shop.musicserver.cz
Na Szigetu se představí i Kylie Minogue nebo RedZed

Na Szigetu se představí i Kylie Minogue nebo RedZed

Vydáno: 26.04.2024 19:11 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz
Největší a nejrozmanitější evropský hudební festival Sziget oznámil dva australské titány. Kultovní popová senzace Kylie se přidává k novým headlinerům, stejně jako DJ a producent Fisher.

Multiplatinová Kylie Minogue vstoupila do nové fáze své kariéry v létě 2023 hitem "Padam Padam" z alba "Tension". Letos obdržela prestižní hudební ceny BRIT Music Awards v kategoriích 'Global Icon' a 'International Artist' a není pochyb o tom, že její nadcházející vystoupení na Szigetu bude jedním z vrcholů festivalu. Na Grammy nominovaný Fisher, jeden z nejvyhledávanějších talentů na scéně, přiveze na Sziget své nakažlivé beaty a energické vystoupení se skladbami jako "Losing It" a "You Little Beauty".

Na Revolut Stage se můžete těšit na největší mezinárodní hvězdy, místní oblíbené a začínající kapely, elektronickou a populární hudbu a vše mezi tím, a to každý den až do čtyř hodin ráno. Mezi umělce potvrzené pro letošní rok patří Marc Rebillet, L'Imperatrice, Big Thief, MEUTE, Aurora, Apashe s orchestrem, Barry Can't Swim, Teezo Touchdown, Neil Frances, , Crystal Fighters, Kiasmos live, Overmono a Four Tet.

Na letošním Szigetu se představí také tři čeští zástupci, což je doposud největší domácí účast na velkolepé přehlídce v centru Budapešti. Jedním z nich je alternativní rap-metalový hudební producent a zpěvák Redzed, který je s 1,5 milionem měsíčních posluchačů a více než sedmdesáti miliony streamů skladby "Rave in the Grave" nejposlouchanějším českým umělcem v zahraničí. Na Szigetu se také představí skladatel a multiinstrumentalista badfocus, jehož loňská deska "meditating while raving" byla oceněna jako jedna z nejlepších domácích nahrávek roku.

Dalším českým vystupujícím na Ostrově svobody bude live techno duo Bratři, které si pro návštěvníky připravilo nový speciální audiovizuální set, který zahrnuje i květinu Ayru. Ta na pódiu s Bratry společně i hraje. "Předvedeme to nejlepší, co v nás je. Máme připraven opravdu nový speciální audiovizuální set, kde si posluchači můžou poslechnout jak starší tracky, tak nové z připravované desky, která vyjde letos na podzim," říkají Jiří a Ondřej Veselí aka Bratři.

Od chvíle, kdy slunce vystoupá nad ostrov, je dropYard plný denních aktivit. Od cvičení breakjógy až po celosvětovou přehlídku tanečníků breakdance. S blížícím se večerem dropYard ožívá jako pulzující centrum hiphopových beatů a dynamických vystoupení. Letos bude na festivalu debutovat irský rapper Kojaque známý svými bezchybnými výkony, odvahou a lyrickou ostrostí. V loňském roce vydal album "Phantom of the Afters", které bylo nominováno na cenu RTÉ Choice Music Prize Album of the Year.

Další posilou rapového programu je P Money, legendární live performer a ikonické jméno ve světě britských grime MC - loni vydal album "Money Over Everyone 4", na kterém se podílely další britské legendy jako D Double E, Jme a Frisco. Mezi dalšími potvrzenými jmény jsou Bladerunnaz DJs, D-LOW, Gray, Joe Unknown, Kybba a další.

Scéna Global Village nabídne pestrý program a pozve návštěvníky festivalu k prozkoumání zvuků různých kultur od tradiční hudby až po electro-world. Obnovená umělecká zóna, ArtGarden, je útočištěm pro aktivní odpočinek a objevování po celý den, včetně workshopů, instalací a výstav. Cirque du Sziget, scéna, kterou musíte vidět, opět okouzlí návštěvníky rozmanitými představeními z celého světa. Divadelní a taneční scéna, pouliční kočovná divadla a magický vír Magic Mirror jsou nezbytnou součástí rozmanitosti festivalu Sziget.

Sziget letos slaví třicátý ročník a svou existencí zosobňuje vizi jednoty a svobody pěstovanou od svého založení. Festival je zakořeněn v kulturní rozmanitosti a vzájemném respektu a je majákem přijetí a lásky. V roce 2024 získal Take a Stand Award v rámci European Festivals Awards za svou oddanost sociálním otázkám a nyní zve všechny, aby se připojili k revoluci lásky a podpořili komunitu, v níž se daří individualitě. Pod heslem "Free To Be" se Sziget nadále zasazuje o osobní štěstí a kolektivní sounáležitost a přivítá všechny jako rovnoprávné občany, aby mohli prožít týden na Ostrově svobody.

Sziget se zaměřuje na bezpečnost a zdravotní péči návštěvníků a zavádí opatření, jako jsou informační kanály a zóny pomoci pro duševní a fyzickou pohodu, které uspokojují různé potřeby a zvyšují celkové pohodlí a bezpečnost.

Iniciativy Szigetu v oblasti udržitelnosti si vysloužily uznání organizace A Greener Future, která ocenila oddanost festivalu udržitelnosti a jeho inkluzivní programy. Jako člen komunity Green Deal Circular Festivals sleduje Sziget svou ekologickou stopu v pěti klíčových oblastech a sdílí data, která slouží jako vodítko pro zásahy a nastavení priorit. V roce 2024 budou všechny textilní výrobky v obchodech se suvenýry Szigetu z organické bavlny a Ursuslupus bude upcyklovat materiály, které zbyly ze stanů z předchozích let. Kromě toho nabízí pronájem stanů s cílem snížit množství odpadu.

Catering nabízí rozmanitá, ekologicky uvědomělá řešení s cenově příznivými možnostmi, nabízí maďarskou a mezinárodní kuchyni odpovídající různým stravovacím potřebám, přičemž prioritou je cenová dostupnost a udržitelnost, včetně opatření, jako je papír nebo biologicky rozložitelné materiály a iniciativy podporující střídmost, jako je kampaň DRINKiQ.

Akce se bude konat ve dnech 7.-12. srpna 2024. Po vyprodání Early Bird vstupenek jsou nyní v prodeji celofestivalové, třídenní a jednodenní vstupenky za cenu od 239 eur a speciální ceny vstupenek pro mladší 21 let, které najdete na této adrese.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Black Keys - Ohio Players 8/10
Recenze: The Black Keys zvou na "Ohio Players" k tanci na radostně zkouřeném retro parketu. A nesmírně jim to svědčí Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme... čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 00:00 v sekci Recenze
Ilona Csáková - Afrodiziaka 8/10
Video: Ilona Csáková má stále co nabídnout. V novince "Afrodiziaka" triumfuje uhrančivou interpretací Ilona Csáková o sobě v posledních letech v souvislosti se svými hudebními aktivitami nedávala tolik vědět. Letošek by se ale klidně mohl stát rokem jejího velkého návratu. Na podzim se chystá vyrazit na "Tornero Tour", na které nyní... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 17:04 v sekci Audio / Video | Video
The Black Crowes - Happiness Bastards 7/10
Recenze: Staré vrány nově krákat nenaučíš. The Black Crowes nabízejí na "Happiness Bastards" spolehlivou solidnost Bratři Chris a Rich Robinsonové, tedy hnací motor The Black Crowes, se už dokázali rozhádat a usmířit několikrát. Aktuální řadovka "Happiness Bastards" znamená vyvrcholení jejich již třetí etapy působení. Svého času velice... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Australská popová spolupráce snů? Sia a Kylie Minogue ohlásily společný singl "Dance Alone" (03.02.2024 17:29)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Naživo: Red Bull SoundClash vyhrál Rest, respekt publika si však získal i Redzed (14.12.2023 16:33)
- Festival Sziget oznamuje prvních pětatřicet jmen roku 2024 včetně čtyř headlinerů (12.12.2023 19:37)
- Red Bull SoundClash je zpět. Utká se Rest proti Redzedovi (24.10.2023 15:45)
- Nové desky 38/2023 - od Kylie Minogue přes The National po Paula Rodgerse (28.09.2023 14:30)
- Recenze: Kylie Minogue na desce "Tension" upustila od tematičnosti, sama však moc neví, co vlastně chce říct (26.09.2023 08:00)
- Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí" (25.09.2023 14:46)

ALBUM TÝDNE 19/2024

The Black Keys
Ohio Players

Celý život v garáži neprožijete. The Black Keys k úspěchu vynesla garážová vlna na přelomu milénia, postupně se ale od svého zašpiněného a divokého blues začali odchylovat. Tento žánrový fundament a lásku k minulosti můžeme cítit i z aktuálního alba "Ohio Players", zásadní inspirace ale tečou z jiných zdrojů.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park 2H+ Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu