Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling"

18.12.2023 08:15 - Ondřej Kocáb | foto: Jenny May Finn

The Darkness letos oslavili dvacet let své prvotiny "Permission To Land". Ta z nich okamžitě udělala hvězdy, a to především v domovské Británii, kde se stala jedničkou albového žebříčku a s prodeji téměř milionu a půl kusů je čtyřikrát platinová. Formace k výročí připravila speciální reedici nahrávky a taktéž turné, které stále probíhá právě v domácím prostředí.

Velké překvapení si skupina nechala na 9. prosince do londýnského klubu Roundhouse. Jako předskokan překvapivě vystoupil s krátkým setem Ed Sheeran. Zahrál šest skladeb a vše začal vyprávěním, jak si zmíněné album pořídil jako třináctiletý a jeho ambicí bylo vystoupit někdy s touto kapelou na jednom pódiu. Následovalo jeho představení: "Najděte si mě na MySpace. Doufám, že se vám to bude líbit. A pokud ne, je to jen na půl hodiny."

V průběhu vystoupení hlavních hvězd se ovšem na stagi objevil znovu a doplnil je v jednom z největších hitů z desky, songu "Love Is Only A Feeling".

The Darkness mají se Sheeranem delší historii. Parta Justina Hawkinse pro něj otevírala koncerty při turné "Divide" v roce 2019. "Dav nejprve začal jeho vystoupení s prsty v uších," prozradil kytarista Dan Hawkins o úvodu programu v Roundhouse. "Ale s blížícím se finále nakonec měli ruce ve vzduchu. Vlastně to byl obrovský úspěch."

Britská formace spolu s turné a zmíněnou reedicí vydala také dokument "Welcome To The Darkness", který reflektuje jejich kariéru. Připomíná okamžiky, kdy se díky singlu "I Believe In A Thing Called Love" ze dne na den stali hvězdami, i následný pád a rozpad. Formaci po jejím sjednocení začal sledovat režisér a fotograf Simon Emmett. Natáčel od jejího comebacku v malé hospodě uprostřed ničeho až po návrat do velkých hal. Snímek obsahuje spoustu hostů (včetně Eda Sheerana) a také mnoho doposud nezveřejněných rozhovorů a informací. Dostupný je prostřednictvím streamovacích služeb Amazon, Rakuten, Google a Apple.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY