shop.musicserver.cz
Troye Sivan - Something To Give Each Other

Troye Sivan na desce "Something To Give Each Other" oslavuje queer lásku a sex

Vydáno: 24.10.2023 17:00 v sekci Recenze - Robin Sedlmaierů | foto: EMI Music

Přes léto jsme měli možnost si při čekání na nové album Troye Sivana vychutnat "Rush", teď se tato australská hvězdička nejen queer scény konečně pochlubila s celou deskou. Po pěti letech od vydání "Bloom" nám představuje "Something To Give Each Other" a ukazuje nám, jak za tu dobu vyrostla.

7/10

Troye Sivan - Something To Give Each Other

Vydáno: 13.10.2023
Celkový čas: 32:40

Skladby: Rush, What´s The Tune Where You Are?, One Of Your Girls, In My Room, Still Got It, Can´t Go Back, Baby, Got Me Started, Silly, Honey, How To Stay With You

Vydavatel: EMI Music Austraila

Ačkoliv Troye Sivan nemá ještě ani třicet, v showbyznysu se pohybuje už od svých jedenácti let. Tehdy si jej diváctvo zamilovalo pro příjemný hlas, který mu zůstal až doposud. Největší popularitu ale rodák z Johannesburgu získal na svém YouTube kanále, kde natáčel především vlogy. Během více než deseti let získal na této sociální síti osm milionů sledujících, a ačkoliv se tam dnes věnuje už jenom hudbě, stále mu přibývají.

Přestože mu influencerská kariéra bezpochyby napomohla k vybudování muzikantského jména, je jasné, že tento mladý muž má prostě talent. Hned jeho debutové EP "TRXYE" vystřelilo na přední příčky a od té doby se jeho autorovi vždy dařilo. A "Blue Neighbourhood", které spojil i s tour, bylo stejně velkým úspěchem.

Už při předchozí řadovce "Bloom" bylo jasné, že naproti nám nestojí ten náctiletý, nervózní chlapec, který se smál za kamerou a zpíval zamilované melancholické skladby, ale sebevědomá osobnost. Již tehdy se nebál přejít z nostalgicky laděných písní do mnohem živějších a energičtějších. S novinkou "Something To Give Each Other" tuto změnu ještě více zdůrazňuje.

Tohle album je energické, oslavující, hravé a hlavně autentické. Zobrazuje stránku Troye Sivana, o které jsme měli tušení, ale kterou jsme zatím neměli možnost bezprostředně vidět. Nestydí se za svou identitu a místo toho, aby ji usměrňoval, z ní bezostyšně čerpá a vzývá ji.

Ve videoklipech, které natočil k jednotlivým songům, se nebojí odvázat. Můžeme vidět perfektně sehranou choreografii, líbivé záběry, spoustu atraktivních těl a rozpustilost mládí, která z jeho aktuální tvorby čiší.

Deska dohromady funguje velmi dobře, audio se dobře doplňuje s vizuálem a vytváří tak příjemný zážitek. Přesto se však nedokážu ubránit dojmu, že hudba o samotě tolik nefunguje a některé kousky mě příliš neoslovily.

V otvíráku "Rush" se zpívá: "Addicted to your touch," a já jsem závislý i na této písni. Troye moc dobře věděl, proč ji dát na první místo. Dostane vás do párty nálady už po prvních sekundách a rozjařený pocit vás neopustí ani po jejím konci.

O něco klidnější je "Got Me Started", ačkoliv i tento kousek si zachovává osobitou image a stává se velmi zapamatovatelným. Svůdnější tón potom získává "One Of Your Girls". V doprovodném klipu vidíme Troye převlečeného za ženu a i v této roli se mu daří naprosto zazářit.

"What's The Time Where You Are?" má ke starší Sivanově tvorbě blíž, přesto ale stále nese onu dravější vlnu zbývajících songů z letošního počinu. Nejméně mě ale oslovil "Silly", na který člověk snadno zapomene. Podobně jako u "Can't Go Back" a "Honey" se i v tomto kousku ztrácí umělcův hlas někde v pozadí. A to je škoda!

Mladý Australan nám představil hned několik pecek, ale při počtu deseti skladeb se každá slabší počítá. A tady bohužel nebyla pouze jedna. Přesto všechno se Troyi Sivanovi podařilo vytvořit dobrý mix, který je jako celek funkční a nikoho neurazí.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Mötley Crüe - Dogs of War 6/10
Video: Mötley Crüe se chtějí v novince "Dogs of War" stát nesmrtelnými. Moc se jim to nedaří Všemožnými historkami opředení glamrockoví divočáci Mötley Crüe mají svá nejlepší léta za sebou. Nicméně si nejsem úplně jistý, zda si to sami uvědomují. Místo hudby se ve spojitosti s kapelou skloňují spíše kauzy typu... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 17:00 v sekci Audio / Video | Video
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Troye Sivan poprvé zazpívá v Česku (30.11.2023 09:01)
- Nové desky 41/2023 - od Troye Sivana přes ††† po Holly Humberstone (18.10.2023 21:00)
- Video: Troye Sivan nebo Trojská Helena? Zpěvák se v novém singlu doslova stal jednou z tvých holek (17.10.2023 19:23)
- Video: Troye Sivan si od Billie Eilish vypůjčil písničku z filmu "Barbie". A naprosto si ji přisvojil (12.10.2023 08:09)
- Video: Troye Sivan v klipu "Got Me Started" vypráví o euforii svobodného života (25.09.2023 08:16)
- Hudba v TV: Seriál "Idol" s The Weekndem si kritiku nezaslouží. Je krutý a nestydatě sexy, ale tne do živého (05.08.2023 09:00)
- Video: Troye Sivan je v singlu "Rush" hodně otevřený. V klipu zve do roje večírků (14.07.2023 17:21)
- Video: Troye Sivan v klipu "Wait" ukazuje, jaké je to čekat tři měsíce na výsledky testu na HIV (11.03.2022 09:31)
- Video: Troye Sivan dal skladbě "Angel Baby" intimnější podobu (23.11.2021 19:55)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu