shop.musicserver.cz
Colours Of Ostrava - den 4, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023

Festival Colours Of Ostrava skončil. V jeho finále zahráli Purple Disco Machine, Macklemore nebo Seun Kuti

Vydáno: 25.07.2023 15:26 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Dvacátý ročník ostravské hudební přehlídky je za námi. Projděte si spolu s námi to nejlepší, co nabídl čtvrtý den, ale i festival jako celek, byť ten výběr vůbec nebyl snadný. Jedna věc je jasná. Po mnoha a mnoha úspěšných ročnících si ten letošní nikdo z organizátorů ani z návštěvníků za rámeček nedá.

Live: Colours Of Ostrava 2023, den čtvrtý

místo: Dolní oblast Vítkovice, Ostrava
datum: 22. července 2023
vystoupili: Macklemore, Purple Disco Machine, Lubomyr Melnyk, Seun Kuti & Egypt 80, The Teskey Brothers a další
Fotogalerie

Colours Of Ostrava, den 3, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 21.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
"S ohledem na to, jak se k nám management Burna Boye zachoval, nebudeme usilovat o přeložení koncertu na další ročník," nechala se slyšet Zlata Holušová po konci Colours Of Ostrava. Dodala, že na vině je hlavně komunikace se zástupci zpěváka. "Doufali jsme, že dostaneme vyjádření přímo Burna Boye. Nějaké poselství jeho fanouškům. To se ale nepodařilo získat. Komunikace byla špatná," doplnila. Budiž.

Vzhledem k neustávajícím spekulacím o tom, jak to všechno ve skutečnosti bylo nebo nebylo, nakonec nevíme pořádně nic. I k nám se dostaly zaručené informace o tom, že všechno bylo úplně jinak, než jak je prezentováno, nicméně vzhledem k nemožnosti ověřit je z vícero věrohodných zdrojů nezbývá než zůstat u původní verze - na vině je interpret, komunikace festivalu byla mizerná, kompenzace žádná.

Co z toho všeho plyne? Snad jen tolik, že čeští fanoušci Burna Boye si na něj budou muset zajet někam do zahraničí. Je vysoce nepravděpodobné, že by se o něj vzhledem k tomu obrovskému haló kolem pokusil jiný promotér. Asi zase jednou nezbývá než otočit list.

Fredy & Krasty, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Při příchodu do areálu v úvodu čtvrtého dne okamžitě zaujali neotřelí Češi Fredy & Krasty na Orlen Drive stagei. Ti měli na scéně dvojici nastrojených hráček amerického fotbalu nebo taky kytaristu hrajícího v převleku opice. Podle posledních pár minut, kdy stihli zvládnout "I Want To Break Free" společně s "Under Pressure" od Queenů a ještě se u toho málem přizabít na přistavené trampolíně, z níž zpěvák spadl přímo na obličej, to vypadalo jako velmi zábavná parta bláznů.

K zapamatování jejich jména to stačilo, někdy příště tedy musí přijít na řadu kompletní set. Možná to bude dokonalé, možná úplná katastrofa, z toho mála to zatím nelze s jistotou posoudit. Ale zaujali.

Top 5 vystoupení podle Marie Trávníčkové

1. Tom Grennan
2. Macklemore
3. Jacob Collier
4. Ewa Farna
5. OneRepublic

Monkey Business, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Na hlavní scéně se jako první představili Monkey Business, kteří se na Barvy vrátili po sedmi letech. Matěj Ruppert, který si večer zašel i na koncert Macklemorea, měl na sobě stejně jako zbytek kapely džínovou bundu a sukni, Tereza Černochová naopak zvolila džínové kraťasy. Zda za tou jako vždy sjednocenou image byl nějaký poťouchlý odkaz na Ondřeje Brzobohatého a jeho koníček, nebo šlo čistě o náhodu, už skupina neprozradila.

Frontman se v půli vystoupení přiznal, že na festivalu, který je letos poznamenán pozdními příchody nebo taky vůbec žádnými příchody, se i jejich klávesista Ondřej Brousek zpozdil, a tak za něj v prvních pár písních zaskočil David Straka. Tu záměnu náhodní kolemjdoucí nemuseli ani zaznamenat, stejně tak byste ale dlouho museli hledat, čím byl tento set jiný než jakýkoliv jiný, který Monkey Business odehráli v posledních, řekněme, deseti letech.

The Teskey Brothers, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Pomineme-li odchod Tonyi Graves, můžete jejich koncertní setlist plus minus poskládat, aniž byste na nich skutečně byli: chybět nikdy nebudou "My Friends", "Intercooler", "MJ Is 50", "We Feel Better Than Jan Hus", "Sex And Sport? Never!" nebo "Piece Of My Life", tentokrát s věnováním Davidu Stypkovi. Zkrátka - chtělo by to ten program trochu občerstvit.

The Teskey Brothers jsou australská blues-rocková parta z Melbourne a na Drive stagei sice nepatřili mezi její typické zástupce (rozuměj: z podstaty věci neměli drajv), ovšem i tak z toho byla velmi pěkná poslechovka s příjemnými hlasy, ke které by si člověk nejraději sednul, kdyby bylo kam.

Čtvrtý den v jedné minutě - videopostřehy Pavla Parikrupy

Interpol, jedni z mála reprezentantů žánru post-punk, na hlavní scéně oživovali odkaz Joy Division a také oni byli úplně stejní jako kdykoliv jindy. Pamětníci si možná ještě vzpomenou, jak v roce 2011 hráli na Open Air Festivalu v Panenském Týnci a na slovenském Grapeu, o čtyři roky později zamířili třeba i na německý Rock im Park.

Interpol, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
A i dnes, po tolik letech, se vůbec nehnuli z místa. Jak koncertně, tak i co se týče studiové tvorby - sedmá řadovka "The Other Side Of Make-Believe" zní totiž úplně stejně jako všechny předchozí.

I nadále vystupují všichni členové v černém, bez projekcí, na očích mají sluneční brýle, celou dobu jsou naprosto statičtí a zásadně se neusmívají. Ono se není čemu divit, pravidla žánru (nebo jen jejich vlastní?) jim žádné kamarádíčkování s publikem vlastně neumožňují a to, že se v Ostravě nezajímali o to, co se jim děje pod pódiem, neznamená, že by je to tam nebavilo. Nebo možná znamená, to nikdo neví. Ale jsou takoví naprosto vždycky, o to tady jde.

Tudíž skutečnost, že frontman Paul Banks publiku věnoval asi tři věty a k tomu se kytarista Daniel Kessler několikrát zhoupl v kolenou, je ve výsledku mnohem větší párty, než je u nich zvykem. Z povinných hitů chyběla bohužel výborná "All The Rage Back Home", komu ale jejich přístup ke koncertování vyhovuje a imponuje mu zpěvákův krapet skřehotavý hlas, přišel si na své.

Top 5 vystoupení podle Pavla Parikrupy

1. Jacob Collier
2. Lubomyr Melnyk
3. OneRepublic
4. The Teskey Brothers
5. Sleaford Mods

Interpol ale vždy byli a i nadále zůstávají skupinou pro velmi specifickou cílovku. Ta je sice bude vzývat do nebes a oni sami na žánrově podobně zaměřené akce určitě patří, ale masové posluchače, kteří na Colours přišli na headlinery, nemají na co utáhnout.

Seun Kuti & Egypt 80, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
O Seunu Kutim & spol. už kolega Tomáš Parkan napsal vesměs totéž, co jsem ze svých poznámek v telefonu vylovil sám, dodám tak jen, že ta sóla na saxofon byla vážně nádherná. A jakkoliv jsem za podobné interprety v programu velmi rád, čistě subjektivně bych Kutiho do své osobní "best of Afrika" nakonec nedal. Nestrhl mě tolik, jak jsem si ještě před jeho vystoupením přál. V předchozích ročnících jsme tady měli jiné borce.

Macklemore si za své vystoupení vysloužil samostatný report, hned po něm si to na Liberty stagei vychutnávali The Comet Is Coming. A jakkoliv má jejich - tentokrát snad až zbytečně hlasitá - hudba specifické kouzlo a třeba v klubu musí znít fantasticky, diváky z místa spíše vyháněli.

Top 5 vystoupení podle Honzy Baluška

1. Jacob Collier
2. Tom Grennan
3. Hania Rani
4. OneRepublic
5. Ben Cristovao

Na malých scénách jsem vždy viděl jen úryvky do patnácti minut, ale minimálně Nika, Tomáš Kočko, Dusilka či Toyota Vangelis byli za mě moc fajn.

Nemohli za to, zkrátka na ně jen v programu vyšel slot mezi dvěma vyloženými popinami, tudíž nebylo překvapivé, že si to příznivci rappera ze Seattlu nakonec zamířili třeba někam k baru.

The Comet is Coming, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Jednočlenný projekt s názvem Purple Disco Machine se stal jedním z největších objevů nejen roku 2020, ale i žánru EDM vůbec. A to i přesto, že funguje mnohem déle. Průlomový hit "Hypnotized" však vyšel teprve ve zmíněném roce. Od dob objevení Kyga a The Chainsmokers nepřišlo v tomto odvětví jméno s takovou aurou výjimečného talentu, které lze okamžitě považovat nikoliv za začátečníka s potenciálem, ale rovnou za hotového umělce.

Ještě loni v září jsem zejména kvůli němu vyrazil na berlínskou Lollapaloozu, na místě ovšem strašně zklamal. V útrobách Olympiastadionu zahrál bezkrevný a rytmicky rozháraný DJ set plný ohraných hitů od jiných interpretů, vlastní kousky aby člověk pohledal. Z černého koně se tak rázem stala černá ovce.

Top 5 vystoupení podle Dana Hájka

1. Jacob Collier
2. Hannia Rani
3. Lubomyr Melnyk
4. Kavinsky
5. Tom Grennan
a speciální bonus - Tarante Groove Machine za spirit původních Colours

Je proto nesmírně potěšující říct, že se obrovsky zlepšil. Covery hraje stále, v Ostravě to byly například "Call On Me" Erica Prydze, "One More Time" od Daft Punk nebo "King Of My Castle" od Wamdue Project. Jenže na rozdíl od Lollapaloozy mu tentokrát vidíte na ruce i na přístroje a hlavně slyšíte, že jedna skladba přechází v druhou v naprosté harmonii. Přechody jsou tak ladné, že málem nepoznáte, že už začalo hrát něco jiného, a to je obrovské zlepšení.

Purple Disco Machine, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Není ale jediné. Německý projekt Tina Pionteka (nebo Schmidta, chcete-li) se rozrostl také o zpěvačku a řadu tanečníků, kteří se spolu s pestrou vizuální show starají, aby se diváci ani na chvíli nenudili. Držitel ceny Grammy za nejlepší remix loňského roku (najděte si jeho verzi "About Damn Time" od Lizzo) tak předvedl jeden z nejlepších DJ setů, které jsem za dlouhé roky viděl. Garrix, Guetta, Harris a další by se od něj mohli začít učit.

A samozřejmě, spousta lidí může namítnout, že EDM nepatří na Colours, nýbrž (například) na Beats For Love, což není špatná myšlenka. Ovšem když dostanete takto vymazlený bonbónek, navíc od člověka, který své performance prokazatelně zlepšil, nezbývá než poděkovat. Takže díky. Skvělá tečka.

Top 5 vystoupení podle Honzy Trávníčka

1. Jacob Collier
2. Ewa Farna
3. Gilberto Gil & Family
4. LaBrassBanda
5. Purple Disco Machine

Purple Disco Machine, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Colours Of Ostrava je festival, který toho dělá strašně moc správně - nabízí velký výběr jídla, které je dokonce i o nějakou tu desetikorunu levnější než na jiných velkých akcích, podporuje handicapované, v programu nabízí pestrost, vzorně varuje před deštěm, nepoužívá čipy k placení a v neposlední řadě se na něm návštěvníci cítí bezpečně.

Příklad za všechny - když se na koncertě Interpol objevil poměrně ojedinělý opilec, který byl pod vlivem bůhvíčeho, lidi si ho začali natáčet, protože nikoho podobného na tomto festivalu neviděli. Není to tu běžné. Nemusíte se bát vzít sem malé děti. A také se tady pořád něco děje, takže například k avizované návštěvě Cacao stage nakonec i kvůli komplikovanější tvorbě reportáží vůbec nedošlo. Snad příští rok.

Na druhou stranu těch chyb a přešlapů bylo letos tak moc, že i sami organizátoři musejí vědět, že to byl jejich nejhorší ročník. Lví podíl na tom má skutečnost, že dva ze čtyř headlinerů za podivných okolností nevystoupili, ti zbývající dva zase předvedli osekané sety, takže ani je nelze brát jako cenu útěchy. Kdo chodil jen po menších scénách, může být logicky spokojenější, nicméně pak se pojďme bavit o tom, proč se to neodráží v cenách lístků.

Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Situace s headlinery ale za tristní stav dvacátého ročníku může jen z části. Mizerná krizová komunikace k návštěvníkům nejen při duhové kauze a neschopnost sebereflexe či řádné omluvy za mnohé kiksy jsou kaňkou za ročníkem, který festivalu nezapomenou ani jejich nejvěrnější příznivci.

Jen pro srovnání - když loni na dost možná největším konkurentovi ostravských Barev, polském Open 'Eru, nezahráli Dua Lipa, Biffy Clyro a další, nikoliv proto, že by to zrušili, ale protože to po velké bouřce nebylo možné, a tudíž pořadatelé od vystupujících s největší pravděpodobností nedostali peníze zpátky, navzdory tomu všemu to svým návštěvníkům kompenzovali.

Situace s vouchery na další rok sice nebyla bez výhrad, ale přišla. Bylo to gesto. Gesto, které je ještě mnohem větším vyjádřením vztahu k zákazníkům, když si uvědomíte, že nemuselo vůbec přijít, protože podle obchodních podmínek na něj nikdo neměl nárok. Organizátoři ho však i přesto udělali. Colours Of Ostrava do uzávěrky tohoto textu nepřišli vůbec s ničím.

Colours Of Ostrava - den 2, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 20.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
A to naneštěstí stále není všechno, problémem jsou i dílčí věci. Hojně diskutované placení bez možnosti využít hotovost s poměrně čitelným cílem, tedy patřičně podojit stánkaře, je věc jedna, kauza okolo kelímků a z toho plynoucího nepořádku je věc druhá. Z Colours se také stal festival, na kterém cítíte, jako by vám pořád někdo vytahoval z kapes peníze. To je místenka tady, místenka támhle. Člověk už jen čeká, kdy začne platit i v toitoice.

Někdejší chlouba ostravských Barev, tedy Gong, je bez řádné přípravy málem nedostupná a venkovní prostor, kde se program v předchozích letech alespoň promítal na plátno, nyní okupuje scéna, na které Helena Horská, poradkyně Petra Fialy, obhajuje kroky jeho vlády. Premiér se mimochodem v Dolní oblasti Vítkovice ukázal taky. Tak aspoň že se tady s dřívějším mecenášem Babišem tak pěkně vystřídali.

Colours Of Ostrava, den 3, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 21.7.2023
© Marie Trávníčková / musicserver.cz
Míst k sezení je stále málo a jedna malá tribuna to nespasí, blikajících značek se jmény sponzorů je zase snad až příliš. A do toho všeho ještě to všudypřítomné kamení.

Možná to všechno zní až moc příkře, možná si i řeknete, že jsme ten mnohými milovaný festival zkritizovali až moc, protože ho nemáme rádi. Naopak. Velká část redakce musicserveru by vám při dotazu, který z hudebních festivalů v České republice je nejlepší, odpověděla, že právě tento. My máme Colours, ale i jiné open-airy vážně rádi. Hodně. Ale jak sami můžete vidět, pod tíhou výše zmíněných argumentů z toho Colours v roce 2023 bohužel nevycházejí vůbec dobře.

Zkrátka - festival si svým dvacátým výročím dost pošramotil reputaci a má co napravovat. Peníze by mu teď díky velké návštěvnosti a zrušeným headlinerům chybět neměly, takže do příštího ročníku by tak teoreticky mohlo být zase všechno ťip ťop. Stačí jen investovat je správným směrem.

Čtvrtý den očima a ušima Tomáše Parkana

Karolina Beranova, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Závěrečný den letošních Colours začal poměrně brzo na hlavní scéně prostřednictvím dalšího izraelského uskupení Tarante Groove Machine, a tak trochu předznamenal, že se tento den daleko více ukáže onen duch world music ostravského festivalu.

Vzhledem k časovému slotu sice začínali s poměrně skromnou návštěvou, nicméně svým electrobeatem nakombinovaným s reggae a latino popem si velmi brzo získali větší pozornost.

Program na Full Moonu odstartovala Karolina Beranova, na niž mě pořadatelé nalákali přirovnáním s Amelií Sibou a Nikou, která mě tak uhranula před dvěma dny. Podle poslechů singlů bych s tímto přirovnáním souhlasil, ale v Ostravě bylo krásně vidět, že se tahle zpěvačka zatím vyvíjí a především hledá svůj styl.

Od komorního folk popu se přesunula k mírně expresivnějšímu indie popu, k čemuž jí dopomáhala i slušně šlapající kapela. Ona sama zaujala zvláštními, ale velmi dobře znějícími mixy angličtiny a češtiny. Její koncert se ještě letos do festivalového top 10 asi nedostane, ale rozhodně bude stát za to sledovat, jak se Karolina bude rozvíjet dál.

Fredy & Krasty, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
To Fredy & Krasty, kteří si uzurpovali jako první Drive, tam nebudou určitě. Jejich agro hippop jsem vydržel pouze krátkou dobu a rychle jsem prchl na glo, již si po hojně navštívené Terapii sdílením podmanila kanadská rapperka Haviah Mighty.

Přivezla si s sebou vlastním DJku, a ačkoli rap zase tak moc nesleduju, mělo její vystoupení ten správný drajv a flow. Ona sama k tomu působila neskutečně bezprostředně a pohodově, takže velmi brzo dostala diváky na svoji stranu. Za to, že vážila cestu z Kanady do Evropy pouze kvůli hodině na Colours, jí patří velký respekt.

Po ní jsem zkusil chvíli Orientu na Full Moon, po několika písničkách jsem však pochopil, že mám rád trochu jiný styl psychedelického art rocku, a raději se přesunul na Drive za The Teskey Brothers.

Tihle Australané působí na hudební scéně už nějaký ten pátek, přesto si troufám tvrdit, že pro mnohé byli sobotním objevem. Jejich styl založený na blues rocku šmrncnutém soulem a rhythm and blues, čerpající z hudby Wilsona Picketta, Otise Reddinga či momentálně i Raye Charlese, a především vokální výkon Joshe Teskeyho zanedlouho přitáhly takové davy, že pod jevištěm nebylo de facto k hnutí.

Jen málokterý interpret měl takový ohlas. I muzikantsky jim to šlapalo náramně, a potvrdili tak cenami ověnčenou reputaci přicházející od protinožců. Byli skvělou volbou dramaturgů a snad se opět brzy vrátí.

Alligatorz, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
Kdo vynechal Interpol, kteří je vystřídali na hlavní scéně, měl možnost buď zajít na glo, kde to za mixážním pultem ve velkém roztáčelo francouzské duo Alligatorz se svými mixy latinskoamerických rytmů, funku a hiphopu, nebo mohl zvolit Timeu na Full Moonu. Zkusil jsem obojí a daleko více mě oslovila slovenská zpěvačka se svojí kapelou, prezentující se velmi příjemným pop folkem. O téhle muzikantce ještě určitě uslyšíme.

Co jsem si ovšem rozhodně nechtěl nechat ujít, bylo vystoupení Seuna Kutiho & Egypt 80, dalšího umělce vzývajícího ducha prvních Colours. Nejmladší syn legendárního zakladatele afrobeatu Fela Kutiho připravil skvělé představení sršící energií, africkým žárem i určitým sociálním vzdorem, který má díky svému otci v krvi, a i během koncertu jeho odkaz nezapomněl několikrát připomenout.

Na druhou stranu byl i jasným důkazem, že se ostravská akce jednoduše mění a její fanouškovská základna s ní. Nedá se říct, že by měl vysloveně prázdno, ale na tak velkou hvězdu byla takováto návštěva vysloveně malá a ostře kontrastovala s tím, jaký dav se následně pak seskupil na Macklemora.

Purple Disco Machine, Colours Of Ostrava, Dolní oblast Vítkovice, Ostrava, 22.7.2023
© Tomáš Parkan / musicserver.cz
O něm se více rozepsal Honza, ovšem i já byl zvědavý, jak Benjamin Hammond Haggerty vlastně celou show pojme. Jeho hybrid mezi DJským pojetím a tím kapelovým, kdy hlavní linky tvořil právě DJ a jemu spíš support dělali bicí, kytara a kupodivu i skvělé dechy, beru jako takovou cestu spíš ke klasickému pojetí, nicméně musím říct, že mě jeho show velmi bavila.

Ovšem jen do té chvíle, dokud hrál, zpíval a rapoval. Jak začal víc pindat než hrát, měl jsem velmi rozporuplné pocity.

Když s poměrně značným zpožděním konečně skončil, přesunul jsem se na Drive, kde už netrpělivě čekala další izraelská hudebnice Lala Tamar. Přiznám se, že její volba byla asi mou největší minelou tohoto ročníku. Čekal jsem na závěr něco nadupaného, energického a plného života, ale dostalo se mi pouze uspávající nudy.

Kdo se tedy vydal na Shabaku Hutchingse a jeho The Comet Is Coming, rozhodně chybu neudělal. Závěreční Purple Disco Machine už byla pouze ta závěrečná párty pro tancechtivé, mezi něž fotograf po čtyřech dnech přebíhání mezi scénami rozhodně nepatří.

Nejsmolnější ročník Colours Of Ostrava je za námi se všemi svými kauzami a následnými reakcemi. Musím znovu smeknout před Zlatou Holušovou, která ještě před koncertem Macklemora znovu předstoupila před lidi a omluvila se jim. Ne za to, že Ellie Goulding a Burna Boy nepřijeli, za což opravdu nemohla, ale že to v tom hektickém čase nevykomunikovali s návštěvníky dostatečně správně.

Všichni přítomní toto velmi ocenili, stejně jako třeba to, že na festivalu přibyly nové odpočinkové zóny, více míst, kde se dalo sednout, a především vylepšenou Drive stage, kam přibyla nově tribunka a postranní obrazovky. Ubylo sice stánků s občerstvením, ale například u toalet se tentokrát netvořily takové davy jako minulý ročník.

Co je ale podstatné, že hudebně Colours stále hrají všemi barvami a jen stěží u nás budete hledat festival, kde najdete tolik žánrů. Že se více přesunul směrem k mainstreamu, to už je zřejmé několik let, ale díky tomu, že na OneRepublic přijdou desetitisíce fanoušků a další si zapaří na Martina Garrixe, dostanou se k nám i ty jiné hvězdy jako třeba Fatoumata Diawara, Jacob Collier nebo třeba Hania Rani a s nimi pak objevují všichni i ty nové jako The Teskey Brothers, Louis Berry či Life. V tomto jsou Colours unikátní a neskutečně přínosné.

Zde je výběr toho nejlepšího z mého pohledu:

  1. Jacob Collier
  2. The Teskey Brothers
  3. Nika
  4. One Republic
  5. Hania Rani
  6. Little Quirks
  7. Gangstagrass
  8. Niall Horan
  9. Tom Grennan
  10. Seun Kuti & Egypt 80


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Taylor Swift - The Tortured Poets Department 6/10
Recenze: Taylor Swift na desce "The Tortured Poets Department" otevírá dveře pouze pozvaným, ostatní nechává tápat ve foyer Taylor Swift je králem Midasem dnešní doby. Ne ovšem ve smyslu, že by tajila oslí uši. Spíše upomíná na příběh, v němž na co panovník sáhl, proměnilo se ve zlato. Midas kvůli této schopnosti nemohl pít ani jíst, u Taylor se v... čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Berenika Kohoutová - Hot or not? 7/10
Video: Berenika Kohoutová v "Hot or not?" řeší ne/dokonalost a odtajňuje těhotenství Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová představuje po delší době provokativní singl "Hot or not?" pojednávající o zdánlivě dokonalém životě, který tak rádi prezentujeme na sociálních sítích. Ale ne vše pozlátko je takové, jak... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 16:30 v sekci Audio / Video | Video
Anna K., Forum Karlín, Praha, 25.4.2024
Naživo: Anna K. provedla Forum Karlín uhrančivým "Údolím včel" Anna K. se do pražského Fora Karlín vrátila po šesti letech. Příjemně zaplněnému prostoru představila většinu ještě stále nového alba "Údolí včel", které jí přišel pomoct pokřtít Michal Suchánek. Zazněly samozřejmě také... čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 08:48 v sekci Naživo
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Orlen je opět generálním partnerem Colours Of Ostrava. Festival nabídne polské umělce i soutěž pro kapely (10.04.2024 12:39)
- Nabitý program Colours of Ostrava 2024 vyvrcholí hvězdnou sobotou (06.03.2024 12:03)
- Hvězdný producent a DJ Purple Disco Machine přijíždí se svou vizí dokonalé párty (26.01.2024 16:48)
- Colours 2024 nabízí pestrý program z celého světa včetně rockové legendy Lennyho Kravitze. Od února vstupenky zdražují (26.01.2024 10:42)
- Lenny Kravitz zahraje na Colours of Ostrava (01.12.2023 11:01)
- Colours of Ostrava přivezou Queens of the Stone Age (15.11.2023 11:02)
- Sam Smith a další. Colours of Ostrava odtajnily část programu příštího ročníku (31.10.2023 07:11)
- Viktor Sheen si s "Planetou opic" podrobil český albový žebříček (27.10.2023 08:00)
- "Sobě věrnej" Škwor smetl v českém albovém žebříčku početnou rapovou konkurenci (19.10.2023 20:00)
- PTK ovládl albovou hitparádu s novinkou "Silent Kill", Dua Lipa dál kraluje rádiím (12.10.2023 18:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Rush Beyoncé Bono U2 AC/DC Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu