Tom Odell v "Black Friday" sdílí obavy z toho, že není dostatečně dobrý. Je ale skvělý!

27.09.2023 13:42 - Ondřej Kocáb | foto: Marie Trávníčková

Anglický písničkář a autor hitů jako "Another Love" nebo "Magnetised" Tom Odell se po experimentu "monster" vrhl zpět do akustické tvorby a výsledkem bylo skvělé intimní LP "Best Day Of My Life". Nyní už je v přípravě další nahrávka a poutačem k ní je jen pár dní starý singl "Black Friday".

"Tuto píseň jsem napsal minulý rok na své narozeniny, den před Černým pátkem. Je inspirována mým obdivem a láskou k lidem v mém životě, ale také mým sklonem být k sobě krutý. Je to vlastně milostný song, jsem na něj velmi hrdý a doufám, že se bude lidem líbit," říká o svém čerstvém počinu rodák z města Chichester.

Píseň vznikla v tradiční spolupráci s dvojicí Cityfall a Max Clilverd. Výsledek působí zprvu opět velice křehce: Odell zpívá za doprovodu akustické kytary s jednoduchými aranžemi. Po druhém verši se však kompozice rozvíjí - zapojuje se pro tohoto muzikanta tradiční klavír a smyčce a vše přejde až v silné crescendo.

Text vykresluje autorovy zranitelnosti: "It’s all in my head, it’s all in my mind, I’m so selfish, you’re so kind…. I look in the mirror what is happening to me. I want a better body. I want better skin. I want to be perfect like all your other friends."

Hudbu doprovází zasněný videoklip od Luccy Lutzky a svojí estetikou k emotivní skladbě výborně ladí. Mimo nový singl Tom Odell připravuje turné po Spojených státech, zastaví se hned v osmnácti městech. Po návratu do Evropy jej čeká vystoupení na festivalu v polském Gdaňsku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY