PTK ovládl albovou hitparádu s novinkou "Silent Kill", Dua Lipa dál kraluje rádiím

12.10.2023 18:30 - Josef Martínek | foto: PTK Music

Českému rádiovému éteru stále vládne letní nálada, na prvním místě totiž pořád tančí Dua Lipa s "Dance The Night". Albový žebříček sice hlásí nového vítěze, avšak stále z ranku tuzemského rapu. Už tak bohatou nabídku jeho reprezentantů rozšířil PTK s vítězným titulem "Silent Kill".
 Různí - Barbie: The Album
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa si s "Dance The Night" ukousla z vítězného koláče již třetí sousto a nic se nepohnulo ani na stříbrném postavení dvojice Michael Schulte a R3hab se songem "Waterfall". Změnu hlásí alespoň bronzový stupínek - poskočili sem německý producent Purple Disco Machine a francouzský DJ Kungs. Singl "Substitution" navazuje na medailová umístění z Polska či Belgie.

O pozici nejhranější domácí písničky se v posledních týdnech přetahují hity skupin Mirai a Jelen. Minule byla úspěšnější skladba "Tenkrát" od první jmenované party z Beskyd, tentokrát se z lepšího postavení - pětky - raduje kapela se zvířecím názvem. Song "Touha a pláč" zve k poslechu nového alba "Všechno bude dobrý", které vyšlo minulý týden. Opomenout bychom neměli ani šumperskou formaci O5 a Radeček, jejíž "Hory" - také nedávné číslo jedna paralelní hitparády tuzemských hitů - top desítku uzavírají.

Aktuální týden nepatří k těm novinkově bohatým. Do stomístného přehledu si našly cestu jen dva čerstvé kousky. Jako dvaačtyřicátí nejhranější začínají italští rebelové Måneskin s "Honey (Are U Coming?", domácí Tomas Robin odstartoval s "Too Good To Be True" na pětašedesáté řádce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Dance The Night
  2. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  3. Purple Disco Machine feat. Kungs - Substitution
  4. Pink - Trustfall
  5. Jelen - Touha a pláč
  6. Miley Cyrus - Flowers
  7. Mirai - Tenkrát
  8. Nico Santos - Number 1
  9. Olivia Rodrigo - Vampire
  10. O5 a Radeček - Hory


PTK - Silent Kill
© PTK Music
ALBA - Yzomandias sice po dvou triumfech vyklidil medailové příčky a s titulem "Zpátky na svojí planetu" si pohoršil až na čtyřku, fanoušci tuzemského rapu se přesto nemusejí bát, že by pořadí vévodil jiný žánr. Chebský interpret PTK totiž vydal svou letos už třetí nahrávku. Po lednovém počinu "Golden Hill" (tehdy 1. místo žebříčku) a květnovém "Trap Menu" se Slugerrem (nejlépe 5. pozice) přišel nyní s albem "Silent Kill", které stanulo na vrcholu.

Calin a Viktor Sheen si v týden svého očekávaného koncertu v O2 areně polepšili z trojky na dvojku - stále platí, že jejich společná deska "ROADTRIP" ještě ani jednou nechyběla na stupních vítězů. A to už ji v žebříčku registrujeme pětatřicet kol! Pomyslný bronz získává Stein27 jakožto "President Of Sexico".

Také o další novinku se postarali zástupci domácího rapu: Smack a Huclberry připravili společné album "End 2 End", které startuje na dvacátém řádku. Za sebou nechali i hvězdného Eda Sheerana, jehož tematické "Autumn Variations" bodují až na třiadvacítce.

Top 10 - alba:
  1. N PTK - Silent Kill
  2. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  3. Stein27 - President Of Sexico
  4. Yzomandias - Zpátky na svojí planetu
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Dollar Prync - Kures Drill
  7. Calin - POPSTAR
  8. Travis Scott - Utopia
  9. Olivia Rodrigo - Guts
  10. Doja Cat - Scarlet

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 40. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY