Bruce Dickinson chystá sedmé sólové album. "The Mandrake Project" vyjde začátkem příštího roku

24.09.2023 11:12 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Vokalista Bruce Dickinson je pevně spjatý se svým působením v sestavě heavymetalových klasiků Iron Maiden. Jejich členem je - s přestávkou mezi lety 1993 až 1999 - už dvaačtyřicet let. Za sebou má ale také šest sólových desek. Tato řada se nyní rozroste o další. Ponese titul "The Mandrake Project" a vyjde na značce BMG začátkem příštího roku. Bude to první Dickinsonova nahrávka od kolekce "Tyranny Of Souls", jež vyšla před osmnácti lety.

Dílo vznikalo v kooperaci s autorovým dlouholetým spolupracovníkem a producentem Royem Z. "Toto album bylo pro mě velmi osobní cestou a jsem na něj nesmírně hrdý. S Royem Z jsme ho plánovali, psali a natáčeli několik let a já mám fakt radost, že ho lidé konečně uslyší. Ještě víc se těším na představu, že se s touto úžasnou kapelou, kterou jsme dali dohromady, vydáme na turné, abychom desku mohli uvést v život. Plánujeme odehrát co nejvíce koncertů na co nejvíce místech a pro co nejvíce lidí! A co se týče toho, co vlastně 'The Mandrake Project' je... vše se brzy dozvíme!"

Detaily si tak Dickinson nechává pro sebe, oznámil nicméně první zastávky turné. Uskuteční se v dubnu a květnu příštího roku v Mexiku a Brazílii. V mezičase lze očekávat i některou z nových skladeb.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY