Lucie Bílá s Mariánem Čekovským v duetu "Bílá holubice" vyzývají, abychom na sebe byli hodní

28.11.2023 10:58 - Milan Menčík | foto: Supraphon

V pátek při udílení cen Český slavík v kategorii zpěvačka obsadila na své poměry sice jen druhé místo, prostor na smutek však Lucie Bílá nemá. A čas také ne. Rozběhla náročné vánoční turné s takřka třiceti zastávkami doma i na Slovensku, stará se o vlastní divadlo a navíc vydává další singl s videoklipem "Bílá holubice".

K němu si přizvala výborného slovenského hudebníka Mariána Čekovského, kterého zdejší publikum může znát především jako porotce ze SuperStar. Nejzásadnější podíl na tvorbě skladby však má Marco Pilo, který ji složil, zmixoval, zmasteroval i produkoval a navrch natočil vynikající kytaru. Otextoval ji slovenský choreograf, tanečník a režisér Jaroslav Moravčík.

U dva měsíce staré taneční pecky "Nebudu se držet zpátky" (můžete si ji také poslechnout na konci článku a porovnat), kterou pro ni složila Patricie Fuxová z Vesny, mi už to veškeré pozitivno a radost, které na nás mnohonásobná Slavice v posledních letech valí, trošku lezlo krkem. Tohle je jiný případ.

Skladba "Bílá holubice" má nádhernou atmosféru, oba hlasy k sobě krásně ladí a ani česko-slovenský text není tak krkolomný, jako jindy častokrát bývá. Pilova jemná španělka s dětskými hlasy na konci vše pěkně dokresluje. Prostředí otvovické sklárny videoklipu dodává působivou atmosféru. Poselství, které se dá shrnout do slov "Buďme na sebe hodní", je v této době třeba slyšet víc než jindy. Skvělý song do adventní doby, která už klepe na dveře.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY