AC/DC ohlásili evropské turné, Praha ve výčtu (zatím) není, Bratislava ano

12.02.2024 11:15 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Tak přece. Poté, co rocková stálice AC/DC vloni na podzim odehrála comebackový koncert se zpěvákem Brianem Johnsonem za mikrofonem na kalifornském monstr festivalu Power Trip, rozsáhlejší turné viselo ve vzduchu. V posledním měsíci veteránská formace naznačovala a v pondělí konečně potvrdila - napjatě vyhlížené evropské turné se uskuteční a navíc poměrně záhy.

Tour o jedenadvaceti zastávkách odstartuje už 17. a 21. května v německém Gelsenkirchenu. Navážou koncerty v Seville, Amsterdamu, Drážďanech, Londýně nebo Dublinu. Česku se patrně rozlučková šňůra formace vyhne, v dostupné vzdálenosti jsou aktuálně ale v plánu zastávky ve Vídni (23. a 26. června) a také v Bratislavě (21. července). Není ovšem vyloučeno, že nějaké koncerty kapela ještě přidá.

Posledním turné AC/DC bylo to k desce "Rock Or Bust" v roce 2016. To ale museli dokončit s hostujícím Axlem Rosem z Guns N’ Roses na pozici zpěváka. Lékaři totiž zakázali Brianu Johnsonovi pokračovat v živém vystupování, protože mu hrozila permanentní ztráta sluchu. O čtyři roky později se muzikanti v plné síle vrátili s albem "Power Up", vysněný návrat na pódia ale v té době zhatila mj. covidová pandemie. Společně se tak na jevišti muzikanti objevili až vloni v Kalifornii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY