Judas Priest zvou v novince "Crown of Horns" do studia

04.02.2024 15:59 - Jiří V. Matýsek | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Heavymetaloví titáni Judas Priest nepolevují v aktivitě směřující k vydání desky "Invincible Shield", kterou si už nyní můžete předobjednat v našem shopu, a po již dříve představené audioverzi písně "Crown of Horns" jsou tu i s jejím obrazovým ztvárněním.

Třetí ochutnávka z alba, které vychází 8. března tohoto roku, je z ranku hymnických skladeb. Méně staví na tvrdých riffech a mocném tlaku předchozí dvojice singlů "Panic Attack" a "Trial of Fire", dopředu se naopak dostává výrazná melodičnost, která se obzvláště hezky vyklene v refrénu.

Výsledek se dá interpretovat jako Halfordova meditace nad údělem heavymetalového krále, kterého už po dekádách tíží ta koruna s rohy, kterou nosí. Je v tom pocit odcházení, loučení, ale zároveň i poslední volání do zbraně: "I'll call out to the world tonight / To raise your horns up high / I'm calling to the world tonight / To let your voices fly" - "Volám celý svět, aby pozvedl své rohy (těžko si nepředstavit typicky metalové gesto - pozn. aut.), volám celý svět, aby zakřičel," zní tady.

Doprovodné video zve do studia - přesněji do soukromých studií jednotlivých muzikantů. Ani na jediný moment totiž v klipu nejsou zobrazeni jako tým, jako kapela. Song podprahově pracuje i s tématem osamělosti a my zde vidíme všechny členy skupiny, včetně Glenna Tiptona, kterého trápí Parkinsonova nemoc a na koncertech už s kolegy převážně nevystupuje, kterak ve studiu s profesionální energií hrají svoje party. Energická píseň tak dostává - paradoxně - zvláštně smutný až melancholický nádech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY