shop.musicserver.cz
Jana Kratochvílová vydává dvojalbum. Pokřtí ho v listopadu v Lucerně s mnoha hosty

Jana Kratochvílová vydává dvojalbum. Pokřtí ho v listopadu v Lucerně s mnoha hosty

Vydáno: 18.10.2023 16:03 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: United Islands
Občas to může působit, jako by se narodila na jiné planetě, ve skutečnosti to ale byl asi nevhodný styl státu. Pokud by zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová vyrůstala na Západě, dost možná by se stala hvězdou světového formátu. Jen málo tuzemských umělkyň disponuje takovým talentem a výrazným hlasem, vášní pro hudbu i bourání stereotypů. Teď vydává unikátní dvojalbum "Now & Then". Obsahuje reedici kultovního vinylu "Jana Kratochvílová" z roku 1980 a nedávnou koncertní nahrávku. Ta byla naživo bez publika zaznamenána v hudebním klubu Doupě v čase pandemie 20. listopadu 2020. Unikátní dvojalbum s bohatým výpravným obalem s dobovými i současnými fotografiemi, texty jednotlivých songů, průvodním slovem publicisty Josefa Vlčka vychází v limitované číslované edici.

Křest alba je plánovaný na pátek 10. listopadu 2023 od 20 hodin do velkého sálu pražské Lucerny. Diváci akce dvojalbum získávají již nyní jako dárek k nákupu vstupenek na křest. Pro velký zájem pořadatelé nyní přidali v sítích Goout a Ticketportal další vstupenky na sezení a s ohledem na to, že limitovaný počet alb brzy dojde, jsou k dostání i samostatné vstupenky na stání.

Jana Kratochvílová dlouhá léta upoutává svou neutuchající excentričností, i po všech vizuálních a jiných proměnách stále zůstává především respektovanou, osobitou a dnes už legendární zpěvačkou, skladatelkou a textařkou, s jasně rozpoznatelným vokálním projevem. Kdo by neznal legendární hity, jako jsou "V stínu kapradiny", "Publikum tvé jsem já", "Milování za svítání" nebo "Dlouhá, bílá, žhnoucí kometa". Tyhle písničky znají téměř všichni - a znají je i ti, kteří třeba neznají jméno Jany Kratochvílové.

"Slavíme každý den. Každý den vstupujeme čerstvě do nového dne. Oslavujme kdykoliv cokoliv," říká Jana Kratochvílová. Roky totiž už neslaví narozeniny. "My v kapele už čas chápeme tak, jak by ho měli chápat všichni. Tedy že minulost, současnost a přítomnost existují současně. Pokud se naladíme do budoucnosti, budeme tam žít. Když se naladíme do minulosti, můžeme ji takzvaně transformovat do současného stavu, a pokud nás tíží, lze ji pozměnit. Takže mně může být 17, kdykoli se rozhodnu. Stejně jako se můžete rozhodnout vy," odpovídá na otázku, co dělala v sedmnácti.

Právě její další 17. narozeniny vyvrcholí 10. listopadu 2023 velkolepým koncertem ve Velkém sále pražské Lucerny. A už předem je jasné, že oslava to bude živelná a svěží, stejně jako sama oslavenkyně. "1 a 7 rovná se 8 a to značí, jak žijeme - do nekonečna! A na to jsou všechna lineární měřidla krátká," vysvětluje zpěvačka základní číslo, okolo které se vše točí.

Jana Kratochvílová dvojvinyl
© United Islands
Ke vstupenkám na koncert je možné získat dárek, speciální dvojalbum - jeho součástí bude stěžejní a ryze unikátní hudební tvorba, kterou Jana Kratochvílová za svá umělecká léta udělala jak s Pavlem Trnavským, tak i s Jirkou George Hrubešem. V první části bude reedice legendárního alba z osmdesátých let, které vydal Supraphon, a na kterém jsme si poprvé mohli poslechnout megahit "V stínu kapradiny", ale i "Smaragdové lasery", "No a co", "Trajler BX 60", v druhé části se pak přeneseme do současnosti - na desce je nahrávka současného zvuku ze speciálního koncertu, který byl zaznamenán v hudebním klubu Doupě.

"Dvojalbum má pro nás nejen rockově romantickou cenu, ale i cenu silně emocionální. Kvůli dost pohnuté cestě našich osudů, ale je též - jak věříme - hudebním důkazem, že jsme se na naší nelehké životní cestě neztratili a stále jsme věrní ryzosti muziky ze srdce. Naše písně jsou jako malé hudební knížečky o našem někdy dost divokém dobrodružství. Moc doufáme, že toto dvojlabum udělá radost nejen nám, blízkým známým, ale i všem příznivcům naší muziky," dodává Jana Kratochvílová.

"Sedmdesátá léta nebyla v Československu k rockové hudbě příliš vstřícná, ale tu a tam se našla nějaká skulinka, kterou se rock nenápadně infiltroval i do středního proudu. Je zvláštní, že se to dařilo hlavně ženám. Po Věře Špinarové a Petře Janů na konci sedmdesátých let vyšla další hvězda takového typu - Jana Kratochvílová. Stručně řečeno, za Janou Kratochvílovou stála skoro nejlepší muzikantská parta té doby a z Jany Kratochvílové se stal miláček českého publika," říká hudební publicista a dramaturg Josef Vlček.

Na listopadovém koncertu v Lucerně doprovodí zpěvačku její současná kapela Ulluminati.ca a skupina Heval Junior. Mezi hosty, gratulanty a těmi, kteří pokřtí novou desku, budou Michael Kocáb, Skip McDonald, Ondřej Hejma, Richard Tesařík, Martin Kratochvíl, Michal Skořepa, Jana Koptová a také kapely Krucipüsk, Electric Lady a Zputnik. Akci bude moderovat František Ringo Čech.

Všichni návštěvníci a fanoušci se mohou těšit na už příznačnou, vizuálně povznášející a futuristickou extravaganci a na záplavu nových i legendárních hitů, na přímo Bombastickou Rockovou a Kosmicky zvedající Mega Show, což diváky - podobně jako současná hudba celého tohoto koncertu - přenese podle slov protagonistky do nových dimenzí umělecké extáze.

Unikátní limitovanou číslovanou serii dvojvinylu "Now & Then" vydává pro účastníky výjimečné hudební události v Lucerně pražský hudební klub Doupě ve spolupráci s pořadateli z agentury Joe's Garage a festivalu Metronome Prague. Vstupenky jsou k dostání v různých kategoriích bez dvojalba i s dvojalbem jako dárkem od 590 Kč ke stání do 1 490 Kč za VIP sezení.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Frontman Krucipüsk Tomáš Hajíček měl nehodu, je ve vážném stavu (17.04.2024 08:53)
- Recenze: Třinácté album Krucipüsk na "HovnoZle" naštěstí nedopadlo (13.11.2023 18:00)
- Makrorecenze: Makrorecenze "Kdo se bojí, musí do lesa" Pana Lynxe (07.11.2023 17:00)
- Program oslavy věčných sedmnáctin Jany Uriel Kratochvílové je nabitý. Do Lucerny přijde tolik gratulantů, že program začne už o půl osmé (06.11.2023 07:44)
- Naživo: Pan Lynx si v Paláci Akropolis odbyl skvělou koncertní premiéru (01.11.2023 18:00)
- Fotogalerie: Pan Lynx, zvíře utržené z řetězů, v obrazech (01.11.2023 10:11)
- Krucipüsk a Kurtizány z 25. Avenue vyrážejí na společné turné (13.10.2023 12:15)
- Video: "Nebuď demo sebe sama," vyzývá Pan Lynx v singlu "Cililynx" a ohlašuje studiové album (19.06.2023 10:22)
- Naživo: Kamil Střihavka v lomu Velká Amerika konal zázraky, ale hlavně potěšil své příznivce (16.06.2023 17:30)
- Fotogalerie: Kamil Střihavka v lomu Velká Amerika v obrazech (16.06.2023 10:36)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu