Céline Dion kvůli nemoci zrušila celé evropské turné

27.05.2023 18:43 - Milan Menčík | foto: Sony Music

Zatímco před pár dny mohli být fanoušci Céline Dion překvapeni a potěšeni, neboť po letech nahrála nové písničky (staly se součástí soundtracku k filmu "Love Again"), nyní jejich dobrá nálada dostala další tvrdou ránu. Zpěvačka totiž definitivně zrušila evropskou koncertní šňůru, která měla odstartovat 26. srpna 2023 v Amsterdamu a která ji měla zavést i do Prahy.

Důvod je pořád ten samý - Stiff-person syndrom, vzácná nemoc, která způsobuje svalové křeče. Dion sice pracuje na svém zotavení, to však dosud není dostatečné na to, aby s plnou zodpovědností náročné turné absolvovala v odpovídající formě.

"Je mi moc moc líto, že vás musím zase zklamat. Opravdu dělám vše pro to, abych se mohla vrátit v plné síle na pódia a přijet za vámi, ale taková tour může být hodně vyčerpávající, i když se cítíte stoprocentně fit. Nebylo by fér dál odkládat koncerty, a ačkoliv mi to láme srdce, dává teď největší smysl zrušit celou část šňůry, dokud nebudu zase připravená předvést ten nejlepší výkon," vzkázala hudebnice fanouškům a dodala: "Chci, abyste věděli, že se nevzdávám… a nemůžu se dočkat, až se zase uvidíme."

"Courage World Tour" byla poprvé přerušena v březnu 2020 z důvodu covidu, v prosinci 2022 zpěvačka oznámila svou nemoc, která nyní stojí za zrušením všech vystoupení. Vstupenky na show, která se měla konat 6. března 2024 v pražské O2 areně, lze vrátit v kamenné prodejně, kde byly zakoupeny, peníze za on-line lístky budou vráceny automaticky společností Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY