sólovou kolekci, ale se spoustou hostů. Jde totiž o plnohodnotný bluesový počin slibující strhující předělávky klasik s plejádou hvězdných vokalistů. Posluchači se tak mohou oddávat nejen procítěné kytaře v podání hlavního protagonisty, pro něhož je blues životní láskou, ale též slavným hlasům v podání Garyho Clarka Jr., Billyho Gibbonse, Chrise Stapletona, Dorothy, Iggyho Popa, Paula Rodgerse, Demi Lovato, Briana Johnsona, Chrise Robinsona, Tash Neala či Beth Hart. Kolekci předznamenal singl "Killing Floor" původně od Howlin' Wolfa, která obsahuje vokály zmíněného frontmana AC/DC a harmoniku Stevena Tylera. Samotný Slash k songu dodal: " Tato skladba byla tou, kterou jsem vždycky chtěl udělat, a Brian byl jediný zpěvák, na kterého jsem u ní myslel. Znám jeho hlas a dokázal si představit, jak to bude znít, když ji zazpívá v nižším rejstříku.". Video si můžete pustit níže, více o blues-rockových coverech můžete zjistit na YouTube profilu Slashe.



Sasha Alex Sloan - Me Again
žánr: indie pop / folk

 Sasha Alex Sloan - Me Again
Na týden přesně po dvou letech od předchozí desky "I Blame The World" se vrací americká zpěvačka, skladatelka a hudebnice Sasha Alex Sloan s třetí nahrávkou, které dala název "Me Again". Připravila pro ni celkem třináct písniček a drtivou většinu s ní opět složil a nahrál producent King Henry, do jehož portfolia spadá například i Diplo, LANY nebo James Arthur. K němu se pak přidali ještě Noah Conrad (Pink, Holly Humberstone, Ashe) a Chad Copelin (Sufjan Stevens, Riah, Ben Rector). Stylově se pohybovali tentokrát na pomezí intimního popu a folku, a jak zjistíte na jejím YouTube, jednu písničku s ní nazpíval i v poslední době hodně skloňovaný ex-manžel Kacey Musgraves Ruston Kelly.


Galantis - Rx
žánr: EDM

 Galantis - Rx
Galantis, jehož jediným členem je už od minulého alba pouze Christian Karlsson aka Bloodshy, se hlásí o slovo s novinkou "Rx". Sám ovšem ve čtrnácti skladbách rozhodně nezůstal. Švédský producent, jehož služeb využili v posledních letech Years & Years, Icona Pop nebo Craig David, nalákal do svých písní interprety jako Neon Trees, David Guetta, Mnek, 5 Seconds Of Summer, Little Mix, Rosa Linn, Hannah Boleyn, JVKE či Enisa a nechybí ani Cathy Dennis. Co z toho vzniklo, poslouchejte na YouTube profilu Galantis.


Marty Friedman - Drama
žánr: metal

Marty Friedman - Drama
Bývalý kytarista legendární thrashmetalové kapely Megadeth vydává své nové sólové album. Novinka s titulem "Drama" vznikala v Itálii a umělec na ní snoubí klasickou i moderní kytaru. Jako první singl vybral hudebník kousek "Illumination", kromě něj obsahuje CD dalších deset mini symfonií nabitých emocemi. Ukázky najdete na jeho profilu na YouTube.


Jack Savoretti - Miss Italia
žánr: pop

 Jack Savoretti - Miss Italia
Ačkoli se Jack Savoretti narodil v Londýně a označuje se za anglického hudebníka, jeho matka je poloviční Němka a Polka a otec, jak napovídá příjmení, čistokrevný Ital. A právě do vlasti svého táty se muzikant na svém osmém albu "Miss Italia" rozhodl hudebně vrátit. Třináct písniček, z nichž dvanáct napsal sám, nazpíval v italštině a nezůstal v nich sám. Doprovodili ho Carla Morrison, Delilah Montagu, Natalie Imbruglia, Miles Kane a svegliaginerva. Onou třináctou skladbou je slavný hit "Sensa Una Donna", kterou se Savorettim zazpíval i její autor Zucchero. Jak zní nejen tato skladba, zjistíte na jeho YouTube profilu.


Ani DiFranco - Unprecedented Sh!t
žánr: folk rock / indie rock

Ani Difranco - Unprecedented Sh!t
Americká písničkářka Ani DiFranco, známá pro svůj silný a angažovaný folk-rock, vydává své třiadvacáté studiové album. To nese název "Unprecedented Sh!t" a obsahuje příběhy o reprodukční svobodě, dvojsečném meči pandemie, identitě a neustále se vyvíjejících systémech víry, které utvářely každou z jejích jedenácti nových písní. Pro folkově-feministickou hrdinku bylo prvořadé, aby posluchači nebyli zatěžováni předpojatými představami a touží, aby lidé její novinku zažili jako cestu, umělecké dílo, aniž by byli ovlivněni kakofonií okolních vyprávění. Po létech, kdy si produkovala svá alba sama, opět sáhla po producentovi. Tím se stal BJ Burton, který jí vypomáhal již dříve. Deska nahráli v jejím vlastním studiu Buffalo Records v New Orleans. Více o nové kolekci najdete na YouTube profilu zpěvačky.


Guster - Ooh La La
žánr: alternativní rock

Guster - Ooh La La
Fanoušci americké indierockové kapely Guster si po pěti letech konečně můžou vychutnat novou muziku. Album s názvem "Ooh La La", devátý studiový počinem formace, slibuje strhující směsici melodického rocku, chytlavých textů a nakažlivé energie. Tato parta pocházející z Bostonu se proslavila v 90. letech. Její hudba, ovlivněná folkem, rockem a popem, si získala srdce fanoušků po celém světě pro svou upřímnost, vtip a chytlavost. Na novince se muzikanti opět spojili s producentem Joshem Kaufmanem (produkoval nahrávky The National či Hold Steady), který s nimi spolupracoval i v minulých letech. Společně stvořili kolekci deseti písní, které oslavují život, lásku a naději. Do chytlavých melodií z uvedené novinky se můžete zaposlouchat na YouTube profilu formace.


Pain - I Am
žánr: industriální metal

Pain - I Am
Novinka švédské industriálně metalové formace Pain je jednou z velkých letošních událostí. Na "I Am" najdete kromě singlu "Party In My Head" i hymnické kousky jako "Don't Wake The Dead" a atmosférické skladby včetně titulní či songu "Fair Game". Díky chytlavým melodiím a introspektivním momentům je celá nahrávka označována jako nejosobnější a nejodvážnější dílo Petera Tägtgrena. Klip k jedné ze zmíněných nových písní najdete na YouTube.


Tip týdne

Beth Gibbons - Lives Outgrown
žánr: alternativní rock

Beth Gibbons - Lives Outgrown
Anglická zpěvačka a skladatelka Beth Gibbons, známá především jako vokalistka legendární kapely Portishead, o sobě dává vědět svým debutovým sólovým albem "Lives Outgrown". Novinka přináší sbírku osobních a emocionálních skladeb, které se zabývají tématy lásky, ztráty, naděje a znovu postavení se po životním pádu opět na nohy s touhou kráčet dál. Tomu přispívá její charakteristický vznešený a melancholický vokál, doprovázený bohatými orchestrálními aranžmá a elektronickými prvky, které vytvářejí jedinečnou a hypnotickou zvukovou paletu. Kolekci produkovala samotná autorka společně s Jamesem Fordem a Lee Harrisem. Předcházely mu singly "Floating on a Moment" a "Reaching Out", které už sklidily nadšené ohlasy kritiků i fanoušků a naznačují, že nová deska může být dílem, které si nenechá ujít žádný milovník alternativní hudby a výrazných vokálů. Můžete to posoudit z ukázek, které naleznete na YouTube profilu zpěvačky.


Cage The Elephant - Neon Pill
žánr: alternativní rock

Cage The Elephant - Neon Pill
Velmi očekávané nové album "Neon Pill" od alt-rockových Cage The Elephant přináší jejich první novou hudbu po pěti letech od desky "Social Cues", která vyhrála v roce 2019 cenu Grammy za nejlepší rockovou nahrávku. Kapela na své novince dokazuje, že i přes zmíněnou odmlku patří mezi nejzajímavější a nejinovativnější rockové formace současnosti. Dvanáct zbrusu nových skladeb obsahuje strhující směsici psychedelického rocku, energického garážového punku a elektronických prvků. Bratská dvojce leaderů Matta a Brada Schultzových se zároveň nevyhýbá experimentům a novým obzorům. Před samotným vydáním desky vyšly čtyři sigly, které si můžete poslechnout společně s dalšími ukázkami na YouTube profilu skupiny.


Různí - Long Distance Love: A Sweet Relief Tribute To Lowell George
žánr: soul rock / psychedelický rock

 Různí - Long Distance Love: A Sweet Relief Tribute To Lowell George
Je to už pětačtyřicet let, co ve svých čtyřiatřiceti letech opustil svět člen kapely Franka Zappy a Little Feat Lowell George. Tohoto hudebníka se rozhodlo připomenout více jak pětadvacet hudebníků prostřednictvím jeho songů. Hold mu tak skládají například Mike Viola, Joachim Cooder, Elvis Costello, Beduine, Lady Blackbird, Madison Cunnigham, Ben Harper, Larry Goldings, Gaby Moreno, The Bird And The Bee, Gus Seyffert, Taylor Goldsmith, Jonathan Wilson, Chris Stills nebo Sam Morrow. Kompletní seznam interpretů a skladeb nabízí například bandcamp.


New Kids On The Block - Still Kids
žánr: pop

 New Kids On The Block - Still Kids
Letos je tomu čtyřicet let, co vstoupili na hudební scénu New Kids On The Block, a zažehli tak novou éru boybandů. Takové výročí je už velmi dobrým důvodem slavit. Americká pětice se rozhodla, že tak učiní prostřednictvím osmého alba, které vychází jedenáct let po předchůdci "10", přičemž zhruba v polovině vydali ještě své první EP "Thankful". Čtrnáct písniček napsali převážně Donnie Wahlberg a Joey McIntyre, k nimž se přidal dánský producentský tým Deekay, David Stewart, Ash Gordon nebo také Nile Rodgers. Sami členové popisují novinku jako nejzábavnější, nejpohodovější a nejvyzrálejší album, co kdy nahráli. Zda s nimi budete souhlasit, zjišťujte na jejich YouTube.


Of Montreal - Lady On The Cusp
žánr: indie pop / psychedelický pop / experimental

 Of Montreal - Lady On The Cusp
V americké formaci Of Montreal se už vystřídala slušná řada hudebníků, avšak v případě devatenáctého alba "Lady On The Cusp" se trojice kolem jediné stálice Kevina Barnese neměnila. Desítka písniček, kterou pochopitelně frontman uskupení produkoval, našla inspiraci ve stěhování Barnese a jeho manželky z Georgie do Vermontu. Jak uslyšíte z ukázek na bandcampu kapely, její indie pop opět dostal velmi silnou dávku psychedelie a experimentů.


Kate Hudson - Glorious
žánr: pop rock

 Kate Hudson - Glorious
Zpívajících hereček najdeme řadu u nás i v zahraničí, a tak by nás neměla překvapit další. I když je pravda, že Kate Hudson už patří mezi ty opravdu velké hvězdy a svoji hudební kariéru rozhodně nerozjíždí z mladické nerozvážnost. Vypovídá o tom i fakt, že je podepsaná pod všemi dvanácti písničkami alba a vedle ní se postupně střídali Linda Perry, její snoubenec Danny Fujikawa z kapely Chief a a člen švédských Carolina Liar Johan Carlsson. Stylově si to dcera Goldie Hawn namířila někam do oblasti popu, rocku a indie, a zda je stejně tak dobrá zpěvačka jako herečka, zkoumejte na jejím YouTube.


Don McLean - American Boys
žánr: folk rock

 Don McLean - American Boys
Americký písničkář Don McLean by ve svých osmasedmdesáti letech klidně mohl žít jen ze svých hitů "Vincent" a "American Pie", ale on radši po čtyřech letech od "Still Playin' Favorites" vydává novou desku "American Boys". Na rozdíl od předchůdce, jehož náplň tvořily především coververze, jde tentokrát o třináct původních novinek, které pro album složil. Podílel se na nich už pouze producent Mike Severs, který s rodákem z New Rochelle spolupracoval již na předchozích deskách. Kam se společně vydali, zkoumejte na YouTube.


Alf Carlsson / Jiří Kotača Quartet - Our Stories
žánr: jazz

 Alf Carlsson / Jiří Kotača Quartet - Our Stories
Český trumpetista Jiří Kotača a švédský kytarista Alf Carlsson vydávají se svým kvartetem nové album devíti autorských skladeb. "Our Stories" je zakořeněné v moderním jazzu, avšak stylově čerpá z jazz rocku, moderního mainstreamu, popu i skandinávské lyriky. Oba hudebníky nejprve spojilo studium v nizozemském Rotterdamu a krátce poté návštěva Alfa v České republice, z níž se nakonec stalo krátké turné a posléze i regulérní kapela. Kapelnické duo doplnili slovenští jazzmani - kontrabasista Peter Korman a bubeník Kristián Kuruc. Více informací a také ukázky z nahrávky najdete na stránkách vydavatelství Animal Music.


The Mavericks - Moon & Stars
žánr: tex mex / latin pop rock / country

The Mavericks - Moon & Stars
The Mavericks letos slaví pětatřicet let své činnosti, a tak není divu, že se rozhodli se po čtyřech letech fanouškům připomenout s novou deskou "Moon & Stars". A neslaví rozhodně sami; společnost jim dělali Nicole Atkins, Sierra Ferrell, Maggie Rose a Max Abrams. Možná i proto se v případě jedenácti písniček tentokrát lehce odklonili od country více k ex mexu a latin pop-rocku. Jak moc, zjišťujte na jejich YouTube .


Collective Soul - Here To Eternity
žánr: alternativní rock

Collective Soul - Here To Eternity
V roce 1994 vtrhli američtí Collective Soul na hudební scénu se svým debutovým albem "Hints Allegations And Things Left Unsaid". Nyní, o třicet let později, je kapela stále silná a pokračuje ve vytváření nakažlivé alt-rockové hudby. Důkazem budiž nová kolekce "Here To Eternity". Ta obsahuje rovnou dvacet skladeb plných chytlavých melodií, kytarových riffů a vzletných refrénů, které definovaly jejich zvuk od jejich počátků. Tato hudební legenda pocházející z Athen v Georgii je známá pro svůj charakteristický zvuk, který mísí alternativní rock, southern rock a pop. Novinku hudebníci nahráli v domácím studiu na panství Elvise Presleyho v Palm Springs, produkoval ji Chris Reardon, dlouholetý spolupracovník kapely. Pokud máte rádi rockovou hudbu s duší, toto album si nenechejte ujít a zaposlouchejte se do něj na YouTube profilu formace.


Combichrist - Cmbcrst
žánr: industriální metal

Combichrist - Cmbcrst
S první nahrávkou po pěti letech na sebe strhávají pozornost sami kmotři industriálního metalu! Přesně tak se říká formaci Combichrist, která na svou novinku "CMBCRST" s pořadovým číslem deset umístila přes dvacet kousků. Najdete na ní mimo jiné i singly "Not My Enemy", "Compliance", "Modern Demon", "Heads Off", "Planet Doom" a "Violence Solves Everything Part II (The End of a Dream)". Navíc na ni uslyšíte i nové členy kapely Jamieho Cronandera a Elliota Berlina. Ukázky najdete na YouTube.


V krátkosti

  • The Avett Brothers - The Avett Brothers
    Relativně dlouhých pět let trvalo bratrům Avettům, než navázali na své poslední album "Closer Than Together". Pro svoji eponymní novinku nahráli devět písniček, které vystavěli na mixu rocku, folku, americany a indie. Produkce se ujal slavný Rick Rubin. (YouTube)

  • Girli - Matriarchy
    Anglická hudebnice Amelia Toomey, kterou jsme mohli vidět loni na Rock For People, po dlouhých pěti letech navazuje na svůj debut "Odd One Out". Relativně početný producentský tým, jehož členy byli Zhone, Dan Holloway nebo Gil Lewis, nasměroval čtrnáct písniček na pomezí electro popu a power popu. (YouTube)

  • John Oates - Reunion
    Člen slavného dua Hall & Oates ohlašuje návrat s novou deskou. Dvanáct písniček si sám složil i produkoval dohromady s Davidem Kalmuskym, jehož služeb v minulosti využili Shawn Mendes, Keith Urban, Justin Bieber, Carrie Underwood nebo Mötley Crüe. (YouTube)

  • Různí - The Garfield Movie (soundtrack)
    Do kin vstoupil nový film o líném, mlsném kocourovi a zároveň s ním také soundtrack, na němž najdete devítku skladeb. Postarali se o ně Jon Batiste, Keith Urban, Snoop Dogg, Calum Scott, Marvin Gaye, Hannah Waddingham a autor scénické hudby John Debney. (YouTube)

  • Sqürl - Music For Man Ray
    Fanoušci droneu, psychedelie a alternativního rocku si jistě nenechají ujít nové album hudebního uskupení, jehož členy jsou herec Jim Jarmusch a filmový producent Carter Logan. Má sice pouze čtyři skladby, ale bezmála sedmdesátiminutovou stopáž. (bandcamp)

  • Thomas Powers - A Tyrant Crying In Private
    Člen novozélandského dua The Naked & Famous vstupuje na sólovou dráhu debutovým albem, avšak úplně sám nezůstal. Společnost mu dělali například Julien Baker, Rob Moose, Chelsea Jade a také Now, Now. (YouTube)

  • Shaznay Lewis - Pages
    Členka britské formace All Saints po dvaceti letech navazuje na svůj sólový debut "Open" druhou deskou a mezi dvanáctkou písniček najdete také dvě, v nichž se k ní připojili Self Esteem, Shola Ama a General Levy. (YouTube)

  • Bright Light Bright Light - Enjoy Youth
    Velšský zpěvák, vlastním jménem Rod Thomas, pohybující se na pomezí electro popu a diska, se pro své čtvrté album posunul blíže k mixu synth popu a tanečního popu. Sekundovali mu při tom Berri, Ultra Naté, Mykal Kilgor a Beth Hirsch. (bandcamp)

  • Rachel Sage - Another Side
    Americká písničkářka se rozhodla, že znovu nahraje třináct svých songů - v nových aranžích a akusticky. (bandcamp)

  • Jeremy Camp - Deeper Waters
    Držitel šesti GMA Dove Awards se připomíná po třech letech od alba "When You Speak" a fanoušci jeho křesťanského rocku se mohou těšit na třínáct písní. (YouTube)

  • William Shatner - Where Will The Animals Sleep?
    Představitel Kapitána Kirka ze "Star Treku" aktuálně vydává jedno album za druhým. Po nahrávce s Benem Foldsem a Národním symfonickým orchestrem si v případě třinácti novinek vystačil sám. (YouTube)

  • Terre Roche - Inner Adult
    Už je to více jak pět let, co ukončilo folk-popové trio The Roches po smrti Maggie Roche svoji kariéru, avšak Terre pokračuje dále díky třinácti novinkám. (bandcamp)

  • Cxloe - Shiny New Thing
    Australská electropopová hudebnice konečně po deseti letech na scéně vydává svůj debut. (YouTube)

  • China Forbes - The Road
    Sólově to po dlouhých šestnácti letech zkouší také hlavní představitelka multižánrové formace Pink Martini. (bandcamp)

  • Mat Kearney - Mat Kearney
    Další hudebník ze scény současné křesťanské hudby si pro své příznivce nachystal dvanáct písní. (YouTube)

  • J. Bernardt - Contigo
    Zpěvák a a kytarista belgických Balthazar se po sedmi letech od debutu "Running Days" také vrací s novinkou. (YouTube)

  • Crumb - Amama
    Brooklynští psych-popoví experimentátoři se vracejí se třetí studiovou nahrávkou, která navazuje na jejich snová a atmosférická alba z minulosti. Novinka slibuje další porci melancholických melodií, proplétajících se s jazzovými a soulovými prvky. (YouTube)

  • From Indian Lakes - Head Void
    Po pěti letech přichází tato americká indierocková kapela s novou deskou, která navazuje na jejich album z roku 2019. Kolekce plná melancholických melodií a snových textů potěší všechny posluchače dream popu a shoegaze. (YouTube)

  • Joe Bonamassa - Live At The Hollywood Bowl With Orchestra
    V srpnu 2023 se tento bluesový kytarista historicky poprvé objevil v ikonickém Hollywood Bowlu ve svém rodném Los Angeles, kde ho doprovázel čtyřicetičlenný orchestr. Joeovo vystoupení bylo jeho dosud největší produkcí. Díky neuvěřitelným aranžmá orchestru od Davida Campbella, Trevora Rabina a Jeffa Bovy dostávají oblíbené písně mezi fanoušky nový život v mnohem větším měřítku. Vychází ve formátu CD+Blu-ray. (YouTube)

  • Joywave - Permanent Pleasure
    Americká indierocková kapela se vrací s pátým albem plným chytlavých melodií a energických beatů. Její charakteristický mix punku, elektroniky a psychedelie slibuje svěží a zábavný poslech pro všechny fanoušky alternativního rocku. (YouTube)

  • Little Feat - Sam’S Place
    Legendární americká kapela s bohatou historií se vrací s novým albem plným bluesových klasik a originální tvorby. Její deváté studiové album slibuje strhující směs energie a melancholie. (YouTube)

  • Lucassen & Soeterboek's Plan Nine - The Long - Lost Songs
    Nizozemská prog-rocková legenda Arjen Lucassen a Robert Soeterboek se vrací s novou deskou plnou dosud nevydaných skladeb z devadesátých let, které spolu vytvořili pod názvem Plan Nine. Ovšem po úspěchu Ayreon tento projekt uložili k ledu a až nyní se ve formě 2CD dostává k posluchačům. (YouTube)

  • Shellac - To All Trains
    Americké trio se po desetileté pauze vrací s novým, v pořadí šestým albem. Jeho energický rock s prvky math rocku a punku slibuje strhující poslech plný dynamických změn a hravých melodií. (YouTube)

  • The Lovely Eggs - Eggsistentialism
    Garážová kapela z Lancasteru se vrací s novým albem plným syrové energie a chytlavých melodií. Její sedmá studiová nahrávka je plná osobních textů a introspektivních úvah. (YouTube)

  • Arkells - Disco Loadout
    Desátá placka těchto kanadských alternativních rockerů přináší tentokráte sbírku coververzí. Najdete zde předělávky písní od Robyn, Hall & Oates, ABBY, Harryho Stylese, Whitney Houston, Petera Gabriela a dalších. (YouTube)

  • Demon - Invincible
    Čtrnáctá studiovka britských heavymetalových veteránů. (YouTube)

  • Have A Nice Life - Voids
    Kolekce demonahrávek a béček americké rockové formace. (YouTube)

  • Intervals - Memory Place
    Páté studiové album kanadské instrumentální progresivní metalové kapely. (YouTube)

  • Kerry King - From Hell I Rise
    Debutová sólová nahrávka kytaristy kultovní thrashmetalové kapely Slayer, který ji už v červnu představí také domácím fanouškům na festivalu Rock for People. (YouTube)

  • Nocturnus Ad - Unicursal
    Druhá studiovka deathmetalové formace z Floridy. (YouTube)

  • Pallbearer - Mind Burns Alive
    Šestiskladbové EP od americké doommetalové formace. (YouTube)

    Dále vychází

    Ahem - Avoider
    Alana Yorke - Destroyer
    Alessandro “Asso” Stefana - Alessandro “Asso” Stefana
    Animal, Surrender! - Animal, Surrender!
    Ayreon - 01011001: Live Beneath The Waves (DVD)
    Ayreon - 01011001: Live Beneath The Waves (BluRay)
    Ayreon - 01011001: Live Beneath The Waves
    Bat - Under The Crooked Claw
    Blitzen Trapper - 100’s Of 1000’s, Millions Of Billions
    Bussy Business - Gaytriarchy
    Cold Hart - Pretty In The Dark
    Dog Party - Dangerous
    Electric Callboy - Tekkno / Deluxe Box Set
    Flesh Car (Feat. Craig Wedren) - Flesh Car
    Gatecreeper - Dark Superstition
    Ghostly Kisses - Darkroom
    Guppy - Something Is Happening…
    Hell:on - Shaman
    Charlie Watts - Anthology
    Isobel Campbell - Bow To Love
    Joe Bonamassa - Live At The Hollywood Bowl With Orchestra (BluRay)
    Lightheaded - Combustible Gems
    Lilithzplug - Once Upon A Time
    Lip Critic - Hex Dealer
    Lip Dip - Hopeless
    Melanie Martinez - Cry Baby / Deluxe
    Modest Mouse - Good News For People Who Love Bad News (20th Anniversary Edition) (Physical Release)
    Multiples (Speedy J & Surgeon) - Two Hours Or Something
    Mutes - …buried Where You Stand
    One Step Closer - All You Embrace
    Phoebe Go - Marmalade
    Pink Floyd - Animals 2018 Remix (Dolby Atmos)
    Robin Trower - Bridge Of Sighs / 50th Anniversary
    Ruth Moody - Wanderer
    Různí - Back To Black (soundtrack)
    Sadie Jean - Simple Like 17 (Deluxe)
    Sid Simmons - Beneath The Brightest Smiles
    So Totally - Double Your Relaxation
    Sylvan Esso - Sylvan Esso (10 Year Anniversary Edition)
    Tom Holkenborg - Furiosa: A Mad Max Saga (soundtrack)
    Worldcub - Back To The Beginning
    Zero Point Energy - Titled Planet
    Zerobaseone - You Had Me At Hello

    Vychází na vinylu:
    Aerosmith - Get Your Wings
    Amy Winehouse - Back To Black (soundtrack)
    Bat - Under The Crooked Claw
    Beth Gibbons - Lives Outgrown
    Beth Gibbons - Lives Outgrown / Deluxe
    Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
    Blitzen Trapper - 100’s Of 1000’s, Millions Of Billions
    Bright Light Bright Light - Enjoy Youth
    Cage The Elephant - Neon Pill
    Cold Hart - Pretty In The Dark
    Combichrist - Cmbcrst
    Crumb - Amama
    Fantômas - Fantômas
    Fantômas - Suspended Animation
    Fantômas - The Director’s Cut
    Gatecreeper - Dark Superstition
    Guster - Ooh La La
    Have A Nice Life - Voids
    Isobel Campbell - Bow To Love
    J. Bernardt - Contigo
    Jack Savoretti - Miss Italia
    Jean-Luc Ponty - Life Enigma
    Joe Bonamassa - Live At The Hollywood Bowl With Orchestra
    Joywave - Permanent Pleasure
    Kerry King - From Hell I Rise
    Lightheaded - Combustible Gems
    Lip Critic - Hex Dealer
    Little Feat - Sam’S Place
    Lucassen & Soeterboek's Plan Nine - The Long - Lost Songs
    Marty Friedman - Drama
    New Kids On The Block - Still Kids
    One Step Closer - All You Embrace
    Pain - I Am
    Robin Trower - Bridge Of Sighs / 50th Anniversary
    Různí - Above The Rim (soundtrack)
    Sasha Alex Sloan - Me Again
    Shellac - To All Trains
    Slash - Orgy Of The Damned
    So Totally - Double Your Relaxation
    Sqürl (Jim Jarmusch And Carter Logan) - Music For Man Ray
    The Lovely Eggs - Eggsistentialism
    Ufomammut - Hidden
    William Shatner - Where Will The Animals Sleep?
    Zayn - Room Under The Stairs

    EP:
    Beren Olivia - If We’re Being Honest
    Brit Smith - The Comeback
    Bug Seance - I’m Right Here
    Draag - Actually, The Quiet Is Nice
    Huddy - Love Bites
    Mutant Academy - Talk Soon
    Renforshort - Clean Hands Dirty Water

    Reedice:
    Atmosphere - Strictly Leakage
    Barry Manilow - Barry Live In Britain
    Nöel - Is There More To Life Than Dancing
    Sock - 3243
    Sparks - No. 1 In Heaven

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Rock for People - Den třetí, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
    Naživo: Třetí den se na Rock for People loučili Sum 41, davy přitáhl herec Keanu Reeves Rock for People se sice přelomil do své druhé půlky, přesto nebyl důvod ke smutku. Páteční program totiž nabídl skutečně silnou sestavu plnou velkých hvězd, ale i celé řady žhavých jmen. Kdo potěšil a kdo naopak zklamal?... čtěte zde
    Vydáno: 15.06.2024 15:51 v sekci Naživo
    Bring Me The Horizon, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
    Naživo: Bring Me The Horizon si na Rock for People spravili reputaci Vyzbrojeni ani ne měsíc starou sedmou studiovkou s názvem "POST HUMAN: NeX GEn" se Bring Me The Horizon vrátili po skoro roce a půl do Česka, aby ukázali, co nového ve svých dílnách ukovali. Někdejší metalcoreové ikony už dávno... čtěte zde
    Vydáno: 15.06.2024 13:22 v sekci Naživo
    Avril Lavigne, Rock for People, Park 360, Hradec Králové, 14.6.2024
    Naživo: Avril Lavigne zůstala na Rock for People mladou rebelkou Čtvrtého června 2002 vyšlo tehdy sotva osmnáctileté Kanaďance debutové album "Let Go", které navždy změnilo život nejen jí, ale ovlivnilo celou jednu generaci teenagerů. Řeč je o Avril Lavigne, která po dvaadvaceti letech přijela... čtěte zde
    Vydáno: 15.06.2024 09:01 v sekci Naživo
    Ewa Farna - Vlny 9/10
    Video: Ewa Farna vytěžila ze spojení s filmem "Vlny" Jiřího Mádla svůj zřejmě nejodvážnější singl Ewa Farna zažívá triumfální etapu své kariéry. Minulý rok se poprvé stala Absolutní slavicí, letos v březnu už podruhé zahrála před beznadějně vyprodanou O2 arenou - a opět se o její show ke třicetinám mluvilo a psalo jen v... čtěte zde
    Vydáno: 14.06.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
    Rock for People - Den druhý, Park 360, Hradec Králové, 13.6.2024
    Naživo: Rock for People nabídl ve druhém dni skvělé The Amazons, Against The Current nebo Neck Deep Poměrně studené počasí provází ročník 2024 i nadále. Avizovaná bouřka sice nakonec naštěstí nepřišla, i tak si ale návštěvníci děkovali, že si ze stanů vzali mikiny a dlouhé kalhoty. Ve druhém dni Rock for People se kromě... čtěte zde
    Vydáno: 14.06.2024 13:35 v sekci Naživo
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Calin s novinkou "Bieber Fever" sesadil Billie Eilish z čela českého albového žebříčku (13.06.2024 20:00)
    - Video: Billie Eilish v "CHIHIRO" odhaluje anatomii toxického vztahu (12.06.2024 09:05)
    - Nové desky 23/2024 - od Bon Jovi přes Charli XCX po Auroru (12.06.2024 08:00)
    - Nové desky 22/2024 - od Bat For Lashes přes Crowded House po Becky Hill (05.06.2024 13:00)
    - Recenze: Slash skládá na "Orgy of the Damned" radostnou, byť neobjevnou poklonu blues (02.06.2024 11:00)
    - Rýpla si Billie Eilish do Taylor Swift? Podle ní o tříhodinové koncerty nikdo nestojí (29.05.2024 17:11)
    - Nové desky 21/2024 - od Bring Me The Horizon přes Lennyho Kravitze po Twenty One Pilots (29.05.2024 12:00)
    - Recenze: Cage The Elephant na šesté studiovce "Neon Pill" vyprávějí i o těch nejtemnějších osobních zážitcích (27.05.2024 00:00)
    - Video: Cage The Elephant představují v úzkostném klipu "Neon Pill" příběhy zlomených existencí (24.05.2024 15:22)
    - Recenze: Billie Eilish na "Hit Me Hard And Soft" (opět) definuje sama sebe. Výsledkem je její nejlepší album (20.05.2024 00:00)

    ALBUM TÝDNE 24/2024

    Twenty One Pilots
    Clancy

    Twenty One Pilots neboli Tyler Joseph a Josh Dun z města Columbus v Ohiu na své sedmé studiovce "Clancy" rozvíjejí mysteriózní příběh návratu jistého Clancyho do postapokalyptického města zvaného Dema ve světě Trench. Pokud vám tato slova nedávají smysl, vůbec to nevadí.

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Po 17.06.
    Alice Cooper (US) (enteria Arena, Pardubice)
    Po 17.06.
    Ty Segall (US) (Roxy, Praha)
    Čt 20.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    Pá 21.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    So 22.06.
    Metronome 2024 (Výstaviště, Praha)
    Út 25.06.
    The Gaslight Anthem (US) (SaSaZu, Praha)
    St 03.07.
    Rod Stewart (UK) (O2 Arena, Praha)
    St 03.07.
    Beats For Love (Dolní Vítkovice, Ostrava)
    Čt 04.07.
    The Smashing Pumpkins (US) (O2 Universum, Praha)
    Ne 07.07.
    Laid Back Country Picker (US) (Café V Lese, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Parkway Drive Sia mp3.com Rush Bono Taylor Swift Kabát Mirai Billie Eilish Lady Gaga Beyoncé Queen Lucie Vondráčková Dua Lipa Adele AC/DC
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe