Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES"

05.03.2024 18:00 - Ondřej Hricko | foto: Derick Smith

Strýček Al je znovu neklidný. Bodejť by nebyl, když je volební rok a Trump si to patrně znovu rozdá se současným prezidentem Bidenem o post nejvyšší. Sbírku svých jemných politických komentářů a volebních tipů "HOPIUMFORTHEMASSES" nyní pod hlavičkou své industriální bestie vydali Ministry.
7/10

Ministry - HOPIUMFORTHEMASSES

Skladby: B.D.E, Goddamn White Trash, Just Stop Oil, Aryan Embarrassment, TV Song 1/6 Edition, New Religion, It’s Not Pretty, Cult of Suffering, Ricky’s Hand
Vydáno: 1.3.2024
Celkový čas: 42:32
Vydavatel: Nuclear Blast

Počet skladeb se v případě alba "HOPIUMFORTHEMASSES" zastavil na čísle devět, ale stopáž přes čtyřicet minut dokazuje, že Al Jourgensen toho má pořád hodně na srdci a nebojí se to šířit. Novinka, v pořadí už šestnáctá (!), se od posledního tři roky starého zářezu "Moral Hygiene" nikam moc neposunula. Pořád se jedná o industriální bordel s kolísáním mezi metalem a rockem. Lze říct, že hudebně Ministry už asi vše řekli a jen recyklují.

Naštěstí to ale ještě dělají docela dobře a facka krajní pravici ve formě výborné "Goddamn White Trash" je skvostná palba v duchu toho nejlepšího, co kapela vydala. Tenhle úderný singl s nabroušeným refrénem a s jasným názorem baví. Své kouzlo má i úvodní píseň "B.D.E." ("Big Dick Energy") tepající do přehnaného nacionalismu a bublající pod dekou syntetických zvuků a Alových výkřiků. Úsměvná je i lehce netradiční a rozšafná "Cult of Suffering", v níž Trump dostal přezdívku Váš oblíbený tyran.

S Alem i jeho Ministry je pořád sranda, i když se toho hudebně moc nového nedozvíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY