Shoegaze legendy Slowdive přijedou do Prahy s novým albem

30.08.2023 17:41 - Tisková zpráva | foto: Charmenko

Legendární britská kapela Slowdive se na koncertní pódia vrátila v roce 2014 po téměř dvacetileté pauze. Nyní konečně zavítá i do Prahy, a to konkrétně 28. ledna 2024 do Divadla Archa. Koncert se uskuteční v rámci rozsáhlé tour k nové, v pořadí páté desce "Everything Is Alive", která vychází již 1. září.

Kapela vznikla v roce 1989 a s pouhými třemi alby se dokázala zapsat do rockových dějin jako jedna z klíčových sestav popovější a experimentálnější verze shoegaze 90. let. Členové se však rozešli krátce po vydání třetí desky "Pygmalion" (1995) a věnovali se dalším projektům. Překvapivý návrat kapely uvedl koncert na barcelonském festivalu Primavera Sound v roce 2014.

Zvuk Slowdive byl tak nadčasový, že měl vliv na tvorbu celé řady indie rockových následovníků. "To, že naše hudba i po dvaceti letech ovlivňuje nové kapely, říká hodně. Jsem hrdá na to, co jsme tehdy dokázali," řekla zpěvačka a kytaristka Rachel Goswell. Na předchozí tvorbu formace úspěšně navázala deskou "Slowdive" (2017), kde jen potvrdila, že je nedostižnou ikonou žánru shoegaze.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji v síti GoOut od 6. září od 11:00.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY