- musicserver.cz">

Kylie Minogue boří mýty o věku: "Ageismus brzy zmizí"

25.09.2023 14:46 - Simona Knotková | foto: BMG

Australská zpěvačka Kylie Minogue vydala před pár dny novou, v pořadí šestnáctou studiovou desku "Tension", která od kritiků schytává vysoké známky. Mimo jiné s ní opět jednou boří zažité stereotypy, které má společnost o starších ženách. Kylie totiž nemá problém se i ve svých padesáti pěti letech obléknout do svůdného oblečku a zpívat o sexu.

"Nejde o to být sexy, ale o to být sama sebou. Do Tesca nepůjdu v kozačkách a přiléhavé kombinéze, ale v popovém světě je to má osobnost. Ani to nepovažuju za sexy, takové označení mi už přijde pasé. Je to o přijetí, o tom, že se odvážíte cítit se sebevědomě a být v pohodě. Opravdu se v tom cítím dobře," rozpovídala se v rozhovoru s britským deníkem The Sun.

Právě ageismus, tedy stereotypizování a diskriminace jedinců na základě jejich věku, kterým napříč celou společností čelí převážně ženy, podle ní brzy bude minulostí.

"Ageismus bude brzy tak nepopulární, že se ho už nebudete dopouštět. Prostě nechte druhé žít a dýchat v jejich vlastním prostoru. Pokud dnes lidé mluví o ageismu v hudbě, je to spíše v souvislosti s tím, že bychom takhle mluvit neměli. Je to skoro irelevantní. Myslím, že mladší generace jsou velmi liberální a o tohle se už tolik nestarají," nechala se slyšet.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY