"Všechno, nebo nic" - musicserver.cz">

Youth Lagoon v černobílém sportovním videoklipu "Football" odmítá heslo "Všechno, nebo nic"

11.01.2024 12:22 - Kateřina Spacek | foto: Chris Shoonover

Zdá se, že Youth Lagoon na konci roku 2023 opustil představu neúspěchu. Vydal nový singl "Football" a v jeho textu trvá na tom, že každá snaha musí mít nějaký význam.

" 'Football' je ve skutečnosti oslavou neúspěchu," podělil se o své pocity Trevor Powers v tiskovém prohlášení a dodal: "Společnost má hrozný zvyk uznávat pouze úspěch. Jsme tak rozptýlení snahou zasloužit si lásku, hodnotu a cenu, že zapomínáme, že je to něco, co už ze své podstaty máme. Chtěl jsem si s touto myšlenkou pohrát optikou sportu, protože v mnoha ohledech je sport tím nejpravdivějším náboženstvím."

Při komponování Youth Lagoon také vzpomínal na svého otce: "Když jsem byl malý, byl to jediný způsob, jak jsem se uměl spojit s tátou. Neměli jsme toho moc společného, ale oba jsme to uměli s míčem," svěřil se.

Novinku produkoval Powers společně s Rodaidhem McDonaldem. V doprovodném videoklipu režírovaném Calebem Halterem jsou k vidění záběry různých sportovních výkonů, nahlížené optikou muzikantova skličujícího vnitřního monologu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY